Zivot zaa zivot

Fundraising campaign by Vesna Voljavec
  • €10.00
    raised of €6,000.00 goal goal
0% Funded
1 Donors
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Elmir Dizdarević i Vesna Voljavec, brat i sestra iz Zagreba, bore se s opakom, neizlječivom i progresivnom bolesti: HUNTINGTONOVA BOLEST. Simptomi i znakovi bolesti se razvijaju podmuklo, obično počinju u dobi od 35 do 50 godina.

Demencija ili psihijatrijski poremećaji (npr. depresija, apatija, iritabilnost, anhedonija, asocijalno ponašanje, bipolarni poremećaj ili shizofrenija) se razvijaju prije ili istodobno s poremećajima pokreta.

Pojavljuju se abnormalni pokreti: trzanje udova, živahan hod, nemogućnost obuzdavanja motoričkih radnji kao što su plaženje jezika, grimase lica, ataksija i distonija.

Pogoršavanjem poremećaja, hod postaje nemoguć, gutanje otežano a demencija izrazita. Budući da većina bolesnika zahtijeva smještaj u specijalnim ustanovama, o njezi pred kraj života treba rano razmišljati

Uz ovu tešku borbu, gdje je svaki dan u najmanju ruku, dar s neba, bore se i sa sustavom, sa čekanjem na ostvarivanje prava, na ZID. Kako je ova bolest nasljedna, u njihovoj obitelji ona je prisutna generacijama unazad. Vesna se testirala i ona je negativna na bolest. Brat Elmir, nažalost, nije. Potpuno nepokretan, potrebna mu je skrb 24/7, briga oko lijekova, suplemenata, higijene, kupovine, prijevoza kod liječnika, a sve je to palo na leđa njegove sestre Vesne.

Otkad je bolest dijagnosticirana, sestru i majku su doktori upoznali sa tijekom bolesti, uputili ih da se pripreme na jednu jako ružnu i progresivnu bolest, neka potraže mjesto u medicinskoj ustanovi...sve su oni to „savjetovali", uputili ih. No, od toga ništa, do danas, a sve je počelo 2017. godine. Odbile su ih sve državne ustanove, a kako je Vesna zaposlena, bratu pronalaze mjesto u privatnom domu, gdje je brat i danas.

S obzirom na visoke troškove oko bratovog liječenja, Vesnini prijatelji su pokrenuli lavinu dobrote, skupili su se, pomažu kako tko može, šalju apele, pišu objave, pitaju, traže...traže pomoć dobrih ljudi, kako bi joj olakšali ove strašne i teške dane koje prolazi. Njen brat odlazi, to su joj jasno rekli, a ona je na izmaku snaga...

Samo suplementi i vitamini koštaju preko 2.500,00 kn mjesečno, troškovi privatnog doma, higijena, odjeća, kozmetika za njegu bolesnika....

Vesnini prijatelji apeliraju na javnost!

Ova bolest je strašna, progresivna i teška. Bolesnici su prepušteni sami sebi, nije im dana šansa da zadnje dane provedu u državnoj ustanovi, sa svom medicinskom njegom koja im je potrebna, ostavljeni su od zdravstvenog sustava, prepušteni obiteljima kojima prijeti krah! Psihički, financijski, emocionalni krah!

Mi koji stojimo iza Vesne, smatramo da nitko nije zaslužio takav tretman, a kada već i je, zato smo mi ovdje da pomognemo. Uplatom (iznos nije bitan!), donacijom vitamina i suplemenata, također vitamini za sestru, koja je fizički i emocionalno iscrpljena...

Donaciju možete uplatiti na:

VESNA VOLJAVEC

HR1324070003234103009

BIC ili SWIFT CODE banke je: OTPVHR2X

Za sve dodatne informacije, kako pomoći obitelji, javite se putem Facebooka:

Lidija Mamić:

https://www.facebook.com/profile.php?id=1058527206

Željka Ceković:

Organizer

Donors

  • Anonymous
  • Donated on Jan 13, 2021
  • Samo hrabro, draga moja! Skupit' će se. ❤❤🙏❤❤

Amount Hidden

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

1 donors
  • Anonymous
  • Donated on Jan 13, 2021
  • Samo hrabro, draga moja! Skupit' će se. ❤❤🙏❤❤

Amount Hidden

Followers

1 followers
vesna voljavec

Support Campaigns

campaigns

Create a support campaign in seconds!

Support campaigns allow you to get your own fundraising page dedicated to 'Zivot zaa zivot'

You'll have your own unique link that you can share, and all funds raised will go directly to 'Zivot zaa zivot'. It's the ultimate way to show your support!

Create support campaign
€10.00
raised of €6,000.00 goal
0% Funded
1 Donors

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook