Βοήθησε τα Άλογα του Υμηττού!

 • €28,900
  Donated So Far

The campaign owner has stopped the page from accepting further donations. Please contact them if you'd still like to donate

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

SOS! Τα Άλογα στις πλαγιές του Υμηττού δεν βρίσκουν τροφή /ή και νερό (ή τα διώχνουν οι άλλες αγέλες-κοπάδια) με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν από την νότια πλαγιά του Υμηττού στο Κορωπί, να διασχίζουν δρόμους, επικίνδυνα σημεία και να θέτουν σε κίνδυνο τα ίδια αλλά και την ανθρώπινη ζωή!

Ο στόχος μου είναι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα άλογα γίνεται σε περιφραγμένο χώρο (ήδη κάποια βρίσκονται κλεισμένα σε ακατάλληλους χώρους) στην περιοχή που κινούνται, να γίνει ευνουχισμός (στείρωση) στα βαρβάτα (αρσενικά), να λάβουν ιατρική περίθαλψη όσα το έχουν ανάγκη και εν συνεχεία να δούμε αν θα πρέπει να μείνουν εκεί υπό κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες (να έχουν τροφή, νερό κτλ κτλ) ή να μεταφερθούν σε πιο προσιτές περιοχές γι αυτά ώστε να συνεχίσουν να ζουν ελεύθερα στη φύση ή να δωθούν για υιοθεσίες (υπό προϋποθέσεις)
Φυσικά, μπορούμε να δούμε και τι άλλες επιλογές υπάρχουν αλλά βέβαια, μιλάμε για ανεκπαίδευτα άλογα.

Τα άλογα αυτά αναπαράγονται συνεχώς και είναι άγνωστος ο αριθμός τους, υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 80 άλογα χωρισμένα σε αγέλες.
Λόγω του ότι έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους ΔΕΝ βρίσκουν τροφή και νερό ή τα διώχνουν οι άλλες αγέλες που είναι πιο δυνατές.
Ο λόγος που παίρνουμε ιδιωτική πρωτοβουλία είναι γιατί επί τουλάχιστον μία δεκαετία κανένας δεν πήρε την ευθύνη και κανένας δεν έλυσε το πρόβλημα (όσο ήταν μικρότερος ο πληθυσμός τους) με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε τα ζώα να είναι εκτός ελέγχου, κάποια ελεύθερα, κάποια άλλα μέσα σε ακατάλληλους χώρους και φυσικά, όχι σε καλή κατάσταση (υποσιτισμένα, ανεμβολίαστα, αστείρωτα κτλ).
Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού και την διαβίωση αυτών των αλόγων!
Καμία αρμόδια αρχή δεν κατάφερε να αποτρέψει την δημιουργία τόσο μεγάλου πληθυσμού. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από το 2008.
Κάποιες οργανώσεις έκαναν κάποιες προσπάθειες οι οποίες όμως εκ του αποτελέσματος δεν βοήθησαν την κατάσταση και έτσι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου!
Ο μόνος λόγος που τα ζώα αυτά φεύγουν από το μέρος που γεννήθηκαν και κατεβαίνουν στα πεδινά είναι λόγω αναζήτησης τροφής και νερού / ή σε περίπτωση που τα διώχνει η αγέλη και δημιουργούν νέες αγέλες. Άρα αν ευχοχιστούν (στειρωθούν) σταδιακά θα σταματήσουν να δημιουργούνται ξεχωριστές αγέλες και αν υπάρχει τροφή και νερό στην πλαγιά του Υμηττού θα καταφέρουμε να τα κρατήσουμε εκεί χωρίς να κινδυνεύουν τα ίδια αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Καθημερινά ταΐζω και βάζω νερό σε μία αγέλη 4 αλόγων (βαρβάτα-αρσενικά) λόγω του ότι προφανώς δεν βρίσκουν νερό και τροφή ή δεν τα αφήνουν οι άλλες αγέλες να φάνε και να πιούν νερό . Αναγκαστηκά, ή θα σταματήσω να το κάνω για να επιστρέψουν και πάλι στην πλαγιά - που αν δεν τα δέχονται δεν θα επιστρέψουν και ο φόβος μου είναι ότι αν κατηφορίσουν κ άλλο θα βγουν στην Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου- ή θα τα περιορίσω άμεσα έτσι ώστε να καταφέρουμε να τα ευνουχίσουμε και μετά να τα αφήσουμε κ πάλι.
Υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες ανθρώπων ότι βλέπουν κοπάδι 3-5 αλόγων να κινείται και κοντά στην Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρεθεί λύση πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα και θρηνήσουμε θύματα!!!

Όλο αυτό το εγχείρημα απαιτεί πολύ χρόνο, εθελοντές που γνωρίζουν από άλογα και χρήματα! Ελπίζω να τα καταφέρω....ελπίζω να τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Fundraising Team

 • Ioanna Zemperligkou
 •  
 • Fundraiser Volunteer Campaign Owner

Donors

 • ARLINA PALAMIDI
 • Donated on Mar 28, 2024
 • ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΑΝΝΑΣ

€40.00
 • Κατερινα Σμπαρούνη
 • Donated on Mar 25, 2024
 • Γιατι η υπέροχη φίλη μου, Αννα Μαγκριώτη, το ζήτησε!

€10.00
 • Natasq Meskou
 • Donated on Mar 23, 2024
 • Help horses

€10.00
Nov 26

19.11.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 11:22 pm
rrrr

Τα πουλαράκια στο απομακρυσμένο κοπάδι ακόμα θηλάζουν. Σε λίγο καιρό θα γεννηθούν τα επόμενα. Οι φοράδες είναι κάθε χρόνο έγκυες. Συνεχίζουμε τους ευνουχισμούς (στειρώσεις) για να μην αυξηθεί άλλο ο πληθυσμός μετά και από τις γέννες που περιμένουμε.Το απομακρυσμένο κοπάδι, σίγουρα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής από εκείνα που βρίσκονται στα

See update
0
Nov 26

15.11.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 11:15 pm
rrrr

Ακόμα ένα φορτηγό με τροφές! Με την στήριξη σας τα καταφέραμε!Επίσης, οι εθελοντές…δίπλα μας για ακόμα μία φορά! Όσα ευχαριστούμε και να πούμε είναι λίγα! Όσο έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τροφή σε 90 ΑΛΟΓΑ μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε!

See update
0
Nov 26

10.11.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 11:10 pm
rrrr

Η πρώτη φωτογραφία είναι στις 26/8/23 που πήγαμε για πρώτη φορά στην αποθήκη (που αποθήκευε τροφές ο “φροντιστής” και την βρήκαμε σχεδόν άδεια) με ελάχιστες τροφές για 92 άλογα…Μέχρι σήμερα, με την στήριξη όλων καταφέραμε να την τροφοδοτήσουμε με επαρκή ποσότητα για όλα αυτά τα ζώα! Πλέον δεν βλέπουμε σκελετωμένα

See update
0
Nov 26

05.11.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 11:00 pm
rrrr

Οργανώσαμε δράση καθαριότητας στα σημεία που ταϊζουμε το απομακρυσμένο κοπάδι. Πλέον υπήρχε ΠΑΝΤΟΥ κοπριά!Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαρό σημείο για να βάλουμε τροφές αλλά και να είναι δυσάρεστο για τους κατοικους (μιας και στο σημείο υπάρχουν κατοικίες).Οι άνθρωποι εκεί κάνουν ήδη ότι μπορούν για τα άλογα. Το πιο σημαντικό,

See update
0
Nov 26

04.11.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 10:39 pm
rrrr

Σήμερα είχαμε μαζί μας την Ομάδα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας @o.an.e.an .Μιλήσαμε για τα άλογα, για τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά λόγω του υπέρ πληθυσμού. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για τροφές, φάρμακα, προσωρινές κατασκευές και πολλά άλλα…Τους ευχαριστούμε που μας άκουσαν και μας βοήθησαν. . . . .

See update
0
Nov 26

03.11.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 10:27 pm
rrrr

Σήμερα παραλάβαμε την καινούργια μας δεξαμενή νερού…5 κυβικών! Κα.Τίνα σας ευχαριστούμε θερμά για αυτή την τόσο σημαντική δωρεά!Επίσης, ευχαριστούμε πολύ την κα.Σίλα που μας έφερε λάστιχο 50 μέτρων έτσι ώστε να μπορούμε με ευκολία να γεμίζουμε τους κουβάδες! Με την στήριξη σας, καθημερινά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας

See update
0
Nov 13

31.10.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 08:26 am
rrrr

Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας «Μαύρος».Την πρώτη φορά που τον αντικρίσαμε, σκελετωμένο και χτυπημένο, είπαμε πως θα κάνουμε τα πάντα για να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα τελευταία χρόνια της ζωής του (μιας και ήταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία). Ξεκινήσαμε συστηματικό τάισμα, με ειδική τροφή για. . . . .

See update
0
Nov 13

30.10.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 08:21 am
rrrr

Με μεγάλη μας χαρά, στις 26/10/2023 λάβαμε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ των ευνουχισμών (στειρώσεων) των καταγεγραμμένων αρσενικών αλόγων από την Περιφέρεια Αττικής. Αναλυτικά:ΘΕΜΑ: «Απόφαση απ’ ευθείας ανάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 118 του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 50 του Ν. 4782/2021, για εφαρμογή χειρουργικών ευνουχισμών. . . . .

See update
0
Oct 24

23.10.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 12:02 pm
rrrr

Ακόμα 3 ευνουχισμοί…Μέχρι και σήμερα η ομάδα μας, με την πολύτιμη βοήθεια του ιππιάτρου Παύλου Αντωνίου, έχει ολοκληρώσει 5 ευνουχισμός! Αριθμός που φαίνεται μικρός αλλά είναι μια δυνατή αρχή.Η πρόθεση μας δεν είναι να επέμβουμε στη φύση αυτών των ζώων και σίγουρα δεν θα το κάναμε αν τα ζώα αυτά

See update
0
Oct 22

21.09.23 GR

Update posted by Maria Marolia at 01:48 pm
rrrr

Η ομάδα μας, μαζί με τη στήριξη του κόσμου κατάφερε την περασμένη Τετάρτη να φέρει ένα φορτηγό γεμάτο μπάλες χόρτου (τσαΐρι, τριφύλλι) για τα άλογα!Με τη δική σας στήριξη καταφέραμε να παρέχουμε αυτή την ποσότητα. Οι ανάγκες για 92 άλογα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ! Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους, φυσικά και τους

See update
0
Show more updates

Donors & Comments

850 donors
 • ARLINA PALAMIDI
 • Donated on Mar 28, 2024
 • ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΑΝΝΑΣ

€40.00
 • Κατερινα Σμπαρούνη
 • Donated on Mar 25, 2024
 • Γιατι η υπέροχη φίλη μου, Αννα Μαγκριώτη, το ζήτησε!

€10.00
 • Natasq Meskou
 • Donated on Mar 23, 2024
 • Help horses

€10.00
 • Angelika Karakasili
 • Donated on Mar 21, 2024
Amount Hidden
 • Georgia Maria Koutroumpi
 • Donated on Mar 21, 2024
 • Για την σίτιση των αλόγων

€15.00
 • Anonymous
 • Donated on Mar 21, 2024
€100.00
 • Katia STEPHANOU
 • Donated on Mar 21, 2024
€35.00
€15.00
 • Μαρία Γερμανάκου
 • Donated on Mar 20, 2024
 • Ελπίζω να πάνε όλα καλά..

€30.00
 • Christina Papadaki
 • Donated on Mar 20, 2024
€10.00
Show more donors

Followers

177 followers
Φωτεινή Μεταξά
Georgia Kavoura
Λια Πέτρου
Katerina Diakomidi
Artemis Thalassinou
Maria Micha
Nikoletta Katramadou
Ειρηνη Τρούλη
Show more Followers

Support Campaigns

campaigns

Create a support campaign in seconds!

Support campaigns allow you to get your own fundraising page dedicated to 'Βοήθησε τα Άλογα του Υμηττού!'

You'll have your own unique link that you can share, and all funds raised will go directly to 'Βοήθησε τα Άλογα του Υμηττού!'. It's the ultimate way to show your support!

Create support campaign
€28,900
Donated So Far

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook