Egy könyv – egymillió túlélő

Fundraising campaign by sheng peng
  • US$0.00
    Donated So Far
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Egy könyv egymillió túlélőnek!

A legvisszafogottabb statisztika szerint is a gyerekek 10%-a ellen követnek el szexuális abúzust. Ez azt jelenti, hogy ma Magyarországon legalább egymillió érintett él. A gyerekáldozatok kevés ingyenes és szakszerű ellátáshoz jutnak hozzá, a felnőtt túlélők pedig gyakorlatilag semmi támogatást nem kapnak. Kevés a témában képzett szakember, kevés a magyar nyelven hozzáférhető kiadvány és a megfelelő szakirodalom.

Ezért fontos, hogy legyen végre magyarul is önsegítő könyv, amely a túlélők százezreinek nyújthat támogatást. A NANE, a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület, ezért tervezi szexuál- és klinikai pszichológus Wendy Maltz A szexuális gyógyulás útja – Önsegítő könyv szexuális bántalmazás túlélőinek [The Sexual Healing Journey – A Guide for Survivors of Sexual Abuse] című művének magyar megjelentetését.

Cserháti Éva vagyok, krimiíró és műfordító, a NANE egykori önkéntese. Nemcsak azért tartom fontosnak, hogy legyen magyarul önsegítő könyv a gyerekkori szexuális abúzus túlélőinek, mert magam is érintett vagyok a témában, hanem azért is, mert ez az egy könyv százezreken fog tudni segíteni. Támogatást meríthetnek belőle azok a túlélő nők és férfiak, akiknek nem hittek, akiket környezetük és az intézmények cserben hagytak, és akik közül sokan ma is szenvednek a feldolgozatlanul maradt traumától. De haszonnal forgathatják ezt a könyvet azok a szakemberek is, akik támogatni szeretnék abúzust elszenvedett ügyfeleiket a gyógyulás útján.

Organizer

  • sheng peng
  •  
  • Campaign Owner

No updates for this campaign just yet

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
US$0.00
Donated So Far

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of $25?

Share on Facebook