Var med och förändra barns liv i Uganda!

 • kr100.00
  Donated So Far
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Var med och förändra barns liv!

En person kan inte förändra världen. Men du kan förändra världen för en person.

Tänk att få vara med och bidra och se EXAKT vart och till vad dina pengar har gått.

Shines Children´s Foundation är en non-profit organisation som jobbar för föräldralösa och utsatta barn med bas i Masindi, Uganda. Många av oss har vuxit upp där rent vatten, kläder, skor och skolgång varit en självklarhet. Det är det inte här. Barnen önskar Din hjälp för att ge dem en bättre tillvaro, en möjlighet att kunna bygga sig en framtid. Din gåva gör skillnad!

Du kommer kunna följa vilka projekt som är igång och vad pengarna går till. Därför har vi delat upp projekten så att du kan välja att donera till just det Du vill hjälpa till med. Du kommer kunna följa utvecklingen och få uppdateringar på sociala medier som instagram eller till din mail-adress om du önskar det. Information om de olika projekten följer nedan.

Shines Children´s Foundation driver redan en skola med samma namn där 150 elever i åldrarna 3-12 år går. 90% av dem är föräldralösa och 10% har föräldrar som inte har råd att betala skola för sina barn. I våran skola får de kvalitativ undervisning och det serveras frukost och lunch varje dag. Alla barn har någon förmyndare men många av dem har inget arbete. Därför erbjuder skolan även utbildning för unga vuxna och förmyndare för att lära dem ett yrke, t.ex: handarbete, snickare, mekaniker, frisör och sömmerska.

Här behöver vi Din hjälp:


1. BORRA VATTENBRUNN PÅ SKOLAN - 16,773SEK = 1753 USD

Det finns ingen källa med rent vatten på skolan. Närmsta brunn (se bilden nedan) ligger 25 minuter bort till fots. En vattenbrunn kostar omkring 15 000 kr att bygga och kommer tillgodose skolbarnen samt 500 personer i närområdet med dricksvatten och vatten till matlagning och hygien.


2. ''SKILLING CENTER'' 43996,87 SEK = 4598 USD

90% av barnen på skolan är föräldralösa men har en förmyndare. Tyvärr är det många av dessa som inte har ett jobb. SCF erbjuder utbildning för unga vuxna och förmyndare där dem lär sig ett yrke som t.ex: Handarbete, snickare, mekaniker, frisör och sömmerska. En välgörenhetsorganisation har donerat verktyg till SCF men det saknas lokal för att utföra utbildningen. Idag används klassrummen till barnen efter skoltid men vi önskar bygga en enkel men lämplig lokal på skolans område. Så land finns men inte medel till att bygga lokal.


3. FÄRDIGSTÄLLA SKOLAN

Skolan byggdes 2018 och det finns 4 klassrum som nu används av barn i åldrarna 3-10 år. Det saknas fönster i 2 av klassrummen samt återstår puts och målning av väggar (se bild 1). Ett bygge av 2 nya klassrum har påbörjats och även det ska färdigställas (se bild 2)

Organizer

 • Alexander Lundegaard Nilsen
 •  
 • Campaign Owner

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Dec 02, 2019
 • Jättebra projekt!!!

Amount Hidden
Amount Hidden

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

2 donors
 • Anonymous
 • Donated on Dec 02, 2019
 • Jättebra projekt!!!

Amount Hidden
Amount Hidden

Followers

2 followers
Alexander Lundegaard Nilsen
Deborah Strende
kr100.00
Donated So Far

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of kr25?

Share on Facebook