Från Göteborgs Katthjälp till Djurfristad Sävidsbo

Fundraising campaign by Goteborgs Katthjalp
 • kr410.00
  raised of kr200,000.00 goal goal
0% Funded
4 Donors
Raised offline: kr60,092.00
Total: kr60,502.00
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Göteborgs Katthjälp firar 15 år! Nu vill bli djurfristad som kan hjälpa fler djur!

Göteborgs Katthjälps grundare berättar

Göteborgs Katthjälp har sedan starten i 2003 åstadkommit mycket. Vi har till exempel omplacerat tusentals hemlösa katter till kärleksfulla hem, introducerat Trap Neuter Return- metoden för förvildade katter i Sverige, arbetat fram Sveriges första och fortfarande enda domstolsdom om att förvildade katter har rätt till sina liv, varit remissinstans för den statliga utredningen om en ny djurskyddslag och drivit mängder av olika djurskyddsprojekt, större och små. Allt detta med i stort sett enbart ideella krafter och blod, svett och tårar. Och det har det varit värd!

Men vi har också märkt att vi många gånger varit otillräckliga och att det finns många fler djurarter än katter som skulle behöva hjälp. Under alla år har vi drömt om att kunna ha en egen fastighet där vi kan ta emot olika djurarter i behov av hjälp men i och med att vi inte äger fastigheten där verksamheten är baserad så har detta inte varit möjligt, trots att de praktiska förutsättningarna finns: mark, betesmark, några mindre byggnader som kan fungera som djurstallar, samarbetsvilliga lantbrukare osv. Nu har dock möjligheten att köpa fastigheten uppstått! Samtidigt, om vi inte lyckas köpa den så riskerar hela verksamheten att upphöra. Vi vill därför nu lägga all krut på att försöka få in medel till fastighetsköpet.

Möjligheten att kunna köpa fastigheten, tillsammans med min pågående utbildning (International Animal Welfare, Ethics and Law) och att jag redan är djursjukvårdare till yrket, leder till unika möjligheter att kunna driva en djurfristad som baseras på kunskap och kärlek för djuren. Inte bara kan vi då erbjuda olika djurslag en fristad för livet samt ge människor möjligheten att arbeta med och för djuren på gården men vi kommer även att kunna jobba med att på olika sätt förbättra djurens rättigheter i samhället. Möjligheterna är många!

Vi har nu ett ca ett ett halvt år på oss att samla in pengar för att köpa fastigheten. En förening, Djurfristad Sävidsbo, ska under tilden bildas och ska ha ett tät samarbete med katthjälpen på samma fastighet. Beroende på hur mycket pengar som kommer in så kan vi antingen köpa fastigheten direkt eller kunna ta ett lån för den resterande summan, med fastigheten och kontantinsats som säkerhet. Ett belopp på 200 000 kronor är det minimala beloppet som behövs. Det är väldigt mycket pengar, men jag tror att det också finns väldig många människor som vill djur väl och att vi tillsammans är starka och kan bygga en liten "värld" där djuren får leva för sin egen skull. Om inte fastighetsköpet realiseras så är risken stor att ägaren vill sälja den på marknaden och då måste vi tvåbenta och fyrbenta, som bott här sedan 2002, flytta vilket också antagligen betyder att all djurhjälpsverksamhet kommer att upphöra.

Så, det är NU vi kan säkra verksamhetens och djurens framtid och låta den bli mer omfattande, och vi hoppas du vill vara en del i resan dit!Med vänliga hälsningar,
Miranda Oude Tanke
[email protected]Vanliga frågor

 • Hur kan jag hjälpa till?
  I första hand behövs det pengar för att kunna köpa loss fastigheten. Minsta beloppet som behövs för det är 200 000 kronor. Det finns olika sätt att donera pengar:
  - genom denna insamlingssida, tryck på "Donate Now" knappen
  - genom att swisha till 123 594 27 92
  - genom att ge en gåva via insamlingen på Facebook: https://www.facebook.com/donate/2256180487786805/1...
  - genom att sätta en gåva till Göteborgs Katthälps Plusgirot: 37 62 03 - 6
  - genom att sätta in en gåva via Payson

  Du kan också starta en egen insamling för Göteborgs Katthjälp via Facebook eller här på denna sida via "Create Support Campaign"-knappen.

  Går du i tankarna att donera ett större belopp men vill du först ha mer information eller har du andra idéer på hur att samla in pengar?
  Skriv jättegärna till [email protected]!

 • Hur vet jag att pengarna kommer att användas på rätt sätt?
  Pengarna kommer att sättas in på ett separat konto skapat för ändamålet och rörs inte förrän hela summan har samlats in. Pengarna tillfaller föreningarna Göteborgs Katthjälp och Djurfristad Sävidsbo som tillsammans ansvarar för realisering av köpet av fastigheten.

 • Vad kommer vi gåvogivare att få för pengarna?
  Först och främst kommer pengarna att säkerställa en trygg tillvaro för många djur på många år framöver. Som gåvogivare kommer du självklart också att få möjlighet att komma till djurfristaden för att hjälpa till och/eller hälsa på djuren! Det kommer att anordnas regelbundna aktiviteter och vi ska naturligtvis kontinuerligt genom olika kanaler uppdatera er om hur djuren har det på fristaden.Organizer

 • Goteborgs Katthjalp
 •  
 • Campaign Owner

Donors

 • B J
 • Posted On Jan 25, 2020
 • Hur lyckas ni få folk runt om er. Jag söker folk för att få folk till min kampanj.

 • Goteborgs Katthjalp
 • Posted On Oct 26, 2018
 • Åh! Våra första gåvor har kommit in här nu :D Tusen tack!

 • Ingela Ingelsson
 • Donated on Oct 26, 2018
kr200.00
Nov 12

Promoklipp

Update posted by Goteborgs Katthjalp at 08:19 pm

Har ni sett vårt underbara promoklipp?! :D

See update
0
Nov 07

Insamlingsrapport vecka 2

Update posted by Goteborgs Katthjalp at 03:58 pm

Här är rapporten för insamlingsvecka 2! Det ar stått stilla här på GoGetFunded men på Facebook och Swish har det gått väldigt bra! Vi är så tacksamma över att som stödjer vår projekt, tusen tack!

See update
0
Oct 31

Insamlingsrapport vecka 1

Update posted by Goteborgs Katthjalp at 08:49 am

Här kommer vår allra första Insamlingsrapport! Tusen tack för en underbar kampanjstart alla ni som har skänkt och delat på sociala medier!

See update
0
Oct 24

Hur kan man hjälpa till och svar på andra frågor

Update posted by Goteborgs Katthjalp at 11:36 am

Vanliga frågor Hur kan jag hjälpa till?I första hand behövs det pengar för att kunna köpa loss fastigheten. Minsta beloppet som behövs för det är 250 000 kronor. Det finns olika sätt att donera pengar:- genom denna insamlingssida, tryck på "Donate Now" knappen- genom att swisha till 123 594 27. . . . .

See update
0

Donors & Comments

4 donors
 • B J
 • Posted On Jan 25, 2020
 • Hur lyckas ni få folk runt om er. Jag söker folk för att få folk till min kampanj.

 • Goteborgs Katthjalp
 • Posted On Oct 26, 2018
 • Åh! Våra första gåvor har kommit in här nu :D Tusen tack!

 • Ingela Ingelsson
 • Donated on Oct 26, 2018
kr200.00
 • Anonymous
 • Donated on Oct 25, 2018
 • Lycka till med detta fina projekt 🐾❤️🙏

kr100.00

Followers

2 followers
Goteborgs Katthjalp
Lennart Hansson

Support Campaigns

campaigns

Create a support campaign in seconds!

Support campaigns allow you to get your own fundraising page dedicated to 'Från Göteborgs Katthjälp till Djurfristad Sävidsbo'

You'll have your own unique link that you can share, and all funds raised will go directly to 'Från Göteborgs Katthjälp till Djurfristad Sävidsbo'. It's the ultimate way to show your support!

Create support campaign
kr410.00
raised of kr200,000.00 goal
0% Funded
4 Donors
Raised offline: kr60,092.00
Total: kr60,502.00

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.