Društvo NE-ODVISEN – Društvo za pomoč pri odvisnosti od iger na srečo

Fundraising campaign by Marko Knez
  • €0.00
    raised of €10,000.00 goal goal
0% Funded
0 Donors
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Pozdravljeni!

Sem Marko Knez in sem oseba, ki javno prizna, da je imela problem z igranjem iger na srečo. S pomočjo psihiatra in lastno voljo ter z veliko moči sem premagal to bolezen oziroma odvisnost.

Kako se je vse skupaj začelo?

Leta 2017 sem po dolgoletnem igranju iger na srečo, natančneje igranju športnih stav zapadel v prve težave z odvisnostjo od teh iger na srečo. Vse skupaj se je začelo čisto tako nedolžno. Po nekaj "uspešnih" odigranih tekmah, dnevih sem kar naenkrat postal zelo samozavesten v igranju iger na srečo. Seveda sem takoj odprl svojo facebook skupino, kjer sem imel sprva uspeh in kjer sem zaslužil kar nekaj denarja.

Počasi pa je pohlep in pa čedalje večja odvisnost od teh iger terjala svoj davek. Malo po malo sem začel izgubljati denar, vsak teden sem povečeval limit na svojem osebnem računu. Tudi število odigranih tekem pri športnih stavah se je dnevno povečevalo.

Bili so vzponi in padci. Vedno, ko sem bil odločen, da bo to moja zadnja odigrana tekma (ko sem imel samo še par € v denarnici) je nekako prišlo do tega, da sem zadel in spet pridobil denar. A seveda ta denar nisem pametno uporabil za poplačilo dolgov. Šlo je seveda vse za športne stave.

To je trajalo dobrega pol leta. Nato je prišlo obdobje, ko sem polovico plače porabil za mojo odvisnost. Začel sem lagati doma, okolici oziroma vsakomur od kogar sem si lahko sposodil denar. Prej ali slej sem ta denar sicer vrnil, a vedno sem našel koga novega, ki mi ga je posodil.

Nato pa me je par dni pred novim letom (za leto 2018) prešla misel, da sem odvisen od iger na srečo ter da si moram poiskati pomoč. Našel sem jo v zdravstvenem domu Nova Gorica, kjer sem hodil 3 leta na terapije oziroma bolje rečeno na skupinske pogovore.

Ti pogovori so mi odlično pomagali. Odpravil sem odvisnost in kar je najbolj pomembno je to, da sem pridobil spet zaupanje tistih, ki sem jih najbolj prizadel. Denar sedaj ni več moja najbolj pomembna stvar.

Tu pridete sedaj na vrsto tudi vi, dragi bralci.

V naši državi Sloveniji ni ustanovljenega društva, ki se specifično ukvarja samo z odvisnostjo od igranja iger na srečo. Želim ga ustanoviti še z dvema najboljšima prijateljema, ki sta me podpirala v vsem tem času. Tako bi lahko pomagal odpraviti odvisnost od iger na srečo vsem potrebnim ljudem, saj vem kaj je potrebno narediti, da se ta odvisnost konča.

Predviden letni strošek društva je 5000€. Približno 4000€ gre za mesečni najem prostora, računovodstvo in pisarniški material. Ostali strošek predstavlja strošek tiskanja plakatov oziroma ostalih medijskih vsebin.

Želimo si vsaj 5000€ zbranega denarja. V kolikor pa bomo skupaj z vami uspeli pridobiti 10000€ bo to toliko bolje. Tako bi imelo društvo dovolj denarja za dvo (2) letno delovanje. Tako bi se lahko v popolnosti posvetili programom društva in izboljšanju življenj ljudi, ki to pomoč potrebujejo.

Hvala vsem podpornikom in tistim, ki tudi samo delite omenjen zapis!

Hvala, Marko Knez.











Organizer

No updates for this campaign just yet

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
€0.00
raised of €10,000.00 goal
0% Funded
0 Donors

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook