“Το Τελευταίο Κυνήγι” – Ταινία μικρού μήκους

Fundraising campaign by George Katsilidis
  • €650.00
    raised of €8,000.00 goal goal
8% Funded
6 Donors
Raised offline: €1,500.00
Total: €2,150.00

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

Το Τελευταίο Κυνήγι είναι μία ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Κατσιλίδη.

Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία δύο κυνηγών που επιβιώνουν στην ορεινή περιοχή της Ροδόπης κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Πρόκειται για μία δραματική ιστορία η οποία έχει ως επίκεντρο τους χαρακτήρες και τη σύγκρουσή τους τόσο με τις εξωτερικές δυνάμεις της φύσης όσο και με τις εσωτερικές του εαυτού τους.

Ο σκοπός του έργου είναι αφενός να αναδείξει την φυσική ομορφιά της Βόρειας Ελλάδας μέσα από μια ευφυή προσέγγιση πραγματικών γεγονότων και αφετέρου να ταυτίσει τον θεατή με τον ψυχικό κόσμο των χαρακτήρων.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
Η ομάδα της παραγωγής αποτελείται από αφοσιωμένους καλλιτέχνες και τεχνικούς με πάθος για το έργο, οι οποίοι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν βιώσιμες πρακτικές του χώρου για την διεκπεραίωση του pre-production και των γυρισμάτων. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για την επιλογή κάθε τοποθεσίας και του ανάλογου εξοπλισμού, με στόχο όχι μόνο την μέγιστη προστασία της φύσης και των μελών της ομάδας αλλά αντίστοιχα για τον προγραμματισμό μιας ομαλής διαδικασίας γυρισμάτων.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Το σενάριο έχει λάβει θετικές κριτικές από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος, αλλά και άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Λίγα λόγια για το σενάριο από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Η ιστορία αναφέρεται στην άγρια περιπέτεια ζωής του Λέανδρου και του Φίλιππου που ζουν απομονωμένοι σε μία καλύβα στο δάσος. Είναι μια φαινομενικά ρεαλιστική, ανθρώπινη ιστορία, με κάποια στοιχεία θρίλερ και περιπέτειας, που γίνεται κατανοητή από την αρχή, κατά τη διάρκεια, και κλείνει με μια ιδιαίτερα κινηματογραφική σκηνή. Η σύλληψη και η ιδέα είναι πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες καθώς η ιστορία «παίζει» με τους ιδιαίτερους χαρακτήρες, τις δυσκολίες τους, τα δύσκολα βιώματα και τους εγκλωβισμούς που κουβαλούν, τις ανατροπές, την αγριότητα, τα παγωμένα αισθήματα, την στιγμιαία – μοιραία – απόφαση σε κάποιες περιπτώσεις, που μπορεί να ανατρέψει ή όχι, ζωές ανθρώπων, τις εσωτερικές ανησυχίες, τις επιλογές τους. Το περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται το σενάριο, είναι ρεαλιστικό και αληθοφανές σε όλα τα στοιχεία που μας δίνει. [...] Είναι μία ιστορία εφιαλτική, προσωπικής και οικογενειακής καταβύθισης όπου το δάσος δρα και συμβολικά, ως ένα όχημα που περιγράφει όλα τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής του ανθρώπου όταν αυτός επιλέγει να αδιαφορεί για τις ανάγκες του συνανθρώπου του αλλά και της ίδιας της φύσης. Η παράξενη νέμεσις-ανατροπή, στις λάθος επιλογές του Λέανδρου και στην επιφανειακή, εγωκεντρική του συμπεριφορά και η τραγική του διαπίστωση στο τέλος η οποία διαλύει τα γνώριμα πατήματα του, την ίδια του την ζωή. Το τέλος, δυνατό και ανατρεπτικό, κλείνει με την βασανιστική μετάνοια του (μετά+νοώ=αλλάζω τον νου μου), και την διάλυση των γνωστών πάντων μέσω της φωτιάς, μην αντέχοντας τις τύψεις. Είναι ένα έργο ενδιαφέρον, σε σημεία συγκινητικό, το οποίο θίγει πολλά σοβαρά, σύγχρονα κοινωνικά θέματα, με πολλά στοιχεία θρίλερ και περιπέτειας σχεδόν σε όλο το σενάριο, που αγγίζει συναισθηματικές και ψυχαναλυτικές χορδές, σε ένα πλαίσιο ορισμένο, με σύγχρονο, και σε σημεία, εφιαλτικό τρόπο. Η παγωμένη φύση των βουνών της Ροδόπης, παίζει έναν ρόλο ακόμη, αλλά και δημιουργεί ταυτόχρονα τον καμβά όπου εξελίσσεται η ιστορία. Πρόκειται για μια απλή φαινομενικά ιστορία περιπέτειας και εσωτερικής εξέλιξης, η οποία ανατρέπεται με ενδιαφέροντα τρόπο. Μιλάει για την κάθε μορφής βία ψυχολογική και σωματική (έμμεση και άμεση), την εξουσία κάθε είδους, την παρακμή της κοινωνίας μας, την απελπισία, την ελπίδα, την εγωκεντρική συμπεριφορά, την ανθρώπινη αδυναμία, την επιλογή, την ωριμότητα, την εξέλιξη, την μετάνοια, τις τύψεις. Συναντούμε καθημερινούς ανθρώπους που τους συμβαίνουν άσχημα πράγματα, που μας μοιάζουν ή/και νοιαζόμαστε να μάθουμε για αυτούς. Πάνω από όλα, ανθρώπους που θέλουν να επιβιώσουν. Σε αυτή την ιστορία ο Λέανδρος είναι αυτός που υποφέρει και θα συνεχίσει να υποφέρει όσο ζει.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ατμόσφαιρα
Η ατμόσφαιρα της ταινίας δημιουργείται από την οπτικοακουστική αισθητική και από την πλοκή της ιστορίας η οποία έχει ως επίκεντρο τους χαρακτήρες.

Το Τελευταίο Κυνήγι είναι μία δραματική ιστορία η οποία εξελίσσεται στην παγωμένη Ροδόπη και γι αυτό τον λόγο επιλέξαμε τον χαρακτηριστικό μουντό καιρό της ορεινής Ξάνθης ο οποίος σε συνδυασμό με τα φθινοπωρινά χρώματα θα δημιουργήσει μία ευχάριστη εικόνα για τον θεατή. Όλα αυτά θα έρθουν εις πέρας με την χρήση κινηματογραφικού εξοπλισμού που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει drone για αερολήψεις τοπίων και κινηματογραφικούς φακούς που θα αποτυπώνουν την παραμυθένια ομορφιά των τοποθεσιών που επιλέξαμε. Συνδυαστικά με τα παραπάνω η μουσική που θα έχει στοιχεία του τόπου προσαρμοσμένα σε κινημαατογραφικά soundtracks, θα δώσει έναν ακόμα πιο ρεαλιστικό τόνο στην ιστορία απογειώνοντάς την.

Η πλοκή της ιστορίας δημιουργείται μέσα από την αντίθεση συγκρούσεων των χαρακτήρων οι οποίες κλιμακώνονται σταδιακά και σκηνών ηρεμίας και γαλήνης. Δια μέσω σκηνοθετικών τεχνικών και τεχνικών μοντάζ ο θεατής παρακολουθεί την εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Η ιστορία επιπλέον εμπλουτιζεται με αφήγηση (voice over) η οποία θα έχει ώριμη ανδρική φωνή με δραματική εκτέλεση.

Περίοδος γυρισμάτων
Τα γυρίσματα των σκηνών πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου του 2022 στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης (οροσειρά της Ροδόπης) όπου η φύση μας αποκάλυψε τα ομορφότερα της χρώματα. Εξαιρείται μια σκηνή η οποία αποτελεί ανάμνηση από την παιδική ηλικία των κυνηγών και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούλιο του '22.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Εκτιμώμενη κατανομή του προϋπολογισμού

  • Συντελεστές - 17,3%
  • Τοποθεσίες, μεταφορικά, διανομές, διατροφή - 23,1%
  • Make up, κοστούμια, σκηνογραφικά- 8,2%
  • Εξοπλισμός γυρισμάτων - 28%
  • Λοιπά έξοδα (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας 6.9% του Gogetfunding για τα συγκεντρωμένα κεφάλαια) - 26,1%

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η οπτικοακουστική αφήγηση μίας ιστορίας είναι κάτι δύσκολο που απαιτεί κόπο, χρήμα και μια αμείλικτη προσπάθεια μέχρι την στιγμή που θα γίνει κτήμα του κοινού. Πολλές φορές αυτή η προσπάθεια έχει ως κινητήρια δύναμη το πάθος για το έργο και ως δημιουργοί αυτής της ταινίας έχουμε πίστη σε αυτό. Το σενάριο, το κάστινγκ, οι τοποθεσίες, η σκηνογραφία, οι συντελεστές και ό,τι άλλο αποτελεί κομμάτι της παραγωγής οδήγησαν σε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα το οποίο έχουμε σκοπό να προβάλλουμε σε μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί η βοήθεια εθελοντών, υποστηρικτών και συμπαραγωγών (Executive Producers). Οι τελευταίοι θα αποτελέσουν μέρος των βασικών συντελεστών της ταινίας.

Η πρόταση συμμετοχής δεν έχει κλείσει παρ’ όλο που ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας με επιτυχία. Αυτό γιατί τα έξοδα της μετα-παραγωγής και του πλάνου διανομής στα μεγάλα Φεστιβάλ συνεχίζουν. Οπότε όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει ακόμα και τώρα!

Τρόποι συμμετοχής στο έργο:

  • Χρηματική στήριξη ως Υποστηρικτής της ταινίας επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω πακέτα δωρεών* που θα σου προσφέρουν ευχαριστίες στου τίτλους τέλους και δώρα.

  • Χρηματική στήριξη ως Συμπαραγωγός (Executive Producer) επιλέγοντας το τελευταίο πακέτο δωρεάς*. Οι συμπαραγωγοί, εκτός από τις αποδοχές των απλών χορηγών, θα λάβουν επιπλέον τον τίτλο του Συμπαραγωγού στην ταινία μας. Ο τίτλος σας θα συμπεριληφθεί στην αφίσα και τους τίτλους τέλους της ταινίας.

  • Κοινοποίηση της καμπάνιας

*Τα πακέτα δωρεών (Rewards) βρίσκονται παρακάτω σε αυτή την σελίδα.

Η βοήθειά σου είναι πολύτιμη!


Social media:

Instagram: https://www.instagram.com/thelasthunt_shortfilm/

Facebook Page: https://www.facebook.com/uniqueproductions2

Rewards

Unique Supporters

Thanks for your Unique support!

1 Backers
Πακέτο 1: Υποστηρικτής της ταινίας

- Ευχαριστία στους τίτλους τέλους

2 Backers
reward_image
2 Backers
Πακέτο 2: Υποστηρικτής της ταινίας

- Ευχαριστία στους τίτλους τέλους - Πρόσβαση στην λίστα των soundtracks της ταινίας - Ψηφιακή αφίσα της ταινίας

0 Backers
reward_image
0 Backers
Πακέτο 3: Υποστηρικτής της ταινίας

- Ευχαριστία στους τίτλους τέλους - Πρόσβαση στην λίστα των soundtracks της ταινίας - Ψηφιακή αφίσα της ταινίας - Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας - Ψηφιακό αντίγραφο της ταινίας

0 Backers
reward_image
0 Backers
Πακέτο 4: Υποστηρικτής της ταινίας

- Ευχαριστία στους τίτλους τέλους - Πρόσβαση στην λίστα των soundtracks της ταινίας - Ψηφιακή αφίσα της ταινίας - Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας (ψηφιακό άλμπουμ) - Ψηφιακό αντίγραφο της ταινίας - κοντομάνικη μπλούζα ή κούπα με το λογότυπο/εικόνα της ταινίας σχεδιασμένο από τον γραφίστα - Υπογεγραμμένη αφίσα υψηλής ευκρίνειας από τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της ταινίας - Βιβλίο με το σενάριο και φωτογραφίες από την προ-παραγωγή και τα γυρίσματα της ταινίας - DVD της ταινίας

0 Backers
reward_image
0 Backers
Πακέτο 5: Συμπαραγωγός (Executive Producer)

Αποδέκτες αυτού του πακέτου θα λάβουν τον τίτλο του Συμπαραγωγού στην ταινία. Ο τίτλος θα συμπεριληφθεί στην αφίσα και στους τίτλους τέλους της ταινίας - Οι Συμπαραγωγοί μπορούν να παρεβρεθούν στα γυρίσματα της ταινίας. Καλύπτονται έξοδα διατροφής και μεταφοράς στις τοποθεσίες - Ξύλινο γλυπτό ελαφιού (prop της ταινίας) στον πρώτο συμπαραγωγό - Πρόσβαση στην λίστα των soundtracks της ταινίας - Ψηφιακό πακέτο που περιλαμβάνει: Ψηφιακό αντίγραφο της ταινίας, Ψηφιακή αφίσα της ταινίας, Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας (ψηφιακό άλμπουμ), Βίντεο από τα γυρίσματα (Behind The Scenes) της ταινίας - κοντομάνικη μπλούζα ή κούπα με το λογότυπο/εικόνα της ταινίας σχεδιασμένο από τον γραφίστα - Υπογεγραμμένη αφίσα υψηλής ευκρίνειας από τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της ταινίας - Βιβλίο με το σενάριο και φωτογραφίες από την προ-παραγωγή και τα γυρίσματα της ταινίας - DVD της ταινίας

1 Backers
reward_image
1 Backers

Organizer

  • George Katsilidis

Donors

  • Mary Posnakidou
  • Donated on Nov 22, 2022
€15.00
  • Anonymous
  • Donated on Nov 03, 2022
€50.00
  • Anonymous
  • Donated on Oct 26, 2022
€550.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

6 donors
  • Mary Posnakidou
  • Donated on Nov 22, 2022
€15.00
  • Anonymous
  • Donated on Nov 03, 2022
€50.00
  • Anonymous
  • Donated on Oct 26, 2022
€550.00
  • Λαμπρινή Μ
  • Donated on Oct 24, 2022
€5.00
  • Anonymous
  • Donated on Oct 23, 2022
€15.00
  • Helen Trikki
  • Donated on Sep 20, 2022
Amount Hidden

Followers

1 followers
Dimitrios Kyrsanidis
€650.00
raised of €8,000.00 goal
8% Funded
6 Donors
Raised offline: €1,500.00
Total: €2,150.00

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities