Zeko – biografija Velimira Zajeca

Switch language to Greek
Update posted by Sanjin Spanovic On Mar 29, 2021

Skoro 300 primjeraka knjige Zeko - biografija Velimira Zajeca prodao sam putem Crowdfunding kampanje u proteklih mjesec dana. Kampanja završava danas.

Prezadovoljan sam tom brojkom prodanih primjeraka i ostvarenim ciljem Crowdfunding kampanje koja traje još danas. Mislim da je cijela ta kampanja stvorila tu emociju među brojnim Dinamovcima, zabavila mnoge i vratila ih malo u neka lijepa, romantična vremena Dinamove povijesti, ali napravila knjizi iznimnu reklamu. Možda mi je stvorila i svojevrstan teret jer knjiga mora ostvariti očekivanja i opravdati povjerenje koje su mi mnogi dali svojim uplatama.

Za potrebe pisanja biografije sam dosad odradio preko 40 razgovora sa raznim sugovornicima iz svih faza života Velimira Zajeca, kao i nekoliko razgovora sa njime samime.

Neću otkriti imena, ali sjeo sam i razgovarao sa mnogima s kojima možda u privatnom životu ne bi. Ali, nije mi žao jer su se pokazali iznimno zahvalnim sugovornicima i dali svoje viđenje na neka događanja oko Dinama i u Dinamu sa dugačkim vremenskim odmakom.

Kada će knjiga točno biti izdana, ne znam odgovoriti, jer sve ovisi o pandemiji koronavirusa u Grčkoj gdje mora otići odraditi razgovore sa legendama Panathinaikosa, drugog velikog kluba Velimira Zajeca.

No, vjerujem da bi to mogao obaviti tijekom travnja, te stoga finiširati knjigu u istom mjesecu i konačno je objaviti u drugoj polovici svibnja.

Naravno, svi koji su svoj primjerak kupili preko Crowdfunfing kampanje biti će prvi obaviješteni i prvi će imati priliku prisustvovati posebnoj predpromociji knjige u Pivovari Medvedgrad.

Hvala svima još jednom na povjerenju i čitamo se uskoro.

Add a Comment

Update posted by Sanjin Spanovic On Mar 15, 2021

Dok željno iščekujem da se ispuni moja želja o broju prodanih knjiga (cilj koji sam si postavio prije nego smo krenuli sa ovom kampanjom, a vjerujem da ću ga vrlo brzo obznaniti) napisao sam novi blog o pivici koja sve vas koji ste kupili knjigu i uzeli bilo koji paket čeka odmah po izdavanju. Blog možete pročitati ovdje. Slobodno ga shareajte, šaljite svim prijateljima, a vi koji još niste uzeli paket, evo malog "tekućeg poguranca".

Add a Comment

Update posted by Sanjin Spanovic On Mar 03, 2021

Iako je do kraja kampanje još 20-ak dana ona je danas par minuta prije podneva došla do polovice cilja, što financijskog, ali ono važnije u broj prodanih primjeraka knjige. Ono što me više od skupljenog iznosa veseli jest broj prodanih primjeraka knjige koja nije još ni dovršena, kao i odlične reakcija na nju. Hvala svima!

Svi koji još nisu kupili knjigu i postali dio njezinog nastojanja mogu to i danas, a ne u zadnji čas prije kraja kampanje ;-)

Add a Comment

Update posted by Sanjin Spanovic On Feb 26, 2021

Treba ih još malo doraditi, ali već sada izgledaju super. Kako se vama čine?

photo

Nažalost svako korištenje grba Dinama je opasnost za tužbu protiv mene. Grb je intelektualno vlasništvo Dinama i ne smije se koristitu bez dozvole kluba.

Sanjin Spanovic

Update posted by Feb 26

photo

Bilo bi dobro da je i negdje Dinamov grb. Mislim da je uz prezime na poleđini, grb Dinama osnovni dio majice

Ante Vujević

Update posted by Feb 26

Add a Comment

Update posted by Sanjin Spanovic On Feb 23, 2021

U nepuna četiri dana de facto je prodano već 100 primjeraka za knjigu koja se tek piše. To je veliko povjerenje i obveza i mogu svima reći samo - hvala!


Add a Comment

Update posted by Sanjin Spanovic On Feb 21, 2021

Dan i pol nakon pokretanja kampanje imamo i 67. donatora. Svi Dinamovci znaju zašto je taj broj bitan u povijesti našeg kluba. Inače, Zajecov idol iz te legendarne postave je Rudi Belin kojeg je obožavao kao mali, dok je išao na utakmice sa mamom, tatom i ekipom iz kvarta.

Za potrebe knjige sam nedavno intervjuirao i samog Belina, jer on je iznimno važan u karijeri Velimira Zajeca. Rudi Belin je bio njegov trener jednu sezonu, a zbog njegove smjene upravo je otvoreno napao i sam Zajec. Volio je igrati kod Belina jer mu je davao potpunu slobodu u igri i to u veznom redu.

Potom je Belin postao pomoćni trener Ćiri Blaževiću 1982. godine kada je Zajec bio kapetan Dinama. Ćiro inače nije smio uzeti Belina za pomoćnika jer to nije htio Vid Ročić, tadašnji predsjednik Dinama. Zamjerao je Belinu svađu od par sezona prije. Tu je onda veliku ulogu odigrao upravo Zajec koji je stisnuo da Belin bude dio pobjedničke ekipe iz 1982. godine Zato s nestrpljenjem čekamo 82. donatora.

Podsjećam, prvih 82 donatora dobiva poseban poklon iznenađenja, tako da ne čekajte....

Add a Comment

Update posted by Sanjin Spanovic On Feb 19, 2021

Obzirom da su me mnogi pitali kako će izgledati replika majice iz 1982. godine evo vam uvid u zadnji dizajn prije nego krene u tisak:

Ideja je bila vrlo jednostavna, zbog nemogućnosti korištenja grba Dinama, odlučili smo se za mali pehar iz 1982. godine i naznaku tog čarobnog proljeća. Na rukav smo stavili crven, bijeli, plavi kapetansku traku koju je Zajec nosio tih godina i iza veliki broj 5 i njegovo prezime.

Dugo je bilo dvoumljenja treba li stavljati prezime ili ne, obzirom da tada nisu imali prezimena, a i znalo se tko nosi broj 5 u Dinamu, ali onda je presudila logika da ovako ostaje sa preimenom vrijednija uspomena na akciju, knjigu, ali i na Zajeca Zeku.

Nadam se da vam se sviđa ideja i realizacija. :-)

Add a Comment

Donate €20.00 Or More

BRONČANI DONATOR (150 kuna): knjiga Zeko - Biografija Velimira Zajeca / 2 boce plave edicije pive Zlatni Medvjed Pivovare Medvedgrad / zahvalnica za sudjelovanje u crowfunding kampanji / objavljeno ime u knjizi Zeko - Biografija Velimira Zajeca /

reward_image

59 Backers

Donate €26.00 Or More

SREBRNI DONATOR (182 kuna): knjiga Zeko - Biografija Velimira Zajeca / 4 boce plave edicije pive Zlatni Medvjed Pivovare Medvedgrad / potpisana autogram kartica Velimira Zajeca / zahvalnica za sudjelovanje u crowfunding kampanji / objavljeno ime u knjizi Zeko - Biografija Velimira Zajeca /

reward_image

101 Backers

Donate €40.00 Or More

ZLATNI DONATOR (267 kuna): knjiga Zeko - Biografija Velimira Zajeca / pozivnica za prigodnu predpromociju knjige u Pivovari Medvedgrad / 6 boca plave edicije pive Zlatni Medvjed Pivovare Medvedgrad / potpisana autogram kartica Velimira Zajeca / zahvalnica za sudjelovanje u crowfunding kampanji / objavljeno ime u knjizi Zeko - Biografija Velimira Zajeca /

reward_image

26 Backers

Donate €55.00 Or More

PLAVI DONATOR (400 kuna): knjiga Zeko - Biografija Velimira Zajeca / pozivnica za prigodnu predpromociju knjige u Pivovari Medvedgrad / replika prigodne majice iz 1982. godine sa potpisom Velimira Zajeca / 6 boca plave edicije pive Zlatni Medvjed Pivovare Medvedgrad / zahvalnica za sudjelovanje u crowfunding kampanji / objavljeno ime u knjizi Zeko - Biografija Velimira Zajeca /

reward_image

142 Backers

photo

Anonymous

Backed On Mar 30, 2021 Amount Hidden

photo

Andreja Hlupic

Backed with €60.00 On Mar 30, 2021

photo

Anonymous

Backed On Mar 30, 2021 Amount Hidden

photo

Kresimir Petkovic

Backed with €26.00 On Mar 30, 2021

photo

Zvonimir Meter

Backed with €20.00 On Mar 30, 2021

photo

Antonio Jolić

Backed with €26.00 On Mar 30, 2021

photo

Martina Gabrić

Backed On Mar 30, 2021 Amount Hidden

photo

Anonymous

Backed On Mar 30, 2021 Amount Hidden

photo

Josip Preglej

Backed with €20.00 On Mar 30, 2021

photo

Ovo je prava stvar i rado sudjelujem u ovoj Akciji.

Ivan Rados

Backed with €55.00 On Mar 30, 2021

Show more donors
Add a Comment

photo

Sanjin Spanovic

Campaign Owner

flag Zagreb, hr

Send a message

Media and business consultant / Ex journalist and reporter / Sport fan

photo

Marko Petrošević

Since Mar 30, 2021

photo

Zvonimir Vrbanc

Since Mar 30, 2021

photo

Martina Gabrić

Since Mar 30, 2021

photo

Sinisa Francic

Since Mar 30, 2021

photo

Antonio Jolić

Since Mar 30, 2021

photo

Hrvoje Poljak

Since Mar 30, 2021

photo

Mirko Petrošević

Since Mar 29, 2021

photo

Krešimir Rusek

Since Mar 29, 2021

photo

Marko Pranjkovic

Since Mar 29, 2021

photo

Anto Stipić

Since Mar 29, 2021

Show more Followers

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on