The Little Survivor – Help Noel to live indepentent life

Fundraising campaign by Ivana Meszaros
 • €160.00
  raised of €90,000.00 goal goal
0% Funded
3 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

(Magyarul alább)

THE LITTLE SURVIVOR https://www.kistulelo.hu/en/

THE ACCIDENT

On the 26th of November 2008, my phone rang. The kindergarten teacher was calling. Teacher: “Have you heard that the children had a car accident?”

Our former life remained behind at that crossroad. An SUV ran into the bus that transported the kids. It was in the ER where I have realised how much power of will is in a person, in my son, in a small 6-year-olds body.On one hand, by looking at his suffering I had a pain in my chest, on the other hand, I had a feeling of enormous gratitude for the prospect of life. I will never forget how askingly was he looking at me because I was not able to say a single word that would have made any sense at that moment. After a long silence, I said: WE WILL SOLVE IT TOGETHER!

THE CONSEQUENCES

We got a new challenge. A game called life said: “At this station, the package contains brain damage. The game continues from here.” Noel remembers everything, his cognition is okay. He lost the motor control, which affects his speech. He can communicate with a printed ABC card by pointing at the letters. He has to relearn most of the movements: gripping, eating, writing, crawling, walking, formulating words.

THE DOMAN METHOD

We have tried all therapies available in Hungary without any real result. Then we’ve come across the Doman Method (originally invented in 1955,Philadelphia, USA)that finally lead to results. The treatment has been designed to help the brain develop its cognitive and motor functions through specifically designed activities tailored to the unique needs of the child. https://www.domaninternational.org/

Noel learned to read and tell his thoughts on the ABC card within a half year. His grip improved, which helps him in clinging and he can draw lines. He is able to crawl slowly now, and we can understand a couple of words more of his speech.

THE WORLD OF NOEL

His world is like the world of an athlete. Every day 6 hours of training, strict diet and medals.

On the Little Survivor tournament, he gets medals for things that are natural for others.

His world is like the world of a warrior, who fights, endures, believes, hopes and never gives up.

His world is like the world of a child, who plays, learns, and laughs.

His world is like life itself, fragile, vulnerable, but strong and in spite of everything always stands up.

We believe, that after the first results, further improvement can be achieved. Noel has a strong will and he can achieve more.

We would like to take part in a 2-year intensive program, which aims that Noel can achieve and live an independent life. The cost of the program is approximately 100 000$.

Ivana Mészáros, Noel's mother

-

BEMUTATKOZÓ https://www.kistulelo.hu/

A KIS TÚLÉLŐRŐL

A BALESET

2008. november 26. csörög a telefon, ovi hív. Óvodavezető: „Anyuka hallotta, hogy karamboloztak a gyerekek?” Az addigi életünk ott maradt a Pannónia út – Élőpatak utca kereszteződésében. Egy terepjáró hajtott az óvodásokat szállító kisbuszba. Az intenzív osztályon láttam először, hogy milyen élni akarás van egy emberben, a fiamban, a csöpp kis 6 éves testében, lelkében. Az egyik oldalon, az Ő szenvedését nézve a lelkem fájdalmát éreztem a mellkasomban, miközben a másik oldalon, végtelen hála árasztott el az élet lehetőségéért. Sosem fogom elfelejteni, ahogy kérdőn nézett rám amire nem jött ki hang a torkomon, mert nem volt szó, aminek értelme lett volna. Nagy csend után annyit mondtam: EGYÜTT MEG FOGJUK OLDANI!

KÖVETKEZMÉNYE

Új feladatot kaptunk. Azt mondta az élet nevű játék, hogy: „Ezen az állomáson a csomag agysérülést rejt. A játék innen folytatódik.” Noel emlékszik, az értelme rendben van, a mozgáskontrollt veszítette el, ez kihat a beszédére is. Egy kinyomtatott ábécével kommunikál, a kezével rámutat a betűkre. Újra tanulja a mozgásokat: fogni, enni, írni, kúszni, mászni, járni, formálni a szavakat.

DOMAN-MÓDSZER

Amilyen terápia elérhető volt Magyarországon, azt mi végigcsináltuk, majd kipróbáltuk a Doman-módszert és elkezdtek jönni az eredmények. Noel fél év alatt megtanult olvasni és az ábécés kártyán elmondani a gondolatait. Fejlődött a fogása, ami segíti a kapaszkodást és már tud vonalakat rajzolni. Elindult a kúszás, még lassan, de halad, és 1-2 szóval több érthető a beszédéből. Az Egyesült Államokban, kifejezetten az agy fejlesztésére alkották meg a Doman-terápiát. Az 1955-ben alapított nemzetközi központ Philadelphiában található, azóta a világ több pontján is megkezdték működésüket. A program célja, hogy speciális, egyedi igények mentén megalkotott módszerekkel és komplex programokkal fizikai, értelmi és fiziológiai téren is segítsék a gyermekek fejlődését. https://www.domaninternational.org/

NOEL VILÁGA

Olyan, mint egy sportoló világa. Napi 6 óra edzés, beállított táplálkozás és érmek.

A Kis Túlélő Bajnokságon az érmeket olyan dolgokért kapja, ami másnak természetes.

Olyan, mint egy harcos világa, aki küzd, kitart, hisz, remél, és nem adja fel.

Olyan, mint egy gyermek világa, aki játszik, tanul, kacag, fesztelen.

Olyan, mint az élet. Törékeny, sebezhető, mégis erős és bár elgázolták, talpra áll.

Hiszünk abban, hogy a kezdeti eredmények után, további fejlődés érhető el. Noelban ott az akarás, kitartás és látszik, hogy van még benne több.

Egy két éves intenzív programot szeretnénk végigcsinálni, ennek célja, hogy Noel önálló életet élhessen.

A programban való részvétel költsége nagyságrendileg 30 000 000 forintra tehető.

Mészáros Ivana, Noel édesanyja

Organizer

 • Ivana Meszaros
 •  
 • Campaign Owner

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Jun 07, 2020
 • I wish that God will help you and protect you

€50.00
 • M K
 • Donated on Jun 05, 2020
€100.00
 • I N
 • Donated on Jun 05, 2020
€10.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

3 donors
 • Anonymous
 • Donated on Jun 07, 2020
 • I wish that God will help you and protect you

€50.00
 • M K
 • Donated on Jun 05, 2020
€100.00
 • I N
 • Donated on Jun 05, 2020
€10.00

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
€160.00
raised of €90,000.00 goal
0% Funded
3 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities