Támogasd a Tábitha Gyermekhospice Házat

Fundraising campaign by Anett Dulcz
 • US$70.00
  raised of $500.00 goal goal
14% Funded
5 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

Sziasztok!

A megszokott világban valószínűleg éppen a következő önkéntes utamat kezdeném el tervezni, és azon gondolkodnék, hogy melyik országba utazzak és milyen projektben vegyek részt. Sokan támogattatok a korábbi projektjeim megvalósításában és “tartottatok velem” Dél-Afrikába, majd Sri Lankára, emiatt úgy döntöttem, hogy - ha már az utazás idén nem megvalósítható - találok egy más utat arra, hogy támogathassak egy számomra fontos ügyet.

Az elmúlt hónapok tele voltak kihívásokkal és megpróbáltatásokkal, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. COVID, magánéleti problémák, az ágazat, amelyben dolgozom (turizmus) megrengése; én pedig csak tehetetlenül néztem, ahogy szinte minden felett elvesztettem az irányítást. A rengeteg nehézség mellett ez az időszak arra is lehetőséget adott, hogy sok mindent átértékeljek az életemben, és emlékeztetett arra is, hogy mindig meg kell találnunk a pozitívat - akármilyen kicsi is - annak érdekében, hogy előre haladhassunk.

Van egy hely, ahol rengeteget tanultam erről a szemléletről az elmúlt egy évben, amióta önkéntesként átléptem a küszöböt. Ez a hely a Tábitha Gyermekhospice Ház, melynek célja és küldetése egyedülálló Magyarországon. Azon a területen nyújt segítséget, amelytől a legtöbben távol akarjuk magunkat tartani, sőt még a gondolatát is kerüljük: ez pedig minden dolog legérthetetlenebbje, a gyermek szenvedése és korai halála.

A Tábitha Gyermekhospice Ház küldetése, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek hátralévő, szűkre mért idejének eltöltése méltó és szeretetteljes környezetben történjék. A Tábitha Gyermekhospice Házban a gyermekek szakszerű orvosi segítséget kapnak, miközben a szülők és rokonok folyamatosan a beteg mellett lehetnek, támogatva őket a betegség ellen vívott nehéz küzdelemben.

A Tábitha Gyermekhospice Ház nem kórház, hanem teljes körű ellátást biztosító otthon a gyógyíthatatlan gyerekeknek és családjaiknak. Aki azt gondolja, hogy „tragikus, nyomasztó hely”, téved: mosoly, nevetés, játék és sok-sok szeretet határozza meg a légkört.

Nagyon gyakran elfelejtjük, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak, és ez az időszak most mindenkinek egy jó emlékeztető arra, hogy semmit ne vegyen biztosra. A Tábitha Gyermekhospice Ház gyerekeinek és családjainak nem volt szüksége a COVID-ra ahhoz, hogy erre emlékezzenek, és mindannyian rengeteget tanulhatunk tőlük erről a felfogásról.

Nagyon hálás vagyok az emberekért és azért a rengeteg támogatásért az életemben, amit folyamatosan kapok tőlük, legyen szó pozitív vagy negatív eseményekről. Ismerve a közösség erejét, most ismét arra vállalkozom, hogy segítségetekkel egy számomra fontos ügyet és közösséget támogassak. Amennyiben lehetőséged van rá, ezen a felületen tudsz adományozni a Tábitha Gyermekhospice Ház részére (az összegyűlt összeg 100%-a a Tábitha Gyermekhospice Háznak kerül felajánlásra).

Tudom, hogy az elmúlt időszak mindenkinek rengeteg kihívással és nehézséggel járt, de az anyagi támogatás nem az egyetlen lehetőség arra, hogy segíts. A COVID alatt nagyban megnőtt a social media felületeken töltött időnk mennyisége, így ha egy kicsit odafigyelünk arra, hogy ezt hasznosabban töltsük el, már azzal is segíthetünk. Ha nincs lehetőséged a pénzbeli támogatásra, járj utána a palliatív ellátás fogalmának, olvass a Tábitha Gyermekhospice Házról, oszd meg ezt a projektet és azt, amit itt olvastál; ezzel is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy eloszlassuk a gyermekhospiceról kialakult tévhiteket.

Jó első lépés lehet ehhez, ha megnézed az alábbi videót a Tábitha Gyermekhospice Házról:


Ha úgy érzed, ez túl nehéz lenne számodra, akkor csak olvasd el a következő pár sort a Tábitha Gyermekhospice Ház dolgozóitól, hátha már ennyi is segít abban, hogy megváltoztassa a benned kialakult képet a gyermekhospiceról:

“Ez itt az élet háza. Arról szól, hogy hogyan éljük az életünket a halál előtt. Hogy hogyan adunk értelmet azoknak az utolsó óráknak, perceknek, napoknak amik egy ilyen gyermek előtt és a családjaik előtt vannak. A halált itt tulajdonképpen az élet részének tekintjük. Ugye, hogy megszületünk, élünk, meghalunk, ez egy folyamat.”

“Mert mindig van segítség. Ebben hiszünk, ezért szolgálunk, a hozzánk forduló családok számára ingyen és bérmentve. A mi legnagyobb jutalmunk az, ha tudunk vigasztalni valakit, ha újra megkönnyebbülést, mosolyt, nevetést látunk a gyermekek, szülők arcán, ha átvehetünk valamennyit a hordozhatatlan teherből, ha enyhíthetjük a szenvedést. Hálát adunk, hogy az igazi és teljes Szeretetet képviselhetjük, Aki soha, senkit nem hagyott még cserben – és nem is fog.”

Ha többet szeretnél tudni a Tábitha Gyermekhospice Házról:

http://tabitha.hu/

Köszönöm!

Anett

Organizer

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Sep 25, 2020
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Sep 23, 2020
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Sep 17, 2020
 • You go Anett! <3

Amount Hidden

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

5 donors
 • Anonymous
 • Donated on Sep 25, 2020
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Sep 23, 2020
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Sep 17, 2020
 • You go Anett! <3

Amount Hidden
 • Dorina Rituper
 • Donated on Sep 14, 2020
$10.00
 • Anonymous
 • Donated on Sep 14, 2020
 • 🍿

$10.00

Followers

1 followers
Helena Nasz

Support Campaigns

campaigns

Create a support campaign in seconds!

Support campaigns allow you to get your own fundraising page dedicated to 'Támogasd a Tábitha Gyermekhospice Házat'

You'll have your own unique link that you can share, and all funds raised will go directly to 'Támogasd a Tábitha Gyermekhospice Házat'. It's the ultimate way to show your support!

Create support campaign
US$70.00
raised of $500.00 goal
14% Funded
5 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities