Școala ViE, susține învățarea naturală

 • €131.00
  raised of €43,200.00 goal goal
0% Funded
5 Donors
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Școala ViE este școala unde învățarea este cu adevărat naturală, un spațiu deschis în care educația este orientată de curiozitatea copilului și propriile aspirații.Viziunea noastră este o comunitate de tineri care au crescut în comuniune cu natura, iubire și învățare auto-dirijată, care sunt auto sustenabili și implicați în bunăstarea comunității. Misiunea Soarele și Luna este facilitarea procesului de învățare într-un mediu prietenos și natural, cultivând valorile viață, natură și iubire.

Acum ne dăm seama cât de importantă este natura și cât de mult ne lipsește. Chiar acum este momentul să ne conectăm la bunăstarea naturii. Transformăm vechiul mod de învățare și suntem mai responsabili față de viață, oameni și comunitate.

Ce facem mai exact?

Școala ViE este o școală altfel decât te aștepți. Este un centru educațional în natură, un concept de educație în care copiii învață natural în grădină, prin observație și joacă, dar și în afara ei - diversitatea plantelor, permacultură, ornitologie, regnul fungi, despre grădina-pădure, animale și cooperarea cu natura. Învățarea se face printr-un proces personalizat orientat spre copil și concentrat pe înclinațiile și pasiunile sale. Informația prețioasă se strecoară cu mirare și poveste.Învățăm și despre științele exacte, despre matematică, fizică, oratorie folosind materiale naturale, experimente științifice, medii flexibile, armoniase.

Începând cu anul 2018 am organizat cursuri, tabere și drumeții - evenimente de weekend și școli de vară. Copiii vor deschide misterioasa carte a naturii cu educatori și oameni pasionați de copaci, plante, animale, ciuperci, legende, cultură, muzică și sport.

Contribuie la proiect, fii parte din schimbare!


Completăm conceptul cu economie socială care autosusține Școala Vie prin agroturism, pentru a asigura sustenabilitate și siguranță în perioade vulnerabile, cum este cea prin care trecem cu toții acum. Suntem un exemplu și creăm un model adaptabil de grădină ecologică, mai poetic îi spunem Grădina Bucuriei.

Grădina Bucuriei reprezintă materialul didactic pentru activitățile pe care le desfășurăm în Școala Vie. În plus, vom livra și legume ecologice membrilor comunității. Până vom putea păși împreună în grădină vom continua partea de documentare, experimentare și comunicare online cu beneficiarii.


Până la reluarea cursului firesc al lucrurilor vom susține activități parțial online. Pregătim cursuri video și interactive, materiale tipărite și pachete educaționale care pot fi expediate prin poștă, cum ar fi: Mica mea Grădină - un pachet minim de semințe și jurnal de urmărire pentru copii și grădinari începători și Mâini jucăușe - set de creație din materiale naturale să servească drept inspirație la reciclare creativă.

În toamna acestui an ne propunem să organizăm prima tabără de reconectare cu natura în pădure.
Poți rezerva această recompensă minunată la finalul textului.

În comunitatea locală, Școala ViE va avea rol de centru de sănătate și integrare socială. 30% din timpul și activitatea centrului o constituie voluntariatul dedicat copiilor cu situații defavorizate, cazuri sociale, precum și adulților care au nevoie de reintegrare socială. Îi vom îndruma pe cei care au nevoie de educație economică pentru a depăși mentalitatea sărăciei. Împreună îi putem ajuta în primul rând să își cultive hrană ecologic, curat și sănătos - atât de necesară tuturor oamenilor!Copiii cu care vom lucra au vârste cuprinse între 3-18 ani. Majoritatea locuiesc în mediul urban, limitați în parcuri și la bloc. Cadrul pe care îl propunem include și părinții în anumite activități. Copiilor le lipsesc părinții, aceștia fiind în general foarte ocupați cu munca, iar noi înțelegem că părinții au nevoie de un mod de reconectare cu copii lor. Am creat special evenimente dedicate ție! DA, și adulții au nevoie de reconectare cu natura și joacă, de trezirea curiozității pe care o manifestau când erau copii.

Cine suntem?

Împreună am pornit la drum din Rădăuți, Suceava, România în 2013 pentru a aduce un plus de bucurie, o rază de speranță și a crea evenimente creative, educaționale, „de mână” cunatura. Asociația BAFi s-a născut cu peste 6 ani în urmă cu intenția de a evidenția natura abundentă a mediului înconjurător. Cele trei cuvinte care ne definesc sunt viață, iubire și natură. Unul dintre cei trei piloni principali este educația.

Educația naturală bazată pe curiozitatea copilului, dezvoltarea sa holistică, responsabilitatea față de mediu, dezvoltarea abilităților practice, creativitate, utilizarea materialelor naturale, hrană naturală, inteligență emoțională, multă joacă, precum și activități potrivite vârstei urmând un plan personalizat. În numere avem peste 100 de evenimente realizate sau la care am fost parteneri, am interacționat cu peste 9.000 de copii, tineri și adulți în acest timp și am primit aprecieri foarte motivante de la copiii care au crescut pe lângă și împreună cu noi, dar și încurajări de la părinți.


Pe scurt, suntem Alin și Alexandra, inițiatorii acestui proiect. Deținem certificate de educatori specializați, recunoscute de Ministerul Educației, în urma parcurgerii unui curs de educatori în natură în 2020, la care adăugăm experiența noastră de peste 6 ani în activități de voluntariat cu tineri și copii. Alexandra are experiență în organizare de ateliere de creație, ateliere de dezvoltare emoțională, animație, ateliere de spus povești și vorbit în public pentru juniori. Alin inspiră copii în direcția unui stil de viață sănătos, sport și mișcare, a participat la multiple competiții cicliste și de alergare. De asemenea, împărtășește cu vizitatorii pasiunea față de sacralitatea lucrului cu lemnul, față de grădinărit și permacultură, dar și abilitățile sale tehnice și fotografice și-i bucură pe aceștia cu tururi ghidate în pădure și recunoașterea florei și faunei. Activitățile sunt create în colaborare cu o echipă de educatori specializați, traineri și animatori artistici, actori, muzicieni, dansatori, profesori, psihologi și voluntari.

Susținătorii, cei care distribuie, donează și apreciază activitatea noastră fac parte din echipa Bucuriei.

Mulțumim că ai citit până aici, mai este un pic - te rugăm să mai ai puțină răbdare și să citești până la sfârșit.

Cum se pot înscrie copiii la noi?

Momentul potrivit pentru deschidere este acum, avem nevoie de tine pentru asta. NU există în județ o școala/grădiniță cu acest concept.

Toți cei interesați să ne viziteze sau să participe la activități ne pot contacta prin email la adresa [email protected]. Găsești ofertele de activități și materiale educaționale pe pagina Facebook Soarele și Luna Școala Vie și pe site http://www.soarelesiluna.ro.

Unde întemeiem Școala ViE?

Soarele și Luna Școala Vie și-a început activitatea acum 2 ani în Solca. O bijuterie de oraș situat în centrul Bucovinei - județul Suceava, România. Un loc liniștit cu statut de stațiune turistică, aproape deloc aglomerată de turiști. Cu aer foarte curat (cel mai curat din România, al doilea din Europa), priveliști frumoase, păduri minunate și diverse, animale sălbatice, trasee pentru drumeții și ciclism, bătrâni care spun povești frumoase, păstori de oi și locuri mitice - un loc plin de comori naturale și frumusețe. Am început amenajarea grădinii prin punerea semințelor pentru răsad și îngrijirea lor - sunt sănătoase și viguroase.


Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea casei și terenului care reprezintă baza și nucleul centrului Soarele și Luna. Suma necesară este de 43.200 €. Pentru renovarea și amenajarea grădinii suntem deja în discuții cu parteneri locali care ne susțin cu o parte din materialele necesare. Fă parte din comunitate și urmărește activitatea online în timp real pe Facebook, Instagram și pe http://www.soarelesiluna.ro. Oricând ne puteți scrie și vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.


Fiecare cuvânt de încurajare, energie, bani, servicii și timpul tău contează enorm de mult.

Susținerea ta contează pentru că donația vine din inimă și contribuie la bunăstarea comunității.

Contribuția ta creează impact și schimbă atitudinea față de natură și educație timp de multe generații începând de acum.

Distribuie. Donează. Contribuie.


Recompense

 1. 33 € - Susținător cu Certificat, numele tău va fi menționat în documentarul despre școala noastră Sămânța Școlii Vii și pe tabloul Sămânța Școlii Vii;

 2. 55 € - Obiecte lucrate manual cu dragoste la alegere dintre: prinzător de vise creat de Alexandra, pandantiv din lemn sau inel din lemn unicat și cu vibrația Iubim Pădurea, ambele createde Alin sau ploitor (instrument care imită ploaia) creat împreună cu voluntarii noștrii;

 3. 99 € - Carte de colorat cu 365 de mandale inspirate din natură;

 4. 111 € - IE sau tricou la alegere din 3 modele: Soare/Lună în Grădină, motive tradiționale (feminin și masculin), motive florale (feminin și masculin);

 5. 222 € - Weekend Magic în Natură cu maxim 5 familii;

 6. 555 € - Voucher pentru prima Tabără de reconectare cu Natura;

 7. 999 € - 7 zile EXCLUSIVE și ALL Inclusive pentru familia ta la Soarele și Luna;

 8. 2.222 € Pachetul Susținător LUNA - Certificat de susținător + un obiect lucrat manual la alegere, o carte de Colorat cu Mandale, IE sau tricou și la alegere: Weekend Magic Exclusiv cu familia sau 7 Zile Reconectare 1 la 1 cu Natura

 9. 3.333 € Pachetul Susținător SOARE - Certificat de susținător + un set de obiecte lucrate manual la alegere, o carte de Colorat cu Mandale și la alegere: 7 zile EXCLUSIVE și ALL Inclusive pentru familia ta la Soarele și Luna sau 7 Zile Reconectare 1 la 1 cu Natura


Rewards

Susținător cu Certificat, numele tău va fi menționat în documentarul despre școala noastră Sămânța Școlii Vii și pe tabloul Sămânța Școlii Vii;

Obiecte lucrate manual cu dragoste la alegere dintre: prinzător de vise creat de Alexandra, pandantiv din lemn sau inel din lemn unicat și cu vibrația Iubim Pădurea, ambele createde Alin sau ploitor (instrument care imită ploaia) creat împreună cu voluntarii noștrii;

Carte de colorat cu 365 de mandale inspirate din natură;

IE sau tricou la alegere din 3 modele: Soare/Lună în Grădină, motive tradiționale (feminin și masculin), motive florale (feminin și masculin);

Weekend Magic în Natură cu maxim 5 familii;

Voucher pentru prima Tabără de reconectare cu Natura;

7 zile EXCLUSIVE și ALL Inclusive pentru familia ta la Soarele și Luna;

Pachetul Susținător LUNA - Certificat de susținător un obiect lucrat manual la alegere, o carte de Colorat cu Mandale, IE sau tricou și la alegere: Weekend Magic Exclusiv cu familia sau 7 Zile Reconectare 1 la 1 cu Natura

Pachetul Susținător SOARE - Certificat de susținător un set de obiecte lucrate manual la alegere, o carte de Colorat cu Mandale și la alegere: 7 zile EXCLUSIVE și ALL Inclusive pentru familia ta la Soarele și Luna sau 7 Zile Reconectare 1 la 1 cu Natura

Fundraising Team

 • Alin Alexandru Tudosa
 •  
 • The Living School Gardener
 •  
 • Radauti, RO
 • Alexandra Tudosa
 •  
 • Social Media Manager

Donors

€50.00
 • Anonymous
 • Donated on May 11, 2020
€33.00
 • Anonymous
 • Donated on May 10, 2020
 • Mult succes! 🙏

€5.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

5 donors
€50.00
 • Anonymous
 • Donated on May 11, 2020
€33.00
 • Anonymous
 • Donated on May 10, 2020
 • Mult succes! 🙏

€5.00
€10.00
€33.00

Followers

3 followers
Ramona Watson
Loredana Macarov
Alin Alexandru Tudosa
€131.00
raised of €43,200.00 goal
0% Funded
5 Donors

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook