Shiah’s Transition Fund

Update posted by Shiah Feya On Apr 14, 2021

Γεια σας, είμαι η Σία. Είμαι μία non binary τρανς γυναίκα. Συγκεντρώνω χρήματα για τις δαπάνες τις μετάβασης μου ώστε να μπορέσω να ανακουφιστώ από τη δυσφορία που αισθάνομαι. Νιώθω περίεργα για να είμαι ειλικρινής που εκθέτω τον «πόνο» μου όπως ορίζεται νοηματικά σε ένα πλαίσιο ιατρικοποίησης της μετάβασης καθώς πιστεύω ότι η μετάβαση δεν έχει αρχή και τέλος και δε σχετίζεται μόνο με ιατρικές πράξεις.

Ένιωθα αποσυνδεδεμένη με την εαυτή μου και το σώμα μου μέχρι την ηλικία των 25 οπότε ένιωσα πολύ ευφορικά για πρώτη φορά στη ζωή μου εξαιτίας των αποτελεσμάτων της επανατοποθέτησης ορμονών. Το κορμί μου ένιωσε για πρώτη φορά όμορφα μέσα στο δέρμα του. Από εκείνη τη στιγμή έμαθα ότι η πρόσληψη ορμονών είναι το σωστό μονοπάτι για μένα και συνέχεια προσπαθώ να το προσαρμόσω στις δικές μου μοναδικές ανάγκες και επιθυμίες επειδή όλα τα σώματα δεν είναι το ίδιο και η ιατρική μετάβαση δε μπορεί να έχει την ίδια εφαρμογή σε όλα τα υποκείμενα.

Τα χρήματα που θα συγκεντρώσω με αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης θα με βοηθήσουν να συνεχίσω τη μετάβαση μου και φτάσω το στόχο να βρεθώ κοντά στην επιθυμητή για μένα σωματική εμφάνιση.

Αυτή την περίοδο οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν σταματήσει να εξαγάγουν χάπια , αυτοκόλλητα με δραστική ουσία την οιστραδιόλη ή άλλα παράγωγα στην Ελλάδα γιατί δεν έχουν αρκετό κέρδος. Η τωρινή συνθήκη είναι ότι η οιστραδιόλη δε θα εξαχθεί στην ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Μια πρόσκαιρη λύση είναι η αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς έγκριση που δεν είναι τα πλέον κατάλληλα και έχουν ανεβασμένο κόστος.

Αυτές τις μέρες εγώ αγωνίζομαι ακόμα περισσότερο με αυτοκτονικές σκέψεις καθώς δεν μπορώ να με φανταστώ να επιστρέφω πίσω εκεί που ξεκίνησα. Έχω τρία χρόνια που παίρνω ορμόνες και δεν μπορώ να σκεφτώ την εαυτή μου χωρίς πρόσβαση σε αυτές σε κάποια μορφή.

Προσπάθησα πολύ σκληρά να βρω ένα τρόπο να συνεχίσω τη μετάβαση μου αλλά η μόνη λύση που μοιάζει εφικτή είναι να εισαγάγω τα φάρμακα που χρειάζομαι από άλλες χώρες όπως Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Ταϊλάνδη ή Ινδία. Το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο όμως και μερικές φορές όσο αγώνα και να κάνω δεν μπορώ να το υποστηρίξω.

Επίσης πρόκειται να προχωρήσω σε επεμβάσεις στο πρόσωπο που θα μειώσουν την επίδραση που είχε στη μορφοποίηση του η τεστοστερόνη από την εφηβεία μου. θα χρειαστώ και επεμβάσεις για να απαλλαγώ από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα.

Είμαστε ένα σφάλμα στο πατριαρχικό matrix.

Σε αυτή τη cis-ετεροπατραρχική κοινωνία το να είμαστε οι εαυτές μας είναι μια καθημερινή πράξη αντίστασης.

Το πρόβλημα είναι η συστημική καταπίεση, οι άμεσες επιθέσεις στα δικαιώματα μας και στην πρόσβαση μας σε υπηρεσίες υγείας και η πρωτοκαθεδρία των απόψεων των cis ατόμων ενάντια στα ζωντανά μας βιώματα.

Ειδικά σε μια περίοδο που προσπαθούμε να επιβιώσουμε καθημερινά να βρούμε και να διατηρήσουμε ένα σπίτι, να δουλέψουμε, να έχουμε την ικανότητα να υποστηρίξουμε οικονομικά τη μετάβαση μας και η σταθεροποίηση της ψυχικής μας υγείας γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.

Η ιατρική μετάβαση είναι ένα ακόμα ενοίκιο που πληρώνουμε για να έχουμε την επιθυμητή έμφυλη έκφραση και είναι άσχημα πανάκριβο, ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν για τα τρανς, κουίρ και μη cis άτομα.

Η τρανς ενδυνάμωση πρέπει να είναι υλική με οικονομική και νομική κατοχύρωση, ό,τι άλλο είναι πολύ λιγότερο από τις ανάγκες μας.

Υποστήριξε τις τρανσδελφές σου όχι μόνο τις cisδελφές σου.

Βοήθηστε με να πραγματώσω την εαυτή μου σύντομα και να προχωρήσω στη ζωή μου χωρίς μια διαρκή υπαρξιακή ανασφάλεια

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξη σας.

Add a Comment

photo

Anonymous

Backed with €15.00 On Apr 20, 2021

photo

<3

Eva Asteri

Backed with €50.00 On Apr 20, 2021

photo

:D

agamemnwn maggos

Backed with €2.00 On Apr 19, 2021

photo

TRANS LIBERATION WILL COME

Anonymous

Backed On Apr 18, 2021 Amount Hidden

photo

apo thessaloniki me agapi <3 <3 <3

Anonymous

Backed with €60.00 On Apr 17, 2021

photo

irini jivijilu

Backed with €20.00 On Apr 17, 2021

photo

Vaso Stravokefalou

Backed with €10.00 On Apr 16, 2021

photo

queer solidarity οι ζωές μας είναι πράξη αντίστασης

Anonymous

Backed with €10.00 On Apr 16, 2021

photo

Anonymous

Backed On Apr 16, 2021 Amount Hidden

photo

Anonymous

Backed with €20.00 On Apr 16, 2021

Show more donors
Add a Comment

photo

Shiah Feya

Campaign Owner

Send a message

photo

agamemnwn maggos

Since Apr 19, 2021

photo

Rea Stamkou

Since Apr 18, 2021

photo

leo toldstory

Since Apr 15, 2021

photo

Giota Kitsiou

Since Apr 09, 2021

photo

Katerina Tsakiri

Since Apr 08, 2021

photo

Kanella Smyrnis

Since Apr 08, 2021

photo

Vasileios Dofoudis

Since Apr 07, 2021

photo

Elena Kalaitzi

Since Apr 07, 2021

photo

Alexandra Smith

Since Apr 07, 2021

Show more Followers

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on