Send Erkin to LSE

  • £0.00
    raised of £20,305.00 goal goal
0% Funded
0 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

SCROLL DOWN FOR ENGLISH
向下滚动中


İsmim Erkin Ergüney, 23 yaşındayım. Eylül 2018'de başlamak üzere London School of Economics'te Development Studies, Kalkınma Çalışmaları yükseklisans programına girmeye hak kazandım. Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret mezunuyum, ardından bir yıl Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'nde Çin Siyaseti ve Ekonomisi üzerine çalıştım. Şanghay'daki eğitimim süresince bursluydum, aynı zamanda ek iş yaparak eğitimimi tamamladım. Londra'da burs bulamamış olmam, İngiltere'nin pahalılığı ve son kur dalgalanmaları Londra'da eğitim görmeme ciddi bir engel oluşturuyor. Resmi kanallar tükenince (burslar, şirketlerden gelecekte çalışma sözüne karşılık verilen yardımlar vb.) bir fonlama sayfası açmaya mecbur kaldım.

Ben Kimim?

Türkiye'nin nüfusa oranla en çok göç veren illerinden Bartın'da doğdum. Yaklaşık 12 yıl orada yaşadıktan sonra eğitimim için İstanbul'a taşındık. Ailemin ciddi fedakarlıklar yaparak sağladığı bu imkan hayatımı değiştirdi, sülalemin Bartın dışında yaşayan ilk üyesi oldum. Bartın’da yaşadığım süre içerisinde ülke içinde yapılan göç hareketlerinin çoğunun ekonomik sebeplerle yapıldığını farkettim, yıllar boyu ekonomik gelişmeye dair bir emare göstermeyen “unutulmuş şehirlerde” yaşamanın yarattığı hareketsizliği içinden gözlemleme imkanı buldum.

Üniversite hayatım boyunca yabancı dillere bir yatkınlığım olduğu farkedildi, İspanyolca ve Çince öğrendim. Bu dillerin yanında iş görecek kadar Rusça, Yunanca ve Fransızca çalıştım. Boğaziçi'ne girdikten sonra bu diller üzerine özel ders vererek masraflarımı çıkardım, ardından burslu öğrenci olarak Çin'e gittim. Çin'de de okurken çalışmaya devam ettim ve 4 üzerinden 3.84 gibi bir ortalamayla eğitimimi tamamladım.

Bu aralıkta dünyanın çeşitli köşelerinde ve sektörlerinde stajlar yaptım, Kore’de, Çin’de ve Türkiye’de kozmetik, danışmanlık, eğitim, perakende ve bankacılık alanlarında çalıştım. Bu yaz da Fibabanka’da Finansal Kurumlar Departmanı’nda staj imkanı buldum ve ekonomiler için çok önemli olan bankacılık sektörünü de yakından tanımış oldum. Çoğu sektörü görüyor olmak ekonominin genel işleyişine mikro bir ölçekten bakmama çok yardımcı oldu.

Okul hayatımın yanında, kuruluşunda rol aldığım Arché Projesi ile çalışmalar yaptım. Nesin Matematik Köyü'ne 9 yıldır giden bir öğrenci olarak, bunun son 4 senesinde kendim programlar düzenlemekteyim. Arché'de niyetimiz, Türkiye'de ulaşmanın çok zor olduğu kaliteli eğitimi, özgür bir ortamda öğrencilere sunabilmek. Düzenlediğimiz yazokullarında öğrenciler günde 6 saat ders görüyor, ve akşamları öğrendikleri konseptleri bizzat hocalarla tartışıyorlar. Şimdiye dek katılan çoğu kişi Türkiye'ye dair yenilenmiş umutlarla evine döndü. Şu satırları yazdığım sırada, düzenlemiş olduğum Şirince Ekonomi Yazokulu öğrencileri evlerine dönüyorlar. Bir hafta süren yazokuluna 60'dan fazla öğrenci ve alanında uzman altı ekonomist katıldı. Seyfettin Gürsel'den Türkiye'de gelir eşitsizliği, Metin Sarfati'den politik ekonominin felsefi arkaplanı, Mustafa Sönmez'den Türkiye ekonomisinin son 20 yılı, Serdar Sayan'dan endüstri 4.0, Eray Yücel'den ekonomide matematiksel modellerin kullanımı ve Atilla Yeşilada'dan Türkiye'nin kalkınma serüveni gibi dersler dinledik. Kar amacı gütmeden yaptığımız bu çalışmaların tamamı kamera kaydına alındı, bilahere internette herkesin erişimine açacağım. Arché'de yaptığımız ekonomi yazokuluna göz atmak için şu linke tıklayabilirsiniz: 2018 Ekonomi Yazokulu

Yukarıdaki fotoğrafta Ekonomi Yazokulu süresince Nesin Matematik Köyü'nde yaptığımız panelin ertesinde, amfiden çıkan insan trafiğini yönetmeye çalışırken beni görebilirsiniz. Arkamda panelistler Atilla Yeşilada ve Eray Yücel.

32316468_1535641456807470_r.jpegEkonomi Yazokulu Katılımcıları/Participants of the economics summer school/经济学暑期学校的参与者

Bunların yanında kendimce yazılar yazmaya çalışıyorum, bunları ya dergilerde yayınlanması için gönderiyorum, ya da kendi blog'umda yayınlıyorum. Rıza Kadılar Hocamla yazdığımız son yayınlanan yazıya ulaşmak için:
“ONE BELT ONE ROAD” INITIATIVE: PERKS AND CHALLENGES FOR TURKEY

Blog'um için de bu linki kullanabilirsiniz: Kişisel Blog
32316468_1535641505250777_r.jpegYazokulu katılımcıları için yatak taşırken./Carrying the beds that the participants will sleep on, for the economics summer school./为经济学暑期学校提供参与者将睡觉的床

Sözün kısası, yurtdışında ve özellikle İngilizce yayınlarda gördüğüm çoksesli ve yapıcı oluşumları Türkiye’de yaratmak çabasındayım.


LSE’de Ne Okuyacağım?

Development Studies alanı ülkelerin kalkınma süreçlerini inceleyen bir disiplindir. Çin son 40 yılda nasıl şimdiki noktasına gelebildi, Kore'nin kalkınırken kullandığı mekanizmalar nasıl işledi, benzer mekanizmalar Malezya'da nasıl işlemedi gibi sorulara cevap aranan bu disiplinin, hem Türkiye hem de dünya için çok mühim sonuçlar üreteceğini düşünüyorum. Bu sebeple Çin'de bizzat tanık olduğum süreçleri LSE gibi dünya standardında bir okulda derinlemesine incelemek istiyorum. Bu disiplinin, Türkiye'nin şu sıralar içinde olduğu ekonomik darboğaz konusunda da önemli bir noktaya oturduğunu düşünüyorum, ekonomimizin dünyadaki başarı hikayelerinden öğrenecek çok şeyi var. Tam da bu noktada, yukarıda bahsettiğim Arché Projesi yoluyla bu bilincin Türkiye'de yeşermesi için de çalışıyorum.

Bu alana nasıl yöneldim?

Yıllar içinde ülkelerin kalkınma süreçleri üzerine araştırmalar yaptıkça Türkiye’nin sorunlarını düşünmeye başlamıştım. Kore, Tayvan, Botswana gibi küresel başarı hikayelerinde bu ülkeler halklarını zenginleştirmek için neler yapmışlardı? Türkiye’de zenginleşme süreci ne zaman ve ne sebeple durmuştu? Gerçekten de orta gelir tuzağına hapsolmuş muyduk? Bu sorular aklımı meşgul ederken Çin’e gitme şansı bulmuş olmam benim için bir nimetti. Çin son 40 yılda inanılmaz bir hızla büyüyordu ve ben bu sürece bizzat tanıklık edecektim! Öyle bir büyüme ki, ben oradayken ortalama bir Çinli’ye düşen gayri safi milli hasıla 716 Amerikan Doları artış gösterdi, piyasanın canlılığı ve yenilikçi ürünlerin çeşitliliği de Çin Mucizesinin boyutunu kavramamı sağladı. Çin ve Doğu Asya ekonomilerinin stratejilerini ve gelişim yollarını inceledikten sonra bu bilgileri bir perspektife oturtmam gerektiğini anladım. Dünya çevresinde birçok ülke, tarihin farklı safhalarında kalkınma teşebbüslerinde bulunmuş, bir kısmı başarmış, çoğu ufak kıpırtılar göstermiş ve ancak sürüyle hareket edebilmişti. Sürüden ayrılan ülkeleri inceleyerek bir genel modele ulaşmak mümkün müydü?

Bu sorulara cevap aramak amacıyla dünyanın en saygın okullarından London School of Economics’e başvuru yaptım, ve kabul edildim.

Ne kadar lazım?

LSE'nin bir yıllık program için istediği miktar 20904 Pound Sterling. Bu ücretin içinde yalnızca okul ücreti var. LSE'nin Londra'da bir ay insanca yaşamak için biçtiği ortalama miktar ise 1200 Pound, gideceğim programın 12 aylık olduğu düşünülürse bu da 14400 Pound eder. Bu miktar Türk Lirasında 276,675 TL gibi bir meblağa tekabül ediyor. 2018 başından bu yana 50% değer kaybı yaşayan bir para birimini kullanan birisi olarak bu benim karşılayamayacağım bir miktar. Çalışıp biriktirdiğim ve ailemden aldığım destek 15,000 Pound gibi bir miktarda kaldı, başvurduğum burslardan da olumsuz dönüşler aldım. Şu an 20,304 Pound gibi bir paraya ihtiyacım var. Elimdeki para beni Aralık ayının sonuna dek idare edecek bir meblağ, bu sebeple kampanyanın uç tarihini Aralık ortasına koydum. LSE'nin ücretleri üç taksit şeklinde ödeniyor, ilki Kasım ayında olacak, elimdeki meblağın hızla buharlaşma sebebi de bu olacak.

Türkiye’nin iktisadi kalkınmasına, en azından Türkiye sakinleri arasında kalkınma sürecine dair bir bilinirlik yaratımına katkıda bulunmak istiyorum. Bu amaçlarıma erişebilmek için iyi bir eğitim gerekli. Bu eğitime erişmek için de sizin yardımınıza ihtiyacım var. Bu çabama vereceğiniz her kuruş için müteşekkirim. Okuduğunuz için teşekkürler.


Bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla,

Erkin Ergüney

ENGLISH VERSION


This is Erkin Erguney, a 23-year old from Turkey. I have been admitted to study an MSc programme in Development Studies at London School of Economics . I graduated from Boğaziçi University, Turkey’s top university, where I studied International Trade, and upon graduation I went to Shanghai Jiao Tong University to study China’s Economy and Politics with a university scholarship. In addition to the scholarship, I worked in Shanghai through the year, and finished the programme with a GPA of 3.84/4.0 . My failure to secure a scholarship this year for the UK, the magnitude of expenses in London, and the recent currency rate fluctuations in Turkish Lira create a big obstacle for my studies. After running out of conventional ways of securing funding, (e.g. scholarships, grants given by companies after signing a contract for work upon graduation etc.) I have decided to open up a crowdfunding page.

Who am I?

I was born in the small coastal city of Bartın , a town that has one of the highest rate of migration in Turkey. Having lived in that sleepy Anatolian city for 12 years , I moved to Istanbul, the megapolis , for my education. The great sacrifices made by my family changed my life, making me the first ever member of our family to live outside Bartın. Throughout my bachelor’s degree at Boğaziçi, I did private tutoring to provide for myself, and upon graduation I moved to China for further education with full scholarship, where I also worked in order to save money.

Throughout my education, I have done various internships in countries including Turkey, Korea, and China, in sectors like cosmetics, consulting, education, and banking . For instance, I got the chance to learn more about the banking sector through my internship in Fibabanka this summer. Seeing multiple sectors have also helped me to build an understanding of the economy from a micro-economics lens .

Besides formal education, I took active role in Project Arché, which is dedicated to organizing academic summer schools in Şirince-İzmir. I have taken a leading role in organizing camps for the last four years, and with the Arché team, we have worked with a total of more than 400 students and 70 professors . The students come for summer schools that lasts 1-2 weeks, with 6 hour-long classes every day on various subjects like linguistics, ancient history, philosophy and economics . As I am writing this piece, the students that attended to the Economics Summer School of 2018 are going back home. Sixty students attended the one-week long event. They sat classes on various topics, to acquire a general sense of the current trends in the Turkish economy. Our classes included;

Seyfettin Gursel – Wealth inequality in Turkey

Metin Sarfati – Philosophy of the political economy

Mustafa Sonmez – Last 20 years of the Turkish Economy

Serdar Sayan – Industry 4.0

Eray Yucel – Usage of mathematical models in the realm of economics

Atilla Yesilada – The development process of Turkey

All the professors are very distinguished figures both in academia and in the public sphere. In order to reach to as many people as we can in Turkey, I will be uploading the lectures online, since we aim to create open access for students in Turkey to provide study material that is on par with world standards . To see more details about the Economics Summer School and Project Arché in general, you can click the link below: (Only in Turkish) 2018 Ekonomi Yazokulu

In the picture above, you can see me trying to avoid a stampede after the end of the panel we organized in Nesin Mathematics Village. Behind me, the panelists Atilla Yesilada and Eray Yucel.

Apart from Project Arché, I am writing on current affairs and international relations. I variously send my writing to periodical publications or upload them to my personal blog. You can access to the latest piece that I have written with professor Riza Kadilar, published on Turkish Policy Quarterly:

“ONE BELT ONE ROAD” INITIATIVE: PERKS AND CHALLENGES FOR TURKEY

For my personal blog, please click: Personal Blog

What will I study in LSE?

Development Studies is the discipline that focuses on the economic development processes of countries. How did China come this point in a mere 40 years, how did the economic policies work in developmental phase of Korea, why did similar measures fail in Malaysia are the common questions that DS tries to answer. I believe this discipline will produce answers that will have significant effect on how we see our economies. For these reasons, I want to study the processes that I myself have witnessed in China, in a school as proficient as LSE . I believe the findings of my discipline will have a profound impact on the current problems that my native country, Turkey, is experiencing. Apart from the insights DS provides for the case of Turkey, I believe we will see a change in perceptions in the realm of economics in the near future. Development trajectories of the countries like Korea, Taiwan, China, and Botswana provide evidence that the states in such countries followed proactive policies en route to prosperity. I am also trying to encourage students to read more about this academic discipline in Turkey via summer schools and online posts.

Why did choose this field?

Throughout the years, after reading about the development paths of countries, I started to think about Turkey’s problems with a critical eye. What did countries like Korea, Taiwan, and Botswana do in order to increase the level of prosperity for their peoples? When and why did the wealth accumulation process stop in Turkey? Were we really in the middle-income trap? As my mind was rife with such questions, I got the chance to go study in China. China has been growing with an unbelievable pace, and I was to witness this tremendous growth! The magnitude of growth is truly staggering – during my stay, an average Chinese national’s income was expected to raise by 716 US Dollars. Apart from the macroeconomic indicators, the vitality of the Chinese market, and the range of innovative products shocked me, and I was able to see the Chinese Miracle with bare eyes. After seeing the path of the Chinese Economy along with the other East Asian Tigers, I understood that I should put all those into perspective. Many countries, throughout the world, made attempts to “catch-up”, some have succeeded, but most had stayed its course, and failed to break from the herd. Could we come to an applicable model from the ones that broke from the herd?

In order to delve into such questions, I applied to the prestigious London School of Economics, and I was admitted.

How much do I need?

The amount that LSE requests for my program is 20904 Pounds Sterling. This only includes the school tuition. The amount needed to sustain one’s self in London is estimated to be around 1200 Pounds per month. As the program lasts 12 months, we have arrived at the sum of 14400 Pounds for the living costs, with the total cost of the programme being a whopping 35,304 Pounds, which equals to 294,757 Turkish Liras. If an average Turkish citizen that is working under minimum wage tries to accumulate this sum, it will take her 15 years and 4 months, if she saves every penny and kurush she earns . The amount that I saved and the support I have acquired from my family amounts to 15,000 Pounds , which is far from enough.

Currently, I am in need of 20,304 Pounds for my studies . The amount that I possess at the moment is only enough to last me until December, since I am supposed to pay the first installment of the tuition fee by October.

I have dedicated myself to provide world-standard education in Turkey, but at the moment I am in need of financial aid to receive that level of education. I am very determined to study what I am passionate about, and I am very grateful for every penny, kurush, pence and jiao that you donate. Cordial thanks for reading this far.

You can use [email protected] to reach me.

Best regards,

Erkin

向下滚动中文

这是来自土耳其的23岁的Erkin Erguney。我被伦敦经济学院的发展研究硕士课程录取。我是着名的Boğaziçi大学的毕业生,我在那里学习国际贸易。从我的学士学位毕业后,我去了上海交通大学,以获得大学奖学金来学习中国的经济和政治。除奖学金外,我还积极在上海工作,并以4.0的3.84的GPA完成了该项目。我未能在英国获得奖学金,伦敦的开支幅度以及土耳其里拉最近的汇率波动都给我的学习带来了很大的障碍。在用完传统方式获得资金后,(即奖学金,公司在毕业后签订工作合同后给予的补助等)我决定打开一个Gofundme页面。

我是谁?

我出生在沿海小城市Bartın,这个城市是土耳其移民率最高的城市之一。在安纳托利亚这个沉睡的城市生活了12年后,我搬到了大都市伊斯坦布尔接受教育。我家人做出的巨大牺牲改变了我的生活,尽管移民率很高,但我成为第一个住在Bartın以外的家庭成员。在Boğaziçi开始我的学士学位后,我开始做私人辅导为自己提供。毕业后我带着全额奖学金去了中国继续深造,为了省钱,我也工作了。

在整个教育过程中,我在土耳其,韩国和中国等国家的化妆品,咨询,教育和银行等领域进行了各种实习。例如,通过今年夏天在Fibabanka的实习,我有机会了解更多关于银行业的信息。看到多个部门也帮助我从微观经济学的角度建立了对经济的理解。

除了正规教育,我还积极参与了Arche项目。我们主要在Şirince村组织学术暑期学校。我过去四年一直在组织营地,我们在Project Arche的团队中,我们已经接待了400多名学生和70名教授。这些学生来到暑期学校,为期1-2周,每天6个小时的课程,涉及语言学,古代历史,哲学和经济学等各种科目。在我写这篇文章的时候,参加2018年经济学暑期学校的学生们正在回国。 60名学生参加了为期一周的活动。我们上了各种主题的课程,总体上讲述了这个事件,这里是一个类列表:

Seyfettin Gursel - 土耳其的财富不平等

Metin Sarfati--政治经济学的哲学

Mustafa Sonmez - 土耳其经济的最后20年

Serdar Sayan - 工业4.0

Eray Yucel - 在经济学领域中使用数学模型

Atilla Yesilada - 土耳其的发展进程

所有的教授都是学术界和公共领域的杰出人物。为了在土耳其接触尽可能多的人,我将在线上传讲座,因为我们在Arche的目标是获得与世界标准相媲美的学习材料。要查看经济学暑期学校和项目Arche的更多详情,请点击以下链接:(仅限土耳其语)2018 Ekonomi Yazokulu

在上图中,您可以看到我在Nesin数学村组织的小组结束后试图避免踩踏事件。在我身后,小组成员Atilla Yesilada和Eray Yucel。

除了Arche项目,我正在撰写有关时事和国际关系的文章。我要么将它们发送到期刊出版物,要么将它们上传到我的个人博客。您可以访问我在Riza Kadilar教授撰写的最新文章,该文章发表于土耳其政策季刊:

“ONE BELT ONE ROAD”举措:为土耳其带来的挑战和挑战

对于我的个人博客,请点击:Personal Blog

我将在LSE学习什么?

发展研究是专注于各国经济发展进程的学科。中国是如何在短短40年内实现这一点的,经济政策在韩国的发展阶段是如何运作的,为什么马来西亚的类似措施失败是DS试图回答的常见问题。我相信这门学科将产生的答案将对我们看待经济的方式产生重大影响。出于这些原因,我想研究一下我自己在中国目睹的过程,在一所像LSE一样精通的学校。我相信我的学科的发现将对我的祖国土耳其正在经历的当前问题产生深远的影响。除了DS为土耳其案例提供的见解之外,我相信在不久的将来,我们会看到经济领域的观念发生变化。韩国,台湾,中国和博茨瓦纳等国家的发展轨迹提供了证据证明这些国家的国家遵循积极的政策来促进其繁荣。我也试图通过暑期学校和在线帖子向土耳其的学生介绍这门学科。

为什么选择这个领域?

多年来,在阅读了各国的发展道路后,我开始以批判的眼光思考土耳其的问题。为了丰富人民,韩国,台湾和博茨瓦纳等国家做了什么?何时以及为何财富积累过程在土耳其停止?我们真的处于中等收入陷阱吗?由于我的思绪充满了这些问题,我有机会到中国学习。中国的发展速度令人难以置信,我见证了这一巨大的增长!增长的幅度确实令人咋舌,在我逗留期间,中国人的平均收入预计将增加716美元。除了宏观经济指标外,中国市场的活力和创新产品的范围让我感到震惊,我能够用眼睛看到中国奇迹。在看到中国经济与其他东亚猛虎组织的路径之后,我明白我应该把所有这些都放在眼前。世界各地的许多国家都试图“赶上”,有些国家已经取得了成功,但大多数国家已经坚持到底,并且未能脱离牛群。我们能否从那些从牛群中脱颖而出的适用模型来?

为了深入研究这些问题,我向着名的伦敦经济学院申请,我被录取了。

我需要多少钱?

LSE请求我的程序的金额是20904英镑。这仅包括学费。在伦敦过有尊严的生活,估计每月约1200英镑。由于该计划持续12个月,我们总计14400英镑。总金额高达35,304英镑,相当于294,757土耳其里拉。如果一个使用最低工资的普通土耳其公民试图积累这笔款项,那么她需要15年零4个月,如果她能节省每一分钱和kurush的话。我节省的金额和我从家里获得的支持达到了15,000英镑,远远不够。从伦敦政治经济学院和世界银行申请的奖学金中,我也被认定不合格。

目前,我的学习需要20,304英镑。我一直致力于在土耳其提供世界标准的教育,但目前我需要资金来接受这种教育。我非常有信心去研究我所热爱的事情,而且我非常感谢你捐赠的每一分钱,kurush,便士和焦。亲切感谢阅读这一点。

我的电子邮件地址是[email protected]

最好的祝福,

艾肯

Organizer

No updates for this campaign just yet

Followers

1 followers
Erkin Erguney
£0.00
raised of £20,305.00 goal
0% Funded
0 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities