Segíts, hogy a magyarok is képviselve legyenek a Humanista Világkongresszuson!

Fundraising campaign by Tamas Waldmann
  • Ft200.00
    raised of Ft500,000.00 goal goal
0% Funded
1 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

A Humanista Világkongresszus a legnagyobb olyan rendszeresen megszervezett konferencia, ahol ateista, humanista és szekuláris gondolkodók, aktivisták, politikusok és tudósok gyűlnek össze azért, hogy elősegítsék az emberi lét kiteljesedését, az emberi szabadságjogok biztosítását, az állam és egyház szétválasztásának elősegítését és a nem vallásos polgárok egyenlőségét. Magyar szervezet eddig még csak egy vett részt rajta.

Azért fontos, hogy részt vegyünk ezen az összejövetelen, mert ott tudunk szövetségeseket szerezni ahhoz, hogy itthon jobban tudjuk képviselni mindazoknak az érdekeit, akik nem szeretnék, hogy a kormányzati támogatást élvező egyházak határozzák meg, hogyan éljenek. Szeretnénk tanulni azoknak az embereknek és szervezeteknek a tapasztalataiból, akik (amelyek) régebb óta dolgoznak azokért a célokért, amelyekért mi is kiállunk.

Kis szervezet vagyunk, apró költségvetéssel, ezért a Magyar Ateista Társaság nem tudja önerőből fedezni részvétel költségeit. A MATT (az egyházakkal szemben) nem részesül busás kormányzati támogatásban, csak kormányzati támadásokban. Tagjai munkájuk mellett, szabadidejüket áldozva harcolnak az állam világnézeti semlegességéért és az ateista állampolgárok egyenlő jogaiért, amiért cserébe jobb esetben “csak” fenyegetnek, rosszabb esetben kirúgnak a munkahelyünkről (konkrétan ez történt a titkárunkkal).

  • Az összejövetelen be tudnánk mutatni a magyar ateistákat, humanistákat és a szekuláris szabadgondolkodók helyzetét és az őket érő diszkriminációt és fenyegetéseket. Minél jobban ismerjük egymás helyzetét nemzetközi szinten, annál inkább tudjuk egymás kormányain is számon kérni az egyenlőség elvének a megsértését - amikor politikusok és egyházi elöljárók hazaárulózzák, erkölcstelennek nevezik és másodrendű állampolgároknak kezelik az ateistákat vagy egyenesen - mint Kövér László, a parlament elnöke - aki kifejtette, hogy a cél az, hogy ateisták soha ne kormányozhassanak; ezt azért is tehetik, mert nemzetközi számonkérés hiányában nem éri őket semmilyen negatív következmény.
  • Tanulni tudnánk más országokban dolgozó társszervezeteink tapasztalataiból és megismerhetnénk az ateista, szekuláris jogvédelem legkorszerűbb módszereit és lehetőségeit, amivel hatékonyabban tudnánk képviselni mindazok érdekeit, akik nem egyházi irányítás alatt szeretnék élni az életüket.
  • Egy a világ majdnem minden országában jelenlévő közösség tagjaként egymást támogatva jobb esélyünk van az érdekérvényesítésre közös nyomásgyakorlással.

A Magyar Ateista Társaság természetesen eddig is aktív volt nemzetközi fórumokon, és ez új lehetőségeket jelentett nekünk: A Humanists International-nek köszönhetően a több, mint 100 tagszervezet közül egyedüliként a MATT képviselője, Békés Gáspár mutathatta be az évente frissített Freedom of Thought Report, azaz a Jelentés a gondolatszabadság helyzetéről című kiadvány magyar fejezetét az Európai Parlamentben rendezett könyvbemutatón, és ENSZ Emberi Jogi Tanácsa részére készült beszámolóban is összefoglalhattuk a magyar szabadságjogok “kereszténydemokrata” csorbításának lépéseit.

Magyarországon az elmúlt évben a MATT társadalmi vitákat szervezett, bíróságon támadta meg a KSH szakmaiatlan népszámlálásási kérdését egy sikeres ateista kampány után, és jogi eljárást indított azért, hogy az egyházak ne kezelhessenek személyes adatokat az érintettek hozzájárulása nélkül, mint például a kikeresztelkedni kívánók esetében, akiktől adataik törlését megtagadják.

Ezért segíts te is, hogy a MATT két képviselője eljusson Koppenhágába a Humanista Világkongresszusra!

Járulj hozzá adományoddal és oszd meg ezt az oldalt!

Ha nem szeretnétek vagy nem tudtok Paypallal fizetni, akkor az alábbi bankszámlaszámra közvetlenül küldhetitek az utalást. (A közlemény írjátok be, hogy humanista kongresszus)


Bank neve: Magnet Bank

Bankszámlaszám: 16200010-10097212

IBAN (Nemzetközi bankszámlaszám): HU81 16200010-10097212-00000000

BIC/SWIFT: HBWEHUHB

Branch: 0284


Ha meghaladjuk kampánycélunkat, a fennmaradó összeget a Magyar Ateista Társaság érdekképviseleti tevékenyéségére fordítjuk.

Organizer

Donors

  • Anonymous
  • Donated on Jul 04, 2023
Ft200.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

1 donors
  • Anonymous
  • Donated on Jul 04, 2023
Ft200.00

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
Ft200.00
raised of Ft500,000.00 goal
0% Funded
1 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities