Podpri klub Channel Zero!

Fundraising campaign by Channel Zero
 • €58.00
  Donated So Far
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Ko smo sredi marca ob izbruhu epidemije morali zapreti svoja vrata, je zagnana ekipa kluba Channel Zero, sila neugodni situaciji navkljub, v ozadju optimistično nadaljevala s svojim delom. Prvi lockdown smo izkoristili za posodobitev tehnične infrastrukture, opravljanje vzdrževalnih del, piljenje programske sheme in načrtovanje hibridnih oblik dogodkov, da bi bili tudi v primeru določenih omejitev pripravljeni za udobno in varno otvoritev jesenske sezone. Poleti smo moči usmerili v pridobitev vseh potrebnih dovoljenj, s katerimi smo omogočili serijo brezplačnih open-air koncertnih in elektronskih dogodkov na terasi in parkirišču pred klubom.

Verjetno nam ni treba posebejo poudarjati, kaj se je zgodilo jeseni. Klubska in koncertna prizorišča po vsej Evropi so še vedno zaprta, prihodnost celotnega prireditvenega sektorja pa ostaja nejasna. Kljub temu smo se odločili nadaljevati svojo dejavnost in poslanstvo, ki ga opravljamo že od leta 1993. V želji, da bi pripomogli k delovanju in razvoju domače neodvisne glasbene scene, se bomo do izboljšanja situacije prestavili na splet, kjer bomo v živo prenašali serijo lokalnih in tujih koncertov ter DJ setov. Ogled dogodkov bo za vse brezplačen.

Kot dolgoletni organizatorji dogodkov se dobro zavedamo, koliko truda in časa takšen projekt zahteva, hkrati pa vztrajamo, da so za svoje delo ustrezno plačani tako nastopajoči kot člani tehnične in izvedbene ekipe, še toliko bolj v tako negotovih časih. Zato tokrat apeliramo na vas, dolgoletne prijatelje, obiskovalce in podpornike kluba – vse tiste, ki na koncertih zasedate prve vrste, tiste, ki se raje prepuščate vikend rejvom, pa tiste, ki raje slonite ob šanku ali sedite na balkonu in natančno analizirate vsak nastop posebej, ter tiste, ki večere raje kot na plesišču preživite pred vhodom v klub, s cigareto v roki. Skratka vse, ki vas na Channel vežejo lepi spomini, pa naj bodo še tako zabrisani. Če nas tudi vi pogrešate vsaj pol toliko, kot mi vas, vas prosimo, da s prispevkom podprete naše delovanje, saj ne gre le za podporo klubski ekipi, temveč tudi razvejani skupnosti neodvisnih glasbenikov in umetnikov, ki ji Channel Zero že leta nudi prostor.

Channel Zero kot pomembna neodvisna kulturna institucija in del AKC Metelkova mesto deluje že od leta 1993. Klub upravlja odprta, izkušena, profesionalna, vedoželjna, ambiciozna in predana ekipa ljubiteljev ter ustvarjalcev glasbe, ki je močno integrirana v vse pore domačega kulturnega udejstvovanja. Vsako leto priredimo čez 100 kakovostnih in raznovrstnih glasbenih, uprizoritvenih, intermedijskih, literarnih in razstavnih dogodkov, ki v klub letno privabijo več kot 12.000 obiskovalcev, redno sodelujemo s sorodnimi domačimi in tujimi institucijami, ter nudimo prostor za vaje vrsti domačih zasedb. S svojim prispevkom zato izkažete podporo tako klubu kot celotni neodvisni glasbeni skupnosti, hkrati pa pripomorete k delovanju Channel Zera v prihodnosti. Upamo in verjamemo, da čim bližji.


Hvala!


Organizer

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Feb 25, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Jan 24, 2021
€5.00
 • Anonymous
 • Donated on Jan 24, 2021
Amount Hidden
Nov 03

Predstavljamo Videodrum - koncertni videomagazin!

Update posted by Channel Zero at 09:37 am

Spomladi smo v sodelovanju z regionalnimi klubi Močvaro (Zagreb), KC Gradom (Beograd) in Dnevnim boravkom Rojca (Pula) začeli s projektom Videodrum, katerega namen je bil predstaviti naše lokalne scene občinstvom onkraj meja. Na prvem Videodrumu, ki si ga lahko ogledate spodaj, je v Channelu nastopil ljubljanski art pop / r&b

See update
0
Dec 31

Prednovoletni streami

Update posted by Channel Zero at 12:16 pm

V tednu pred novim letom smo pospešili tempo in v sodelovanju s partnerji pripravili kar nekaj koncertnih streamov: Ch0xSUP: Sara Renar, Gašper Torkar, PopkaLjubljanski klub Channel Zero in Studentska Udruga Pula združujeta moči in na koncu leta predstavljata dva spletna koncerta hrvaških in slovenskih glasbenikov. 📺Na prvem dogodku so se. . . . .

See update
0
Dec 17

Prvi decembrski stream koncert / First streamed concert in December

Update posted by Channel Zero at 10:57 pm

V sodelovanju z oddajo Afterparty na Radiu Študent smo organizirali koncert četverice psihedelikov z roba dolenjske regije Ingrit Schüller. // We streamed our first concert in December in collaboration with Radio Študent, the oldest student radio station in Europe. Presenting the psychedelic shoegazing quartet from down south - Ingrit Schüller!

See update
0

Donors & Comments

8 donors
 • Anonymous
 • Donated on Feb 25, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Jan 24, 2021
€5.00
 • Anonymous
 • Donated on Jan 24, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Jan 15, 2021
€10.00
 • Anonymous
 • Donated on Jan 15, 2021
€8.00
 • Luka Cvetko
 • Donated on Jan 15, 2021
€5.00
€10.00
 • Anonymous
 • Donated on Dec 17, 2020
€5.00

Followers

2 followers
Miroslava Folnovič
Rok Tinčtov
€58.00
Donated So Far

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook