Линк за донирање за изградба на прва Македонска православна црква во Загреб – Р.Хрватска

Fundraising campaign by Dejan Belchovski
 • €4,559.00
  raised of €10,000.00 goal goal
45% Funded
61 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

Драги браќа и сестри,

Да помогнеме да ја довршиме црквата која ќе биде факел што ќе ги осветлува сите богољубиви македонски души во прекрасниот Загреб и цела Хрватска. А св.Злата Мегленска е жива и силна светителка преку која Бог услишува многу молитви.

СИТЕ ЗАЕДНО ДА ЈА ИЗГРАДИМА НАШАТА СВЕТА МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ВО ХРВАТСКА ЗА СЛАВА БОЖЈА, НАШЕ СПАСЕНИЕ И ДОМ НА ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ МАКЕДОНЦИ

Fundraising Team

 • O. Kirko Velinski
 •  
 • Parohiski svestenik vo Hrvatska

Donors

 • Anonymous
 • Donated on May 31, 2021
Amount Hidden
€1.00
 • Matej Potir
 • Posted On May 31, 2021
 • 🇭🇷♥️🇲🇰☦️

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

61 donors
 • Anonymous
 • Donated on May 31, 2021
Amount Hidden
€1.00
 • Matej Potir
 • Posted On May 31, 2021
 • 🇭🇷♥️🇲🇰☦️

 • Anonymous
 • Donated on May 31, 2021
Amount Hidden
 • Zoran Krstevski
 • Donated on May 31, 2021
€50.00
 • Anonymous
 • Donated on May 30, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on May 29, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on May 29, 2021
Amount Hidden
 • Goran Dzuro
 • Donated on May 29, 2021
€50.00
 • Anonymous
 • Donated on May 29, 2021
Amount Hidden
Show more donors

Followers

21 followers
Valentin Jarevski
Jordan Gjorgiev
Ivona Sazdova
Aleksandar Sajov
Mirche Stojkov
Владо Сомчев
Andrea Radonjanin
Todoroski Jovanco
Aleksandar Ruzhinski
Show more Followers
€4,559.00
raised of €10,000.00 goal
45% Funded
61 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities