Segítsetek egy porig égett műhely újáépítésében / HELP to rebuild a joiner-shop

 • Ft42,000
  Donated So Far
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Scroll down for the English version!

Sajnálatos módon egy tűzesetben porig égett a nagybátyám asztalosműhelye, benne sok gép és az összes szerszám. Mindenét elveszítette amivel dolgozott és dolgozhatna tovább. Miklós kezei alól csodálatos tárgyak kerültek ki, bútorok, belsőépítészeti megoldások, intarziák. Évekkel ezelőtt, az egyik faanyagban rejtőzött egy fém darab, emiatt a szalagfűrész berántotta a kezét, az ujjait csonkolta. Azokat az ujjakat, amik nélkülözhetetlenek ehhez a munkához. Műtétek sorozatát követően, csökkent munkaképességűként újratervezte a korábbi életét és másfajta megbízásokat vállalt, tette a dolgát tovább, míg nem pár év múlva a sors megismételte önmagát. Ezúttal az egyetlen, ép kézfejét kapta el a gép. Nem sikerült minden ujját megmenteni, de a kéz működik, dolgozna tovább amennyire és ahogy tud.
Nagybátyám havi fix jövedelme a Magyar Államkincstártól kapott havi 28.000 Ft, amit a csökkent munkaképesség miatt kap, és további 36.000 Ft az elvesztett ujjak miatt. Azt a kis plusz bevételt, amiből szerényen meg tudott élni, a megbízásaival kereste meg, egészen a tűzesetig, melyben minden eszköze megsemmisült.
Azóta a műhely falait már felvakolta, 63 évesen, egyedül. A tetőszerkezetre nincs pénz, de a cserepek megvannak, a közben felhalmozott adóssággal együtt. Termelni nem tud, tartalékai elfogytak. Félő, hogy elveszínti az otthonát, a nagyszüleim egykori házát, ahol a gyermekkorom nyarait töltöttem és amelyről őrzöm a rengeteg szép emléket.
Miklós nemcsak faipari technikus, hanem egy túlélő, aki többször talpraállt és küzdött. Egészen mostanáig. Most viszont már nem megy neki egyedül, segítenünk kell, együtt.Szeretnék Mikinek egy fedett műhelyt, működő gépeket, amikkel újra dolgozhat! A jelenlegi kilátástalan helyzetében képtelen ezeket még használtan is megvenni. Ezért indítottam neki egy adománygyűjtő oldalt, az összegyűjtendő összeg hozzávetőlegesen arra elegendő, hogy újra nulláról indulhasson. Hogy megmaradhasson az emberi méltósága, az életkedve, az élete értelme. Hogy megmaradjon az a tudat, hogy ő még hasznos, még tud alkotni, létrehozni. Ha az anyagi hozzájáruláson túl bárki, bármilyen más segítséget tud ajánlani, kérem írjon. A műhely Ásotthalmon van, itt kellene a tetőt feltenni és ide kellene gépeket szerezni.

English:

Three months ago, my uncle’s joinery workshop burned to dust in a fire, with all the machinery and tools in it. He lost everything he worked with.
He is not only an excellent woodworking technician, but a fighter and survivor. Now he is on the verge of giving up, he cannot continue on his own, he is seeking our help.

Many years ago, when he was processing some wood, due to a hidden piece of metal in it, the band-saw pulled his hand in and truncated his fingers. The fingers that are essential for this job. After a series of surgeries, he redesigned his previous life and took on different commissions, until, a few years later, fate repeated itself. This time the machine caught his only intact hand. His thumb could not be rescued, but still, he continued working as much as he could. Up until the fire, in which everything was destroyed. Now he wants to get back on his feet again, but the ground is slipping out under him.

So, at the age of 63, and working alone, he has already re-plastered the walls of the workshop. There is no money for the roof structure, but the tiles are there, along with the debt accumulated in the meantime. He can't produce and earn any money and his reserves are exhausted. I’m afraid that he will lose his home, my Grandparents’ former house where I spent my childhood summers and of which I keep a lot of beautiful memories.

Miki, my uncle needs to have his workshop under a roof and have machinery to work with, again.

I started a fundraising campaign for him. The target is to raise enough money, so that he can start from scratch. That he can regain his dignity, his self-esteem and to preserve his ability to create as well as his sense of worth.
The workshop is in Ásotthalom, Hungary.

Please, help me to collect this amount for him.

Organizer

 • Miklos Kovacs Szegeny

Donors

 • Guest
 • Donated on Jun 12, 2022
Ft10000.00
 • Anonymous
 • Donated on Apr 21, 2022
Amount Hidden
 • Timea Szabo
 • Donated on Apr 21, 2022
 • Sok sikert!🙏

Ft15000.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

5 donors
 • Guest
 • Donated on Jun 12, 2022
Ft10000.00
 • Anonymous
 • Donated on Apr 21, 2022
Amount Hidden
 • Timea Szabo
 • Donated on Apr 21, 2022
 • Sok sikert!🙏

Ft15000.00
 • Zsuzsa F. Lassú
 • Donated on Apr 14, 2022
 • Sok sikert!

Amount Hidden
Amount Hidden

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
Ft42,000
Donated So Far

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of Ft25?

Share on Facebook