Knjiga ”Val života”

 • €424.00
  raised of €1,385.00 goal goal
30% Funded
24 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

Pomozite u ostvarivanju životne želje. Nabavite roman po promotivnoj cijeni, a sve pakete možete pronaći u izborniku s desne strane, a ako posjećujete s mobitela, onda potražite izbornik ''rewards''. Hvala!

Veliki intelektualac Christopher Hitchens izjavio je da svatko od nas u sebi nosi knjigu. I dodao da bi kod većine ona i trebala ostati tamo - u njima. Autor Branko Tolić ne pripada "onima drugima", knjigu je nosio u sebi desetljećima i posljednjih je godina odlučno završavao kako bi napokon ugledala svjetlo dana. Njegov dio posla završio je, sva su slova i rečenice na svom mjestu, likovima je stvorio svijet, spreman zakoračiti u vaš čim otvorite širom korice.

Svatko od nas ima neku životnu želju: kupovina automobila, zasnivanje obitelji, kupovina nekretnine, putovanje… Lista takvih aktivnosti jako je brojna. Osim što je autor u svom životu ostvario brojne želje, jedna od onih na koju će gledati s ponosom je i izdavanje njegovog romana prvijenca. U ovom naumu su mu pomogli i najbliži članovi obitelji, jer zašto ne ostvariti životnu želju ako već i živimo u vremenima interneta koji to može omogućiti zahvaljujući vama?

"Val života" priča je kao i mnoge druge s kojima ste se susretali tijekom života. U njoj ćete sasvim sigurno pronaći sebe, na ovaj ili onaj način. Glavni lik Alen je pošten mladić, svestran, pun energije i životne volje, zanima ga apsolutno sve s čime se susretne na životnom putu. I svemu daje smisao, svemu daje dubinu. Da je rođen koje stoljeće ranije, sasvim sigurno bi bio pustolov i otkrivao nove svjetove.

No rodio se u Zenici neposredno prije rata, živio zbog toga i u Zagrebu, od najranijih dana naučio što život može odnijeti i što može donijeti. Zato je ispunio svaki dan koliko god je mogao. A prazninu koju mu je donijela nepravedna i tako životno-ironična tragedija ispunio je ljubavlju koja se dogodi jednom u životu. Samo, ne prepoznaju je svi.

Nažalost po Alena, kako mu je u životu stigla sreća, tako se našao na kušnji i snašla ga je nesreća. Iznimna nesreća, ona s kakvima se susrećemo u noćnim morama.

Branko Tolić maestralno je ušao u problematiku takve situacije, a na njegov stil pisanja uvelike utječe "Zločin i kazna" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, iako je ovo djelo puno više pitko i razumljivo svakom čitatelju s ovih prostora. Zasigurno ne spada pod one lektire koje nismo voljeli i za koje smo tražili svaki način da ih izbjegnemo, navodi urednik knjige Vanja Deželić. Glavnom liku ljepota života prije tragedije nudi motivaciju da preživi, da ne odustane.

Kako se sve razvija i kako završi doznat ćete kad knjiga bude objavljena, a tu možete pomoći upravo vi - donacijom. Budite dio jednog životnog projekta, pomozite da "Val života" stigne do obale...

Cijena romana u prodaji će iznositi 120 kuna, uz cijenu dostave od 20 kuna. Putem kampanje se roman može dobiti za ukupnu cijenu od 100 kuna, a u sve to je uključena i cijena dostave. Troškovi poštarine veći su za sve države izvan Hrvatske, osim za Bosnu i Hercegovinu gdje je trošak jednak obzirom da će autor osobno slati.

Ovo su neki od paketa:

HVALA! 8 eura (cca 60 kuna) – na kraju knjige ime i prezime osobe koja je podržala tiskanje romana

ČITAMO SE! 14 eura (cca 100 kuna) – jedan primjerak romana u tiskanom obliku s posvetom autora + HVALA

OBITELJ! 24 eura (cca 180 kuna) – dva primjerka romana u tiskanom obliku s posvetom autora + HVALA

ZENICA! 265 eura (cca 2.000 kuna) – 10 primjeraka romana u tiskanom obliku s posvetom autora + privatni obilazak s autorom po njegovim voćnjacima u Zenici, roštilj, 4 litre domaće rakije po izboru (u paket nisu uključeni troškovi dolaska) + HVALA

Traženi iznos bit će dovoljan da se cijela financijska konstrukcija pokrije za nakladu od 300 knjiga. Cilj nije zarada, cilj je da se ostvari jedna životna želja. Knjiga će u tisak ići krajem travnja, a planirane promocije su tijekom svibnja. Ako premašimo cilj, u što se nadamo jer bi tako mogli povećati nakladu, skupljat će se sve do kraja kampanje.

Tko? Branko Tolić, www.brankotolic.com

Što? Roman ''Val života'' na oko 300 stranica (B5 format)

Gdje? Knjiga će biti tiskana u Zagrebu u nakladi od 300 primjeraka

Kada? Tiskanje će biti krajem travnja, a promocije tijekom svibnja

Zašto? Zbog ostvarivanja životne želje

Više informacija o knjizi i autoru možete pogledati na službenoj stranici: https://brankotolic.com

Rewards

HVALA! Na kraju knjige ime i prezime osobe koja je podržala tiskanje romana

3 Backers

ČITAMO SE! Jedan primjerak romana u tiskanom obliku s posvetom autora HVALA

11 Backers

OBITELJ! Dva primjerka romana u tiskanom obliku s posvetom autora​ HVALA

3 Backers

ZENICA! 10 primjeraka romana u tiskanom obliku s posvetom autora​ privatni obilazak s autorom po njegovim voćnjacima u Zenici, roštilj, 4 litre domaće rakije po izboru (u paket nisu uključeni troškovi dolaska) HVALA

0 Backers

Organizer

Professional photographer

Professional photographer

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Apr 13, 2021
Amount Hidden
 • Dalibor Matanic
 • Donated on Apr 13, 2021
€20.00
 • Antonela Knezevic
 • Donated on Apr 11, 2021
€17.00
Apr 18

Kampanja je završena

Update posted by Vedran Tolic at 08:58 pm

Dragi naši, veliko hvala svima na podršci koju ste pružili na ovoj kampanji! :) Bez obzira što nije skupljen traženi iznos kako bi se pokrilo 300 primjeraka knjige, svaka skupljena kuna od velike je pomoći. Knjiga će za nekoliko tjedana ići u tiskaru, tako da tijekom svibnja možete očekivati svoj

See update
0
Apr 13

Jasenka Glavić o romanu

Update posted by Vedran Tolic at 12:15 pm

Za recenzije je uvijek dobro imati mišljenje ljudi koji svakodnevno čitaju, zato veliko hvala Jasenki Glavić koja je pročitala roman i dala svoj komentar. Mi smo guštali čitajući njezinu recenziju, pa eto i razlog više da nabavite svoj primjerak? :) Roman “Val života” napisan je u prvom licu, fragmentarno, kao. . . . .

See update
0
Apr 01

Sejo Sexon o romanu

Update posted by Vedran Tolic at 05:27 pm

Velika je čast i zadovoljstvo što je Sejo Sexon, alfa i omega Zabranjenog pušenja, pročitao roman prije nekoliko dana i dao svoj osvrt. Vjerujem da je ovo i dobar motiv onima koji su bili neodlučni da sada i podrže kampanju. :)''Ovo nije Zenica blues… Ovo nije simpatični camp narodnjak u. . . . .

See update
0
Mar 23

Stigla je odlična vijest

Update posted by Vedran Tolic at 10:10 am

Kod pokretanja kampanje sam ubacio paket ''Zenica'' kao nešto što sam mislio da bi možda nekome i moglo biti zanimljivo. Na kraju je ispalo da je i bilo! Naime, autoru je stigla uplata u iznosi od 2.000 kuna, tako da sam umanjio traženi iznos za kampanju za te novce koji

See update
0
Mar 18

Hvala, hvala!

Update posted by Vedran Tolic at 07:20 pm

''Molim te da se zahvališ svim osobama koje doniraju za roman'', ovu je poruku poslao moj tata svima koji su za sada podržali kampanju. :)

See update
0

Donors & Comments

24 donors
 • Anonymous
 • Donated on Apr 13, 2021
Amount Hidden
 • Dalibor Matanic
 • Donated on Apr 13, 2021
€20.00
 • Antonela Knezevic
 • Donated on Apr 11, 2021
€17.00
 • Anonymous
 • Donated on Apr 07, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Apr 02, 2021
€14.00
 • Anonymous
 • Donated on Apr 02, 2021
€24.00
 • Maja Belusic
 • Donated on Apr 02, 2021
 • Snovi se ostvaruju, a ponekad su oni sve što imamo. Samo trebamo biti dovoljno uporni i ne dopustiti da nas netko uvjeri da je život nešto drugo od valova na kojima jedrimo, u smjeru koji želimo. :) Sretno s izdavanjem i jedva čekam primiti knjigu u ruke!

€15.00
 • Stana Medak
 • Donated on Apr 01, 2021
 • Sretno!!!

€30.00
 • Anonymous
 • Donated on Mar 28, 2021
€25.00
 • Jelena Misukic
 • Donated on Mar 25, 2021
€3.00
Show more donors

Followers

7 followers
Botic Marko
Nikola Di Giusto
Walter Novak
Marina Čović
Tin Rosan
Robert Jurišić
Sena Srebreniković
€424.00
raised of €1,385.00 goal
30% Funded
24 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities