Knjiga ”U vrtlogu vjenčanja”

 • €1,520.00
  raised of €1,300.00 goal goal
116% Funded
88 Donors
Raised offline: €65.00
Total: €1,585.00
Show more
Show less

Zamislite da nekoliko mjeseci ništa ne radite? Ustvari to i nije problem zamisliti obzirom da je korona sve i omogućila. Fotografi su posebno nastradali u takvim vremenima. Koliko je sve to bilo loše, toliko je ustvari i bilo dobro jer sam konačno mogao realizirati svoju dugogodišnju želju. Prije zbog manjka iskustva ovaj potez nije imao smisla, ali sada dok se skupilo oko 200 fotografiranih vjenčanja mislim da imam dovoljno raznoliko iskustvo za izdavanjem knjige.


Još u siječnju krenuo sam pomalo piskarati materijal koji sam želio izdati. Slova su dolazila sama od sebe, više od 300.000 znakova je iskorišteno dok se računaju i brisanja i dodavanja. Tipkovnica je preživjela! Fotografiranje ne volim nazvati poslom, jer je to za mene prvo velika ljubav, a potom sve onda ostalo. U svemu tome se treba dobro snaći, naučiti kako plivati kroz svakodnevicu posebno dok shvatimo da je fotografiranje samo jedan od segmenata.

Upravo zato odlučio sam napisati svojevrstan ''vodič za fotografe''. Ova knjiga predstavlja apsolutno sve što znam o fotografiranju. Bez tajni, sve s konkretnim brojkama. Obzirom da sam krenuo od nule, nisam imao nikoga da me gura, a još uz sve to sam bio i loš fotograf, sve sam učio sam u hodu. Svatko od nas zna da je to težak put, ali kažu često i slađi.

Što dobijete?

Svoja sam iskustva pretočio u knjigu. U njoj ćete moći pročitati o tome kako se pripremati za fotografiranja i kako uopće doći do posla, kako sastaviti ugovor, koje su sve opcije fotografiranja ako se nađete npr. u sali, što obavezno morate zabilježiti… Lista nabrajanja bila bi zaista jako velika jer sam obuhvatio cijeli proces, od pripreme, do obrade i isporuke fotografija. Ako danas-sutra netko želi fotografirati vjenčanja i naučiti više o tom poslu, kroz autorske tekstove u knjizi može naučiti jako puno toga.

Zašto pomoći?

Izdavanje jedne ovakve knjige nije jeftino, a upravo zato će pomoć svakoga od vas biti neizmjerno velika. Zato odmah hvala svima onima koji će na bilo koji način pomoći kod izdavanja knjige! Također ne morate brinuti za novac koji uplatite, imate moje obećanje da će svaki uložen cent biti vraćen u slučaju bilo kakvog problema. Knjiga će svakako ići u tisak.

Knjiga nije namijenjena samo onima koji se bave ili žele baviti fotografiranjem vjenčanja, ona je naravno namijenjena i svima onima koji vole područje fotografije ili žele naučiti nešto novo. U velikoj mjeri može pomoći i budućim mladencima jer mogu naučiti kako pozirati što bolje i kako ostvariti što bolju suradnju s fotografom.

Promotivna cijena

Knjiga će u prodaji iznositi 180 kuna, s tim da dostava knjige nije uključena u cijenu, a ona za područje Hrvatske iznosi dvadesetak kuna. Ovdje knjigu možete dobiti za 150 kuna, u što je uključena i dostava. Ispadne ušteda od 50 kuna, nije loše. Savjetujem da pogledate i sve ostale pakete kojima možete pomoći.

Iznos koji ovdje prikupljam od 1300 eura/10.000 kuna bit će dovoljan da se izda jedan dio predviđene naklade od 500 primjeraka. Ako ga premašimo (za što naravno navijam), skupljat će se sve do kraja kampanje.

Ako ste zainteresirani, ali i skeptični prema ovom obliku pomoći, slobodno se javite na [email protected] za više informacija o drugim oblicima donacija.

Ukratko o kampanji:

Tko? Vedran Tolić, tolic-weddings.com

Što? Knjiga ''U Vrtlogu vjenčanja'' na oko 250 stranica

Gdje? Knjiga će biti tiskana u Zagrebu u nakladi od 500 primjeraka

Kada? Tiskanje će biti krajem srpnja, a promocija početkom rujna

Zašto? Zbog nedostatka ovakvog specijaliziranog štiva

Više informacija možete pogledati na službenoj stranici: https://vrtlog-vjencanja.com

Rewards

GOST. Hvala! Službeno ste gost na vjenčanju. Hvala na dolasku.

3 Backers

POZNANIK. Hvala! Na kraju knjige ide zahvala kroz ime i prezime osobe koja je podržala projekt. Znamo se već neko vrijeme, dobri smo poznanici!

11 Backers

PRIJATELJ. Hvala! Na kraju knjige ide zahvala kroz ime i prezime osobe koja je podržala projekt. Primjerak knjige u tiskanom obliku (uključena je dostava na području Hrvatske). Ooo prijatelju stari, dugo se nismo vidjeli, a lijepo si nas iznenadio! Vidimo se na plesnom podiju.

54 Backers

BARJAKTAR. Hvala! Na kraju knjige ide zahvala kroz ime i prezime osobe koja je podržala projekt. Dva primjerka knjige u tiskanom obliku (uključena je dostava na području Hrvatske). Zna se tko je jedna od zvijezdi vjenčanja! Vesela atmosfera učinila je svoje, kuverta je stigla na pravu adresu!

2 Backers

KUMOVI. Hvala! Na kraju knjige ide zahvala kroz ime i prezime osobe koja je podržala projekt. Četiri primjerka knjige u tiskanom obliku (uključena je dostava na području Hrvatske). Istaknuto ime i prezime na internetskoj stranici knjige. Vadi kume keš keš. Kumovi stvarno izvadili keš. Vječno zahvalni mladenci!

0 Backers

VODITELJ SALE. Hvala! Na kraju knjige ide zahvala kroz ime i prezime osobe koja je podržala projekt. Četiri primjerka knjige u tiskanom obliku (uključena je dostava na području Hrvatske). Oglasni prostor na polovici stranice s istaknutim logom na kraju knjige, u dijelu namijenjenom sponzorima. Istaknuto ime i prezime/brend na internetskoj stranici knjige. Nema dalje. Sala je tvoja, radi što god hoćeš. Prešli ste igricu. Tjeraj goste i mladence kući kad god hoćeš.

0 Backers

MLADENCI. Hvala! Na kraju knjige ide zahvala kroz ime i prezime osobe koja je podržala projekt. Šest primjeraka knjige u tiskanom obliku (uključena je dostava na području Hrvatske). Oglasni prostor preko cijele stranice s istaknutim logom na kraju knjige, u dijelu namijenjenom sponzorima. Istaknuto ime i prezime/brend na internetskoj stranici knjige. Ovo je samo za najhrabrije. Hvala, hvala, hvala! Tako još 650 puta hvala! Bez mladenaca nema ni vjenčanja. Voditelj sale možda je utjecajna osoba, možda vas i hoće potjerati kući što prije, ali vi ste ti koji odlučuju o svemu!

0 Backers

Organizer

Professional photographer

Professional photographer

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Jul 10, 2020
€20.00
€20.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2020
Amount Hidden
Aug 27

Službena promocija

Update posted by Vedran Tolic at 11:22 am

Dragi svi!Ovo je moja zadnja objava ovdje, ali bar će biti u pravom stilu. Službena promocija knjige bit će 10. 9. u zagrebačkoj gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5) s početkom u 19.00 sati. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da dođu na promociju. Dan poslije poštom šaljem knjigu, tako da

See update
0
Jul 27

Nema kraja dobrim vijestima

Update posted by Vedran Tolic at 03:23 pm

Mislite da sam vas zaboravio? Naravno da nisam! :)Samo da obavijestim da je knjiga dobila i dva sponzora. Projekt su prepoznale tvrtke Prizma d.o.o. i Meteora produkcija d.o.o. Fotografi jako dobro znaju za Prizmu, ovaj zagrebački dućan većini je prvi izbor kod kupovine. Znate kako već ide, ako maltretirate prijatelje. . . . .

See update
0
Jul 08

Pobjeda!

Update posted by Vedran Tolic at 10:44 am

Još su dva dana do kraja kampanje, ali samo da kratko javim da smo uspjeli! :)) Skupljen je traženi iznos i veeeliko hvala na podršci! Stvarno smo rasturili i nema se što tu previše dodati osim da sam bio oduševljen čim sam vidio da smo prešli 100%.Uvijek je nekako najteže

See update
0
Jul 02

Divni ste!

Update posted by Vedran Tolic at 02:11 pm

Naslov je sladunjav, ali stvarno veliko hvala svima! :) Skupili smo malo manje od 8.000 kuna, što znači da nam nedostaje još 2.000 kuna da se pokrije tiskanje dvjestotinjak primjeraka knjige.Ima puno novosti vezanih za knjigu, a prva je da se od večeras počinje raditi i na prijelomu. Ovaj dio. . . . .

See update
0
Jun 21

Rasturamo!

Update posted by Vedran Tolic at 12:41 pm

Ekipa, veliko hvala svima na donacijama! 5.100 kuna! Pet-tisuća-stotinu-kuna! Bome. Iduća dva tjedna su ključna. Nadam da ćemo i dalje ovako rasturati, jer smo sada na velikih 49%!Imam u evidenciji imena i prezimena onih koji su uplatili da dobiju knjigu, a jel mi možete na [email protected] poslati vaše adrese za. . . . .

See update
0
Jun 12

29%

Update posted by Vedran Tolic at 02:03 pm

Veliko hvala svima koji su pomogli! U nešto više od 2 dana smo skupili 29 posto traženog iznosa, točnije 380 eura. Ajde da zvuči još jače - 2.875 kuna!Nisam očekivao baš ovako dobre rezultate, svjestan sam da će narednih par dana pasti brojka uplata, ali budem promovirao što više da. . . . .

See update
0

Donors & Comments

88 donors
 • Anonymous
 • Donated on Jul 10, 2020
€20.00
€20.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2020
Amount Hidden
 • Dario Škegro
 • Donated on Jul 09, 2020
 • Sretno

€20.00
 • Ivana Dedić
 • Donated on Jul 09, 2020
 • Veliko hvala što mi svakodnevno uljepšavate FB naslovnicu prekrasnim fotografijama. I svaka čast na ideji i odvažnosti. Sretno!

€25.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2020
 • Mate you are doing a great job, keep it going, and good luck 😁🍀

Amount Hidden
 • Siniša Kolar
 • Donated on Jul 09, 2020
€20.00
 • Ivica Drusany
 • Donated on Jul 09, 2020
 • Evo kolega, nek bude i za pivu :)

€20.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2020
 • Sretno!

€5.00
 • Robert Krajcar
 • Donated on Jul 08, 2020
€35.00
Show more donors

Followers

20 followers
Ante Čolak
Paula Galeković
Antonia Sirovatka
Josip Glavinović
Berislav Žužić
Nenad Krbavac
Silvio Benč
Slaven Janđel
Bajro Ljubunčić
Džeraldina Kuzminski
Show more Followers
€1,520.00
raised of €1,300.00 goal
116% Funded
88 Donors
Raised offline: €65.00
Total: €1,585.00