Jematva, a grožđa nema

Fundraising campaign by Tonia Jurisic
  • €10.00
    raised of €1,000.00 goal goal
1% Funded
1 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

Svaki početak je težak, pa tako i prvi film za mlade studente filma. Iako naš film dijelom financira i HAVC, profesionalni setovi iznimno su skupi, a nakon pandemije je puno teže dobiti donacije i sponzorstva. Snimanje je počelo 18.3., a nadamo se da ćemo do kraja snimanja uspjeti prikupiti još donacija kako ne bi završili snimanje u minusu.

Jematva je kratkometražna psihološka drama, obogaćena začudnim i trilerskim elementima koji čine pomutnju u odnosima koje pratimo. Samu podlogu priče čine problemi unutar uže obitelji, čiji je svaki član po mnogočemu različit. Dok svaka namjera i loša zamisao izlazi na vidjelo, i karakteristike koje su udaljene poprimaju sve više sličnosti, pratimo vrste sebičnosti i osvete. Iz autorskog gledišta; spajanje nespojivog, realnog s fiktivnim, dobrog s lošim - potiče želju za realizacijom. Dodiruju se teme poput ovisnosti, raznih krivih i nepromišljenih načina za iskazivanje brige ili osvete, ilegalnih poslova, mentalnih problema, nasilja.

Redateljicu i scenaristicu Donatu Mustać zanimaju filmovi s pomaknutom realnošću, a ovaj kratkometražni film, kao i većina znanstveno fantastičnih, ima mogućnost alegorije, simbolike ili skrivenih poruka. Priči pristupa kao klasičnoj obiteljskoj drami uz dodatak fantasičnog, koje se može doživjeti na potpuno površinskoj razini bez potrebe za traženjem skrivenog značenja. Dakle, njen fantastični element prikazan je kao normalan element zapleta koji je u svijetu njenog filma moguć. U Hrvatskoj ima jako malo filmova slične poetike. Uklapa se u profil hrvatske obiteljske drame, ali ipak nudi pomak od onoga što smo navikli gledati.

Cijeli crew Jematve zahvalan vam je za svaku donaciju i podršku našem projektu.Organizer

Donors

  • Bronca V
  • Donated on Mar 23, 2023
  • :3

€10.00
Mar 23

Behind the scenes by Rahela Poljak

Update posted by Tonia Jurisic at 10:56 am
rrrr

Napomena: donacije nisu odmah vidljive, ponekad treba i do 48 sati.

See update
0

Donors & Comments

1 donors
  • Bronca V
  • Donated on Mar 23, 2023
  • :3

€10.00

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
€10.00
raised of €1,000.00 goal
1% Funded
1 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities