Jamilanda – könyvkiadás

Fundraising campaign by Amina Komlosi
 • Ft34,000
  raised of Ft1,000,000.00 goal goal
3% Funded
4 Donors

The campaign owner has stopped the page from accepting further donations. Please contact them if you'd still like to donate

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Ez a kampány Alander Baltosée Jamilanda című öko-spirituális regényének magyar kiadását támogatja.

Az ötvenes éveiben járó újságíró megbízást kap, hogy kikutassa, mi folyik azon a titokzatos vidéken, ami magát „felszabadított területnek“ nevezi, és ahol állítólag összhangba került az önfenntartó, „ökoligens” életmódról szőtt álom a megélt valósággal, és kialakult egy megporosodott dogmáktól és régi mintáktól megtisztított élettér.

Valóban ennyire jóindulatú és szolidáris a jamilézek közössége? Működhet egyáltalán egy élet, melynek alapja a jóakarat, az elfogadás és a teremtés szeretete? Hát mégsem igaz, hogy az ember embernek farkasa?

Ökoligens életmód. A szerző a legapróbb részletekre is odafigyelve írja le ebben a színes, lenyűgöző és vizionárius könyvben a felfedezését egy teljes mértékben ökológiai, művészi, pedagógiai, gazdaságilag fair, kézműves és spirituálisan egységben lévő régióról Németország szívében. Jelen időben íródott, de ez az álomhely jelenleg csak kis darabkákban szétszórva létezik a világban. Az író a közösségi létben tett több évtizedes tapasztalatait pozitív módon dolgozta fel. Mélyen megérinti az olvasót, hogy még a nehéz megéléseket is egy igen összetett, építő jellegű és bátorító vízióban fogalmazta meg úgy, hogy az inspiráció szinte kiárad és szikrázik a könyvből. Kívánom, hogy megannyi eltérő hivatású és korú embert ösztönözzön arra a regény, hogy kilépjünk a komfortzónánkból, és együttes erővel teremtsünk útmutató élethelyeket, vagy alakítsuk át a meglévőt egy valóban jótékony, mindenkit tápláló gyógyító térré, a Változások Oázisává.

Itt az idő, hogy újra összhangba kerüljünk a természettel és a teremtéssel. Legyőzhetjük azt a szűkösséget, ami a nagy összefüggések nem ismerete által kizsákmányolta és szétrombolta a bolygót. Figyelmességgel, kooperációval, bizalommal és szeretettel képesek leszünk letenni az alapjait egy olyan társadalmi életmódnak, ami minden egyes földi lénynek engedi, hogy békében, bőségben, jólétben és mindenekelőtt szabad önrendelkezéssel éljen. És hogy miként tudjuk ezt a gyakorlatba átültetni, milyen módszerek, perspektívák, viselkedési- és cselekvési alternatívák vezetnek el egy fenntartható, globális életközösséggé, az a lényegi tartalma az „Átalakulás Mozgalomnak”. Ökologikusan cselekedni, fenntarthatóan élni, tudatosan étkezni és spirituálisan gondolkozni. Nem kevesebbet tűztünk ki célként, mint a Nagy Átalakulást, egy új paradigmát a Föld bolygó számára.
(Verlag des Wandels, a német kiadó)

Jamilanda - oly nagyszerű ajándékot kaptak az embereknek azáltal, hogy átadtad ezeket a szavakat, ezt az energiát. Újra "emlékezhetnek", és ez engem is megérintett. Szívből köszönöm. Tudom, hogy éltem már egy ilyen helyen, egy ilyen korban, ahol mindent áthatott az életnek ezen minősége. És ez pontosan úgy van, ahogy a könyvben le van írva, nem csak a modern, innovatív technikák és az együttélés új formáinak kerete, hanem a mélyben ott van valami más is.....az a valami, ami ennek az együttlétnek az esszenciája. Nehéz szavakba önteni.

/Egy német olvasó/


A szerzőről

Alander Baltosée újságíró, asztrológus, reiki mester, kertész, tájrendező, zenész, grafikus és filozófus, de elsősorban ember, aki az élet szeretetét és szépségét hivatott szolgálni. Hosszú éveket töltött a Kanári-szigetek önfenntartó közösségében egy kulturális projekt vezetőjeként. Életét végigkíséri az írásért, a távoli kultúrákért és a természetért való lelkesedés. Számos kiadvány, internetes újság, szakkönyv és regény fűződik a nevéhez.

A fordítóról

Komlósi Amina szabadúszó fordító, akit a különleges életutak inspirálnak. Szeretett munkái közé tartozik a két évtizedig pénz nélkül, ám bőségben élő Heidemarie Schwermer regényének fordítása, valamint a szabadon tanuló André Stern könyveinek magyar olvasókhoz való eljuttatása.

Alander Baltosée Jamilanda című regényének első kiadására 2011-ben bukkant rá, és azóta dédelgeti magában az álmot, hogy megjelenjen magyar nyelven is. 2020 őszén jelentette be az író, hogy átdolgozza, aktualizálja és újabb fejezetekkel bővíti a regényt. Ekkor vette fel vele a kapcsolatot, és indították el az együttműködést. A regény fordítása és első körös lektorálása lezárult, jelenleg a magyar nyelvi korrektúrázás folyik.

A könyvet a Jászai-díjas színész és festőművész Szabó Sipos Barnabás impresszionista stílusú festményei illusztrálják.


Az összegyűlt pénzösszeg az alábbi tételeket finanszírozza (kb. 600 oldal, puha borító, színes illusztrációkkal)

- lektorálási és korrektúrázási költségek

- nyomdai előkészítés, tördelés, layout, design

- nyomtatási költségek

Támogatóinknak

1000 Ft - Köszönjük!

2000 Ft - 1 db Jamilanda képeslap

3000 Ft - 2 db Jamilanda képeslap

5000 Ft - 1 db Jamilanda képeslap + ajándék E-könyv

6000 Ft - 1 példány a nyomtatott könyvből +Jamilanda képeslap és könyvjelző

10 000 Ft - 2 példány a könyvből + Jamilanda képeslap és könyvjelző

20 000 Ft - 2 példány a könyvből + E-könyv + Jamilanda képeslap és könyvjelző

100 000 Ft - 10 példány a könyvből a szerző köszönő levelével + E-könyv + Jamilanda képeslap és könyvjelző


Organizer

 • Amina Komlosi

German-Hungarian translator

German-Hungarian translator

Donors

 • Brigitta
 • Donated on Oct 28, 2022
Ft30000.00
 • Anonymous
 • Donated on May 31, 2022
Amount Hidden
 • Mónika Komlósi
 • Donated on May 03, 2022
Ft1000.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

4 donors
 • Brigitta
 • Donated on Oct 28, 2022
Ft30000.00
 • Anonymous
 • Donated on May 31, 2022
Amount Hidden
 • Mónika Komlósi
 • Donated on May 03, 2022
Ft1000.00
 • Imre Komlósi
 • Donated on May 02, 2022
Ft1000.00

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
Ft34,000
raised of Ft1,000,000.00 goal
3% Funded
4 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.