Ilinja u Sincu 2021.

Fundraising campaign by Milan Niksic
  • €10.00
    raised of €1,000.00 goal goal
1% Funded
1 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less
linja u Sincu je pučko kulturna svetkovina koja se veže na dan patrona župe sv. Iliju Proroka. Dan 20. srpnja je dan povratka na ognjišta našeg iseljenog naroda diljem svijeta u svoju liku, svoju Gacku, u svoj Sinac. Dan je to okupljanja obitelji, susreta starih i novih prijatelja, ljetne večeri pjesme, plesa i ljubavi. Dan kada se na svetoj misi susreće žive, ali posjeti i tiha počivališta onih koji više nisu s nama. Slavimo i ove godine svete mise zajedno.

Pamćenje je to naše tradicije, življenje običaja i života naših starih. I ove godine organiziramo više događanja, a kruna je sam dan Ilinje. Planinarenje na goru više Sinca Godaču, likovna kolonija „Akvareli Gacke“, večer iseljenih i povratnika „Vrnite se na ognjišće svoje“.

Kulturno umjetnički program na Trgu prijateljstva u Sincu međužupanijska je priča kulturnjaka iz Zagrebačke, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. I tako već desetljećima i nadamo se i narednih desetljeća pod stoljetnim lipama koje okružuju Trg prijateljstva sastaju se i sastajat će se ljudi i radovati životu uz ličku janjetinu, pastrvu, kotlić od divljači, vino i rakiju. Sjećaju se mladosti ili je žive.

Večer završava plesnjakom na Trgu, a idući dan je već tradicija otići na more. Dobra priča za domaće i posjetitelje.

Pomozite nam stvoriti nove i oživjeti stare uspomene. Ako volite jednostavan seoski život, zdravu hranu i zdravo društvo dobrodošli ste nam. Ako nas želite podržati iz daljine uključite se u projekt financijskom potporom. Zahvaljujemo unaprijed.


Neka vas prati blagoslov i zagovor svetog Ilije Proroka.Organizer

Donors

  • Anonymous
  • Donated on Jul 09, 2021
€10.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

1 donors
  • Anonymous
  • Donated on Jul 09, 2021
€10.00

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
€10.00
raised of €1,000.00 goal
1% Funded
1 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities