Hi!
Kısaca özetlersek durumum şöyle; siğillere sahip biriyle birlikteliğim vardı, sonradan öğrendik ve o siğilleri yaktırdı. Ben de smear testi yaptırdım ve sonucum negatif çıktı ancak doktor Gardasil isimli bir aşı olmamı söyledi. Şu an hpv negatif çıktığı için aşı beni %100 koruyacak. Ancak aşının fiyatı, son hatırladığım kadarıyla 3 doz ve 1400₺ civarında. Dolar artışıyla nasıl oldu hiç bilmiyorum.
Öğrenciym ve bunun parasını karşılayacak gücüm ve zamanım yok. çalışsam dahi ailem parayı sorduğunda o parayı ilaca verdim diyemem çünkü ailem bu konuda katı ve bana zaten oldukça baskı yapıyor. Ailemden de yardım isteyemiyorum anlayacağınız.
Bu yüzden yardım edebilecek olanlara teşekkür ederim.
Başka sorunuz varsa cevaplarım. Aşı son çare vs, diyecek olanlar olursa;kesin kararlıyım aşıyı yaptırmak istiyorum. Kanser yapan çoğu HPV türüne karşı koruyor ve ben hücre bozulması yaşamak, siğil yaktırmak ameliyat olmak istemiyorum:(
Dolar üzerinden bağış toplayabildiğim için de üzgünüm. Teşekkürler
Please click the style of widget you'd like to install
