Help Kenny Cross the Graduation Line

 • kr11,732
  Donated So Far
Raised offline: kr4,390.00
Total: kr16,122.00
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Kære familie, venner og bekendte

I januar rejste jeg til Ghana for at læse mit sidste bachelorsemester på Webster University. Her har jeg iblandt mine mange inspirerende og engagerede medstuderende mødt Kenny Akinsola, hvis passion, historie og skæbne har rørt mig dybt i løbet af de fire måneder, vi har studeret sammen. Vi skulle oprindeligt – sammen med hele vores årgang – have deltaget i Webster’s graduation-ceremoni og modtaget vores eksamensbevis sammen. Men Kenny får hverken lov til at deltage i disse glædelige festligheder eller til at modtage sit eksamensbevis, som er altafgørende for hans fremtid. Økonomiske udfordringer har nemlig forhindret ham og hans familie i at kunne nå at betale hans resterende undervisningsafgift. Kennys fireårige bacheloruddannelse hænger i en tynd tråd med fare for at gå til spilde. ”Uddannelse er aldrig spildt”, tænker du måske, for sådan ville vi ofte sige i Danmark – men i Ghana og Nigeria er virkeligheden anderledes. Her er det eksamensbeviset, der afgør om døre åbnes eller lukkes for dig. Med andre ord; uden uddannelse og et formelt eksamensbevis er dit værd og din fremtid yderst begrænset. Jeg vil gerne dele Kennys historie med jer, fordi han har brug for økonomisk opbakning for at kunne modtage sit eksamensbevis og skabe sig en fremtid. Jeg håber inderligt, at vi sammen kan hjælpe ham på vej.

Da jeg på en af mine første dage i Ghana sad og svedte over en aflevering, kom en storsmilende medstuderende over til mig for at introducere sig selv; Kenny Akinsola. Jeg fortalte, at jeg kom fra Danmark, og han spurgte straks ind til mit favorithold i SuperLigaen. Han holdt personligt med AGF, men han ville også have forståelse for, hvis jeg holdt med FCK eller FC Midtjylland. ”Jeg rejser hele vejen til Ghana og alligevel kommer denne fyr og forstyrrer mig med sin snak om næste søndags SuperLiga-kamp imellem Brøndby og Horsens,” tænkte jeg stresset i afleveringskampens hede. Men dette møde blev starten på et betydningsfuldt venskab, som dog på mange måder er ganske ulige. For selvom vi begge holder med AGF i SuperLigaen og har studeret fire måneder på det samme private universitet i Ghana, er vores livshistorier, -situationer og -muligheder helt aldeles forskellige.

Jeg selv er opvokset i en stille og rolig forstad til Århus og har aldrig oplevet at mangle noget som helst – hverken mad, penge eller familiær kærlighed. Kenny er opvokset i den hektiske storby Lagos i Nigeria. Da han var yngre, havde han heller aldrig oplevet mangel. I 2017, da Kenny havde færdiggjort sit første år på college i Texas, døde hans far pludseligt og han måtte rejse hjem til sin mor og sine søskende i Nigeria. Siden farens død har familien oplevet økonomiske udfordringer. I 2018 overtalte Kennys mor ham til at rejse til Ghana for at læse en bachelor i Business Management på Webster University. Efter de to første år i Ghana måtte han i 2020 igen rejse hjem til Nigeria for at arbejde og tjene penge til at betale undervisningsafgiften. I august sidste år genoptog han studierne på Webster og med hjælp fra sin opsparing og familien færdiggjorde han endnu et semester. Men i løbet af dette forårssemester, som jeg har delt med Kenny og vores andre medstuderende, er pengene sluppet op. Han har forgæves forsøgt at skaffe deltidsarbejde ved siden af studierne for at kunne betale undervisningsafgiften og familien har rakt ud efter hjælp i deres netværk, men det har ikke været nok.

Kenny har formået at betale den første del af afgiften på 2.000 USD/13.726 DKK. Han mangler opbakning til at betale den resterende del på 5.100 USD/35.000 DKK.

Hvis I ønsker at bakke Kenny op, kan bidrag enten foretages igennem denne fundraiser ved at klikke 'donate now' eller via MobilePay (tast 0373FN i modtagerfeltet).

Ethvert beløb vi måtte opnå i fællesskab er en kæmpestor hjælp, der vil give Kenny mulighed for at kunne modtage sit eksamensbevis og skabe sig en fremtid. Jeg vil komme til at håndtere donationerne, som bliver overført direkte til Webster University Ghana. Jeg håber inderligt, at Kennys uddannelse og fremtid ender i succes!

Kenny er både skarp og velformuleret og har kæmpet en lang, desperat og sej kamp i forsøget på at få de økonomiske ender til at nå sammen i løbet af hele semesteret – men kampen har været i en anden liga, end hvor han selv har haft en chance for at vinde den. Jeg rækker ud til jer, fordi jeg inderligt håber, at Kenny kan opleve og dele den glæde og stolthed det er, at færdiggøre en bachelor. For nylig oplevede jeg selv glæden, da jeg kunne ånde lettet op efter min sidste eksamen og vidste, at min bachelor var sikkert i hus. Men luften fes hurtigt ud af festballonen, for jeg sad ved siden af Kenny, som havde svedt mindst ligeså meget som jeg under de 25 multiple-choice spørgsmål. Da jeg kunne ånde lettet op, sukkede han derimod tungt – for nu var vi ét skridt tættere på den graduation-ceremoni, som for Kenny føles ”længere og længere væk” som dagene går.

Dagen efter vores graduation rejser jeg videre ”på ferie” til Malawi. Efterfølgende rejser jeg tilbage til Danmark, hvor jeg skal nyde den danske sommer i min egen kollegielejlighed i Århus, inden jeg til september begynder på min kandidatuddannelse i antropologi. En kandidatuddannelse, som jeg har retskrav på og kan tage kvit og frit takket være det danske system – et system, som jeg bliver mere og mere taknemmelig over at kunne rejse hjem til, hver eneste gang jeg rejser ud i verden. Kenny derimod, ser på dette tidspunkt ikke andre muligheder end at pakke sine kufferter og tage bussen tilbage til Lagos i Nigeria, hvor han måske kan være heldig at skaffe et usikkert og dårligt lønnet job indenfor et felt, der hverken har noget med hans uddannelse eller passion at gøre.

Det ville gøre mig SÅ glad at kunne meddele Kenny, at nogen har lyttet til hans historie og ønsker det bedste for ham og hans fremtid – ligesom jeg selv gør. Men det ville gøre mig endnu gladere at se ham modtage sit eksamensbevis og vide, at hans uddannelse og fremtid i højere grad er sikret. Intet beløb er for småt til at kunne gøre en forskel – alt vil blive modtaget med kæmpestor taknemmelighed!!!

Tusind tak.

Marie Højlund Christiansen

Organizer

 • Marie Christiansen

Donors

 • Marie
 • Donated on Jun 13, 2023
kr500.00
kr1000.00
 • Birgitte christensen
 • Donated on Jun 13, 2023
 • Good luck with your education! I hope your dreams will come true 😀

kr200.00
May 27

Thanks from Kenny: “Your kindness has touched me in ways that words cannot describe”

Update posted by Marie Christiansen at 08:58 am

Jeg er så utroligt overvældet og rørt over den hjertevarme opbakning, som håbet om Kennys eksamensbevis allerede har fået. Det rører mig dybt, at I er så mange, der ligesom jeg ønsker det bedste for ham og hans fremtid. I har allerede bidraget med over 10.600 kr. - det er

See update
0

Donors & Comments

41 donors
 • Marie
 • Donated on Jun 13, 2023
kr500.00
kr1000.00
 • Birgitte christensen
 • Donated on Jun 13, 2023
 • Good luck with your education! I hope your dreams will come true 😀

kr200.00
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Jun 02, 2023
kr250.00
 • Guest
 • Donated on May 31, 2023
kr300.00
 • Karina Kirkegaard
 • Donated on May 31, 2023
Amount Hidden
 • Kristine Hornum
 • Donated on May 31, 2023
Amount Hidden
 • Lena Voetmann
 • Donated on May 30, 2023
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on May 30, 2023
kr200.00
Show more donors

Followers

9 followers
Freddy Alberg
Katrine Capion-Kolstrup
Maja Kristensen
Rosangela de Jesus das Neves
Paw Thernøe
Birthe Balesini
Ida Bjerregård
Helle Ewan
Anders Nielsen
kr11,732
Donated So Far
Raised offline: kr4,390.00
Total: kr16,122.00

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of kr25?

Share on Facebook