Give Wicky-Beau a chance

Update posted by Mariette De Longh van Werven On Oct 08, 2017

Mijn naam is Mariëtte de Longh-van Werven en Ik start deze FB-fundpagina op voor Wicky Beau en vraag jullie allemaal even te willen stilstaan bij haar situatie.

Na een lange tijd van afwezigheid, is Wicky-Beau terug. Ze had tijd nodig om haarzelf te "resetten", na de testen en de resultaten van het ziekenhuis in augustus. Het resultaat bleek alleen geheel anders dan ze had verwacht. De test resultaten zagen er goed uit volgens de oncoloog, maar in werkelijkheid waren ze slechter dan 3 maanden geleden. De uitslag van het bloed was qua mineralen erg goed, maar de beide tumor markers waren omhoog gegaan. De conditie van haar lever was verslechterd en zij hadden een nieuwe grote plek (7 mm) op haar lever gevonden, dus moet ze in december terugkomen om alle testen en scans opnieuw te laten uitvoeren.

Een week na de scan, begon haar onderrug weer parten te spelen, met gevolg dat ze iedere week wel een dag of 3 in haar bed lag, niet in staat normaal te lopen, hield niets binnen door de hevige pijn en verloor zo'n 4,5 kg gewicht.

Op haar goede dagen was ze buiten met make-up op zodat niemand iets merkte.

Iedereen die ze tegenkwam zei dan:

Wat zie je er goed uit... is de kanker nu weg?

...... de kanker weg? .... 😳

Nee dat zal nooit meer gebeuren zei ze dan, maar ik ben er "nog" en wil nog even langer blijven als het kan....

Ze kon het wel van de daken schreeuwen ... wat je ziet is de buitenkant .... haar uiterlijk is voor iedereen erg verwarrend.

Wat je niet ziet is de binnenkant en dat is erg frustrerend.

Mensen vragen haar:

-je ziet er niet ziek uit alsof je kanker hebt, ben je weer gezond?

- Is het niet zo erg als ze mij vertelden, je ziet er zo gezond uit!

-Wat ga je nu doen?

-Waarom opereren ze je niet?

-Kun je geen levertransplantatie laten uitvoeren?

Ze heeft stage IV borst kanker met lymf-skelet- en lever-metastasen.

Ze wist dat ze in juni 2016 bot verlies hadden gecontacteerd in haar lagere rug, osteoporose, één van de bijwerkingen van de chemo, maar ze hadden haar nooit verteld over de bot-metastasen.

Omdat de pijn in haar rug steeds erger werd, heeft ze uiteindelijk de oncoloog gevraagd wat het kon zijn.

Hij vertelde haar over de bot-metastasen in haar rug.

Ze hadden het haar niet verteld omdat haar lever levensbedreigend was en de volle aandacht nodig had, niet haar rug.

Maar ze houden het in de gaten als ze terug moet komen in december want ook dat was erger geworden.

Haar oncoloog zei wel: je hebt bijna geen pijn in de warmte, omdat je dan minder stijf bent en je oefeningen doet in de water.

Wicky-Beau was verpletterd door het bericht van de bot-metastasen en had het opgegeven, ze verloor die avond voor de eerste haar geloof dat het nog goed zou komen en wist niet meer wat ze moest doen, dit gebeurde precies 3 weken geleden.

Toen was ook de gedachte door haar hoofd gegaan van: "wat indien ik nu van het balkon spring"?

De mensen zullen ook verpletterd zijn en zal het gesprek van de dag zijn, maar na een week is iedereen het weer vergeten en gaat het leven gewoon weer verder alsof er niets is gebeurd, want zo is het leven, gelukkig ook maar.

Ze kon niet meer eten en probeerde te denken wat te doen, maar ze was op. Haar ticket, welke een cadeau was, kwam niet en ze was ten einde raad.

Later die avond stuurde een vriendin haar een bericht, of ze nog steeds terug wilde komen om te herstellen.

Met dat bericht ging ze slapen en werd wakker met slechts één ding in haar gedachten:

Verder gaan met haar "Helende Reis", én daar waar de omstandigheden het beste zijn.

Haar oncoloog zei na haar bezoek wederom, wat hij elke drie maanden al herhaalde:

“Ga door met je levensstijl, je positieve mind-setting, je dieet en supplementen. Kijk waar het je heeft gebracht, ga zo snel mogelijk terug. Het is zo goed voor je gezondheid en welzijn. Geniet en maak je geen zorgen.”

Een andere goede vriend vertelde haar de volgende dag dat hij een ticket had. “Wil je nog steeds gaan”? “Ja!” ,zei ze, “alsjeblieft...”

Ze wilde weer verder om haar herstel voort te zetten en dit gaf Wicky-Beau haar geloof terug op het moment dat ze het voor het eerst niet meer zag zitten.

Haar oncoloog vertelde haar ook nog dat lymf- en immuno-therapy en Til-cel-behandelingen om haar leven te verlengen een optie waren. Het dieet en de supplementen geven haar de mogelijkheid om uit bed te blijven, maar ze heeft meer nodig om langer te kunnen blijven leven en hij raadde haar aan om op het internet research te doen.

Dit soort behandelingen zijn in verschillende kankerklinieken over de hele wereld mogelijk en je kunt er een aanvraag voor indienen, hetgeen ze ook gedaan heeft. Er zijn diverse grote kankerziekenhuizen die allemaal willen helpen.

Deze behandelingen zijn niet gratis en de verzekering dekt de kosten niet, omdat het niet officieel is zoals de farmaceutische chemotherapie-behandelingen

Dus moet ze andere bronnen vinden zoals financiering en hulp van anderen.

Dat is de reden waarom ik deze FB Fund-pagina begonnen ben en ik hoop, dat jullie mij willen helpen om het samen bij elkaar te krijgen om zo snel mogelijk een behandeling te starten.

Deze behandelingen vinden plaats in een van de privé kanker klinieken in de VS, Mexico, Singapore of India, omdat ze daar de beste kankerziekenhuizen hebben die in haar behandelingen gespecialiseerd zijn.

Ik weet dat het een uitdaging is om hulp te vragen, maar ze verdient ook te leven, net als ieder ander.

En zeker als gevolg van fouten die eerder zijn gemaakt, verdient ze het niet, haar leven nu te moeten beëindigen omdat ze het financieel niet kan bolwerken terwijl ze wél de positieve kracht heeft om door te gaan.

Ze wil het voorbeeld zijn dat als er nog hoop bestaat, ook voor mensen in dezelfde situatie zoals zij, of zelfs erger, je nooit mag opgeven.

Ze is nog niet klaar, althans niet voor nu.

Ik weet niet hoe lang ze zal hebben want ze heeft haar goede maar ook zeer slechte dagen. Ze wil hier nog een beetje meer tijd om haar doelen af te ronden, haar verhaal te doen over de helende krachten van groenten en fruit om aan te sterken en de positiviteit om nooit op te geven. En te genieten van het leven, zolang het nog kan.

Ik wil iedereen bedanken uit de grond van mijn hart en zeker uit dat van Wicky-Beau, die bereid zijn een handje te willen helpen.

Haar "gofundme" heeft Wicky-Beau geholpen haar eerste twee stress-loze maanden te hebben sinds de chemotherapie begon in januari 2016 en ze is daar iedereen erg dankbaar voor.

"Géén stress" is de basis voor herstel én het verlengen van je leven.

Geef Wicky-Beau een kans om het te bewijzen.

Like en share deze pagina alsjeblieft.

Add a Comment

photo

Anonymous

Backed On Oct 08, 2017 Amount Hidden

Add a Comment

photo

Mariette De Longh van Werven

Fund raiser

flag Bergen, nl

send a message

No Followers Just Yet...

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on