Együtt a gyógyulásért

Fundraising campaign by Angela Kulcsar
 • €141.00
  Donated So Far

The campaign owner has stopped the page from accepting further donations. Please contact them if you'd still like to donate

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Sok olyan ember van, aki különleges kezelésre szorul.

Szeretek segíteni, pláne olyan embereknek, akit isteni tehetséggel áldott meg a sors. Azoknak, akik nem kérnek, de mégis szívedből érzed, hogy az ügy mellé kell álnod.
Ezért hoztam létre ezt az alapítványt, hogy tudjuk támogatni rászoruló, gyógyulni vágyó embereket.

Ismerjétek meg Fehér Martint!Aki még esetleg nem ismerne, Functional Medicine Therapist, Nutritionist és Bélproblémáák szakértője vagyok.

Szeretem a különleges eseteket, szeretem megoldani, megfejteni, seítséget nyújtani.

Martin most töltötte be a 18. életévét, tulajdonképpen most kezdődne a nagybetűs élet, de sajnos árnyékokkal.

Szeretném enek a fiúnak visszaadni az életet, a boldogságot, azt, hogy újra szárnyalhasson.

„Sötét csönd,
ülök a parton,
és éppen,
a könnyeimtől elázott
ruhámat varrom.
Benne van
minden bánatom.
Rajta ül,
nyári zivatarfelhőként
a sötét anyagon.”
(Fehér Martin)

Doktor Virág interjúja következik, ezt a bejegyzést ajánlották figyelmembe, mikor Martinnal felvettem a kapcsolatot.

"Fehér Martin annyiban különbözik alkotó ismerőseim többségétől, hogy jóval fiatalabb náluk. Ez önmagában azonban még nem adna okot arra, hogy ma egy rendkívüli interjúval álljak elő. Martin egy olyan 19 éves fiatalember, aki az életéért küzd és fiatal kora ellenére kénytelen megtapasztalni a poklok legmélyét. Pár nappal ezelőtt megkeresett. Csütörtökön lesz a születésnapja. Szeretne üzenni embertársainak. A segélykiáltását tolmácsolom most felétek kérdéseimre adott válaszain és versein keresztül.

BEMUTATKOZNÁL PÁR MONDATBAN AZ IRODALMI C/IRKÁLÓ OLVASÓINAK?
Fehér Martin vagyok, 19 éves. Pátyon élek, és jelenleg harmadik éve egy súlyos és nagyon ritka, egyenlőre rejtélyes betegséggel küzdök ami megkeseríti minden percemet, és áthúzta azokat a tevékenységeket, melyeket csinálni tudtam, félbeszakította a tanulmányaimat, a sportot és minden más dolgot amit szerettem csinálni. Ezért kezdtem el írni, most már lassan egy éve.

TUDOM, HOGY SÚLYOS BETEGSÉGGEL KÜZDESZ, AMELYET NYÍLTAN FEL IS VÁLLALSZ. MIT LEHET TUDNI A BETEGSÉGEDRŐL? JELENLEG MILYEN STÁDIUMBAN VAGY?
Igen jól tudod. Úgy gondolom egy betegséget nem szégyellni kell, hanem szembe kell nézni a tényekkel és kihozni a helyzetből a lehető legjobbat. A betegségemről annyit érdemes tudni, hogy rengeteg tünettel jár, a legsúlyosabbak: Az állandó fájdalom, has és izomfájdalmak, nagyon erős fáradékonyság, és a körülbelül napi 170-200x jelentkező flush, ami azzal jár, hogy hirtelen forróság önt el, elkezdek viszketni és a vérnyomásom a pulzusommal együtt az egekbe szökik(250) körülire, ezeket a mozgás és a meleg provokálja. Az eddigi vizsgálatokból neuroendocrine tumorrá körvonalazódott a kórkép, de lévén, hogy nagyon ritka betegségről van szó, a kilátásokról csekély információ áll a rendelkezésemre. Eddig egy dolog csillapította kevés időre a tüneteimet, ez a teljes plazmacsere(ferezis) amit három kezelés után, úgy döntött a tb, hogy nem finanszírozza.

HOGYAN KEZDŐDÖTT A BETEGSÉGED?
A Jávorka Sándor mezőgazdasági iskolába jártam Tatára, és ott egy gyakorlat alkalmával, a nem megfelelő higiéniás körülmények miatt elkaptam egy bélrendszeri fertőzést, ezzel kezdődött minden, előtte teljesen egészséges voltam. Ezt a fent nevezett iskola egyáltalán nem vette figyelembe, hogy miattuk lettem beteg, ugyanis a kórházi kivizsgálás és műtétek miatt rengeteget kellett kórházban lennem, így ők az első alkalommal amikor tehették beszüntették a tanulmányaimat, amit most jelenleg egy esti iskolában próbálok folytatni.

BIZONYÁRA SAJNÁLATOS MÓDON SOK KÓRHÁZBAN MEGFORDULTÁL MÁR. MI A VÉLEMÉNYED AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSRÓL?
Szerintem ma Magyarországon az egészségügyi ellátás nagyon el van hanyagolva, de mégis úgy gondolom, hogy az ellátás színvonala attól függ mennyire empatikus orvoshoz kerülsz, erre két példát hoznék fel: Az egyik a Ritka Betegségek Klinikája Budapesten, nagyon jó orvosok dolgoznak ott, rettentő empatikusak és mindent megtesznek a betegeikért. Nekik köszönhetem, hogy megcsinálták az eddigi vizsgálataimat. Sajnos előbbre jutni azért nem tudtak, mert a neurológia a szakprofiljuk, de ettől függetlenül nagyon rendesek, és mindenben segítettek nekem amiben tudtak. A másik a rosszabbik elutasító példa, ami nagyon sok helyen előfordul. Az utóbbi eset néhány napja történt meg velem: A II.-es belgyógyászati klinika igazgatóhelyetteséhez küldtek át konzíliumba, aki két és fél óra késéssel hívott be, mert egészen addig a magán betegeit látta el a kórházi rendelésen, természetesen nem kevés pénzért. Mikor én sorra kerültem, anyukámmal bementünk és kritikán aluli módon elkezdett velünk üvölteni, hogy ő nem hajlandó pontosítani a diagnózisomat és kezelni engem, közölte, hogy az ő rendelőjében mi meg sem szólalhatunk, és nem olvassa el a leletimet sem, így mikor a tüneteimet kezdtem sorolni és mutatni neki, el is zavart minket.

EZT SZOMORÚAN HALLOM. GONDOLOM, EGY ILYEN KOMOLY BETEGSÉG AZ ÉLETHEZ VALÓ HOZZÁÁLLÁSODON is VÁLTOZTATOTT.
Az élet iránti alázat nagyot nőtt bennem, és persze teljes mértékben megváltoztatott az elmúlt három év, de egyet emelnék ki,a legfontosabbat: Mindennél jobban becsüljük meg a szeretteinket, akik mellettünk állnak a nehéz helyzetekben is. Ilyenkor derül ki, hogy kire számíthatunk igazán.

HOGY ÁLLSZ A 'REMÉNYHEZ'?
Mindig is optimista ember voltam és próbálom még ebben a nehéz helyzetben is pozitívan nézni a dolgokat. Tudomásom és a külső visszajelzések alapján, rettentően kitartó vagyok, és nagy akaraterővel rendelkezem, ezért hiszek abban, hogy meggyógyulok és sikerül megtalálnom azt az orvost aki segíteni fog ebben.

MIT ÜZENNÉL SORSTÁRSAIDNAK ÉS ÚGY ÁLTALÁBAN AZ EMBERTÁRSAIDNAK AZ ÉLETHEZ VALÓ HOZZÁÁLLÁSSAL KAPCSOLATOSAN?
Ne adják fel, bármilyen nehéz helyzetben is vannak, időnként próbálják meg kívülről nézni a dolgokat hátha ez segít, de mindenképpen higgyenek a jóban és még ha nagyon messze is, de kell, hogy legyen kiút.

VÉGEZETÜL, HA BÁRMILYEN KÉRÉSED VAN EMBERTÁTSAID FELÉ, KÉRLEK ITT TOLMACSOLD NEKIK.
Szeretném itt is megköszönni legfőképp anyukámnak aki minden nehéz helyzetben mellettem áll és segít, illetve annak a néhány igaz barátnak aki ebben a nehéz helyzetben is kitart mellettem. Kérni annyit szeretnék, hogy minél többen osszák meg ezt a posztot, mert szeretnék olyan embereket találni akik hasonló helyzettel küzdöttek, vagy küzdenek, és ha tud valaki egy olyan orvost aki segítene ebben, akkor kérem írjon nekem mert jelenleg az egyetlen vágyam, hogy meggyógyuljak. Csütörtökön, április 18.-án lesz a szülinapom, és az lenne a legnagyobb ajándék ha minél több emberhez eljutnának a soraim, és végre megoldást lelnék a betegségemre, elindulhatnék a gyógyulás útján.

KÍVÁNOK NEKED, MARTIN, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, KITARTÁST, REMÉNYT ÉS MINÉL TÖBB TÁMOGATÁST,SEGÍTŐ KEZET, HISZEN ERRE MOST NAGY SZÜKSÉGED VAN. EGY MEGOSZTÁSSAL TI IS SEGÍTHETTEK MARTINNAK!

Fehér Martin: Elmerülve

Kétségekbe merült
a valóság most,
szememre átok ült
mérhetetlen káosz.

Meglapulva, üresen
néz rám a romlott világ.
Elvette tőlem szelíden,
ami manapság mindenkinek kijárt.

Futótüzet kavart,
majd csak alattam
gyújtotta fel, a tündöklő
avart.

Miért ez, az ütközet?
A földön én járok,
mégis valaki más
vezet.

Lekuporodva
a pusztulás lábánál.
Igazságot keresek,
de itt, csak tévedés járkál.

Fehér Martin: Foszló jelen

Megül az átokmarta zöld gyepen,
a kételyekbe fulladó foszló jelen.
Valóság-mámor, színes kép, hangosan esik
az ablakpárkányról lezúduló porceláncserép.

Bűnök-marta, iszapos árok
könnyzápor hull alá, eljött az átok.
Halott este, köd-borította város
ábrándokba-gázol a valóság, most.

Nap égette szelíd síkon
időt vesztett bálvány-hídon,
szembekerül a tömeg és a kor
majd együtt keresi, hogy ki bitorol."

Martinnal pont a születésnapján vettem fel a kapcsolatot, különleges dátum volt ez számomra is, hiszen a fiam születésnapja is e napra esett.Felajánlottam számára egy ingyenes konzultációt, hogy megnézzük, tudok-e számára segíteni.

Sokára sikerült összehoznunk, mert folyamatosan kórházban volt, különleges vizsgálatokon esett át.

Múlt héten szombaton azonban sikerült végre beszélnünk, megtartottuk a konzultációt.

Martin nagyon értelmes és okos fiú, hihetetlenül jó volt vele beszélgetni. Másfél órában átbeszéltünk minden problémáját és úgy néz ki, sikerül elindulnunk a közös munkában.

Martinnak sikerült egy nagyszerű orvossal kapcsolatba lépnie, aki lelkiismeretesen küzd Martin életéért, most már én is itt vagyok, hogy támogassam gyógyulásában.

Martint egyedül nevei édesanyja, pár éve tartó kálváriája miatt nem nagyon tud hozzájárulni a családi kasszához, csupán édesanyja jövedelméből tartják el magukat. Martin egy szóval sem kért semmit, ezért is volt számomra nagyon szimpatikus, én kérdeztem rá, hogya tudják ezt így megoldani. Állandóan Pécsre az orvosokhoz járkálni, gyógyszerek stb.Ekkor pattant ki a fejemből, hogy támogassuk ezt a fiút, támogassuk a rászoruló és gyógyulni vágyó embereket.

A konzultáció nagyon jó és nagyon sikeres volt, először kicsit pesszimista volt velem kapcsolatban Martin,mikor kitaláltam ( pedig elfelejtette mondani, hogy tényleg erre is vizsgálták) hogy a Hypotalamus és a Neuroendokrin rendszer zavarára gondolok, nem votl kérdés, azonnal tudtuk igen, ez irányba kell lépni. Pont most vizsgáztam kitűnő eredménnyel Neurológiából és egy hasonló eseten dolgoztunk így azonnal eszembe jutottak az ott tanultak.


Mire lenne szükségünk?
• bio és organikus ételekre
• gyulladáscsökkentő étrendhez alapanyagokra
• speciális külföldről beszerezhető táplálékkiegészítőkre
• Magyarországról beszerezhető táplálékkiegészítőkra
• Genetikai Mikrobiom Plusz széklettesztre
• speciális tudásanyagokra
• folyamatos konzultációra
• speciális orvosilag nem támogatott laborvizsgálatokra, tesztekre

Köszönjük adomáyaidat, cserébe ígérem folyamatosan beszámmolok Martin egészségének javulásáról.

"Aki megmenti egy ember életét, az egy egész világot ment meg."

Talmud
Organizer

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Jul 12, 2019
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Jul 11, 2019
Amount Hidden
 • Timea Sari
 • Donated on Jul 10, 2019
 • Szurkolok!!!

€15.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

9 donors
 • Anonymous
 • Donated on Jul 12, 2019
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Jul 11, 2019
Amount Hidden
 • Timea Sari
 • Donated on Jul 10, 2019
 • Szurkolok!!!

€15.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2019
 • Remélem, ez az összeg egy minőségi termékre elegendő lesz Martinnak. Mielőbbi jobbulást kivánok neki! Üdv, /Marika

€25.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2019
 • Get well soon!

€15.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2019
Amount Hidden
 • Guest
 • Donated on Jul 09, 2019
€15.00
 • Anonymous
 • Donated on Jul 09, 2019
€20.00
€10.00

Followers

3 followers
Maria Pataki
Katalin Litauszki
Kürthy Beatrix
€141.00
Donated So Far

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook