Donează pentru Clinica de Ginecologie ,,Dominic Stanca”

Fundraising campaign by Rotaract Samvs
 • €298.00
  raised of €35,000.00 goal goal
0% Funded
30 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

Ajută-ne să construim o secție de internări de zi pentru Spitalul de nou-născuți!

Clinica de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” a fost înființată după Primul Război Mondial, în 9 mai 1919. Aceasta purta numele de “Spitalul de femei și ambulatoriul policlinic”.Avându-l alături pe fratele său, medicul Constantin Stanca, Dominic Stanca a reușit să pună bazele unui important centru de asistență al femeilor bolnave și însărcinate, unde s-au format nenumărați specialiști în domeniu.

Astăzi, clinica din Cluj-Napoca îi poartă numele, sub denumirea de Clinica Obstetrică-Ginecologie ,,Dominic Stanca”.

În prezent, în cadrul Clinicii Obstetrică Ginecologie “Dominic Stanca” funcționează Secția Obstetrică-Ginecologie III, Compartimentul Anestezie Terapie Intensivă, precum și Secția Neonatologie II.

De ce este necesară o secție de internări de zi?

Spitalizarea de zi asigură asistență medicală de specialitate, curativă sau pentru recuperare, analize mai amănunțite, consultații, acte medicale realizate sub supraveghere. Aceasta constă într-o formă de internare de maxim 12 ore, în timpul zilei.


 • 7.5% din totalul deceselor, în rândul femeilor, se datorează cancerului de col uterin.
 • 6.2% este rata mortalitatii infantile în România, una dintre cele mai mari din Europa. Aproximativ 1200 de nou-născuți mor în fiecare an, la scurt timp după naștere, cauza principală fiind premuritatea, adică, nașterea înainte de de cele 37 săptămâni de sarcină.


 • 10% dintre femeile la vârsta fertilă suferă de endometrioză.Aceste procentaje ar putea să scadă cu ajutorul unei secții de internări de zi, unde problemele de fertilitate pot fi identificate, sarcinile cu risc sau alte afecțiuni urmărite și unde controalele periodice pot fi efectuate.

Beneficiile spitalizării de zi ce vor fi oferite după finalizarea proiectului nostru sunt:

1. Vom putea oferi servicii programabile de diagnostic, tratament şi monitorizare pentru pacientele care nu necesită internare în regim continuu și care nu se pot rezolva în ambulatoriu.

2. Pacienta nu va fi nevoită sa petreacă mult timp în spital și nu va fi nevoie de o internare pe termen lung.

3. Pacienta are posibilitatea efectuării serviciilor în regim de spitalizare de zi, în timpul liber, fără să necesite zile de incapacitate temporară de muncă.

4. Se pot efectua servicii și investigații medicale mai amănunțite.

Serviciile în regim de spitalizare de zi vor fi oferite de cadre medicale profesioniste și cu înaltă pregătire în domeniu cu ajutorul aparaturii de înaltă performanță cu care dorim să dotăm salonul.


Ce trebuie să facem?


Suma de care avem nevoie pentru a putea duce acest proiect la un bun sfârșit este de 35.000 euro. Am strâns o parte din bani, dar sprijinul dumneavoastră reprezintă singura modalitate prin care putem renova secția de internări de zi, dar reprezintă și dorința de a ajuta femeile cu afecțiuni obstretico-ginecologice.Cu acești bani, fosta bucătărie, acum dezafectată, va fi amenajată și transformată în secția de internări de zi. Pentru ca această secție să fie funcționabilă și să întâlnească toate cerințele și nevoile atât a medicilor, cât și a pacienților, renovarea ei presupune desfacerea și înlocuirea cărămidei existente, refacerea și schimbarea instalațiilor electrice și sanitare, finisatul și vopsitului secției.

După aceea, trebuie să dotam spațiul proaspăt finisat cu paturi, dulapuri, scaune și aparatura medicala necesară pentru cabinet, de la scaun ginecologic, lămpi până la un ecograf de ultimă generație, esențial pentru o secție de internări de zi.

Datorită scurgerilor de apă care se formau înăuntrul clinicii, refacerea acoperișului reprezenta o necesitate pentru a putea continua cu lucrările de renovare și modernizare a interiorului clinicii.
Cum poți să ne ajuți?

Donează-ne și tu orice suma pentru a putea realiza cele propuse anterior.

Care sunt variantele pentru a putea dona și ce primești în schimb?

1. La orice suma donată sub 500 lei- Vă suntem recunoscători pentru ajutor.

2. La o donație minimă de 500 lei - veti primi un pachet compus din dulciuri tradiționale românești.

3. La o donație minimă de 2500 lei - veti primi un pachet compus din produse tradiționale românești, precum dulcețuri, gem sau zacuscă + pachetele anterioare.

4. La o donație minimă de 5000 lei - veti primi un pachet compus din vin premium + pachetele anterioare.

5. La o donație minimă de 15 000 lei - numele dumneavoastră va fi gravat pe placa afișată la spital + pachetele anterioare.


Indiferent de varianta pe care o alegeți, atât noi, cât și miile de mămici și femei afectate care vor trece pragul spitalului ,,Dominic Stanca”, îți vom rămâne recunoscători. Trimiterea pachetelor este limitată la anumite zone din orașele mari pentru livrarea internațională.


Ce părere au specialiștii din domeniul medical despre proiectul nostru?


Prof. Univ. Dr. Dan Mihu

,,O secție de internări de zi este lucrul de care are nevoie spitalul în acest moment. Datorită acestei secții, afecțiunile pacientelor ar fi diagnosticate mai devreme, așadar tratate la momentul potrivit, înainte ca problemele să ajungă într-un stadiu foarte puțin remediabil.”

Anca Demea - Medic Rezident Neurologie, Cluj-Napoca

,,Susțin acest proiect și consider că este esențială o secție de internări de zi în cadrul spitalului ,,Dominic Stanca” din Cluj-Napoca”

Cristina Nelida Bora - Medic Rezident Obstretică-Ginecologie, Cluj-Napoca

"O nouă secție de zi înseamnă capacitate crescută de a diagnostica și trata afecțiuni în stadii incipiente, înseamnă mai mulți oameni sănătoși și fericiți."

Help us do good!

Rewards

Dulciuri Tradiționale românești

0 Backers

Băuturi și mâncaruri tradiționale românești

0 Backers

Vin Premium personalizat

0 Backers

Numele gravat pe placa spitalului

0 Backers

Fundraising Team

 • Tudor Tcaciuc
 •  
 • Funds Captain

Donors

 • Anca Diana
 • Donated on Apr 19, 2021
€38.00
 • Teodor Olteanu
 • Donated on Apr 01, 2021
€50.00
 • Anonymous
 • Donated on Mar 31, 2021
Amount Hidden

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

30 donors
 • Anca Diana
 • Donated on Apr 19, 2021
€38.00
 • Teodor Olteanu
 • Donated on Apr 01, 2021
€50.00
 • Anonymous
 • Donated on Mar 31, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Mar 31, 2021
€10.00
 • Anonymous
 • Donated on Mar 30, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Mar 25, 2021
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on Mar 24, 2021
Amount Hidden
€7.00
€10.00
 • Anonymous
 • Donated on Mar 24, 2021
Amount Hidden
Show more donors

Followers

15 followers
Alexandra Chis
Alexandra Cristina Chiscop
Cosmin Bulea
Avram Alexandru
Stef Laura
Mihnea Tintea
Dorin Vasiel Chis
Serban Coroiu
Artene Ioana Maria
Onea Mihai Dan
Show more Followers

Support Campaigns

campaigns

Create a support campaign in seconds!

Support campaigns allow you to get your own fundraising page dedicated to 'Donează pentru Clinica de Ginecologie ,,Dominic Stanca”'

You'll have your own unique link that you can share, and all funds raised will go directly to 'Donează pentru Clinica de Ginecologie ,,Dominic Stanca”'. It's the ultimate way to show your support!

Create support campaign
€298.00
raised of €35,000.00 goal
0% Funded
30 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities