Deaf Padel Zagreb

Fundraising campaign by Matilda Filipovic
 • €565.00
  raised of €10,000.00 goal goal
5% Funded
28 Donors
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Deaf Padel Zagreb (DPZ) je sportski padel klub za gluhe i nagluhe osobe. Klub djeluje s ciljem uključenjenja gluhih osoba u zajednicu putem sudjelovanja na sportskim natjecanjima i treninzima te organizira humanitarne aktivnosti za pomoć članovima zajednice gluhih u potrebi kao i turnire u padelu za gluhe. DPZ je osnovan u listopadu 2021. godine. Klub se bavi sljedećim aktivnostima:

- razvitku i promicanju sporta padel, najbržeg rastućeg sporta na svijetu, gluhim i nagluhim osobama na području Republike Hrvatske

- poticanjem i stvaranjem uvjeta za postizanje vrhunskih rezultata,

- razvitku sporta padel u dječjem uzrastu i među mladeži,

- učenju znakovnog jezika,

- organizacijom aktivnosti za članove,

- sudjelovanjem na sportskim natjecanjima,

- promocijom kluba na međunarodnim sportskim natjecanjima,

- organizacijom humanitarnih akcija za pomoć potrebitim članovima zajednice gluhih: humanitarni turniri, skupljanje donacija kroz prodaju majica, dresova i ostalih odjevnih predmeta

Prije osnutka samog kluba smo u lipnju 2021. godine na zagrebačkom Velesajmu organizirali prvi padel kamp za gluhe kako bismo im predstavili padel kao sport i uvidjeli postoji li interes za treniranje padela u zajednici. Kamp je trajao 4 dana te su se održavali intenzivni treninzi, a posljednjeg dana igrali su turnir. Dvanaestoro članova je uspješno završilo program kampa, od kojih su petero igrača postali članovima kluba Deaf Padel Zagreb.

U prosincu 2021. godine organizirali smo međunarodni humanitarni turnir u padelu, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za dvogodišnjeg Tina Fodora, gluhog dječaka koji ima cerebralnu paralizu i epilepsiju kako bi mu se osigurale potrebne terapije. Na turnir se prijavilo 28 parova amatera i profesionalaca koji su zaigrali revijalne mečeve protiv hrvatske reprezentacije. Donacije su se prikupljale kroz kotizaciju i prodaju majica s naslovom turnira. Događaj je organiziran pod medijskim pokroviteljstvom Nove TV i generalnim sponzorstvom tvrtke Kärcher d.o.o., a o istom su pisali 24 sata i Novi list. Više o turiru pročitajte na poveznici.

Tijekom protekle godine sudjelovali smo na 4 međunarodnih natjecanja u Švedskoj, Belgiji i Španjolskoj te na 2 državna natjecanja. Naši članovi osvojili su zlatne medalje na Europskom natjecanju u Španjolskoj. Također, prisustvovali smo na otvorenjima centara u Zadru i Poreču s kojima smo ostvarili suradnju.

U prosincu 2022. godine smo organizirali humanitarnu akciju od 05.12.2022-31.01.2023. za pomoć gluhoj obitelji Krmpotić koja živi u derutnoj školi pod nazivom "Obitelj Krmpotić traži dom". Kao centralni događaj navedene akcije smo organizirali turnir u padelu u zagrebačkom Padel centru. Na turnir se prijavilo 36 parova, a donacije su se prikupljale kroz kotizaciju i prodaju majica s naslovom akcije. Generalni sponzor turnira je bila tvrtka Kärcher d.o.o., te ostali sponzori: Zlatarna KOCI Ozaljska, PIK Vrbovec, IO 2 studio d.o.o. Posebno smo ponosni na suradnju s OŠ Kajzerica koja je podržala našu akciju te je tijekom Božićnih aktivnosti kroz 12 mjesec u suradnji s našim klubom održala radionice gdje su sudjelovala djeca škole, a tema radionica je bila učenje Hrvatskog znakovnog jezika. HRT je također izvijestio o akciji u emisiji Dobro jutro Hrvatska 21.12.2022.

U lipnju ove godine organiziramo prvi međunarodni turnir u padelu za gluhe osobe "International deaf padel open Zagreb" koji će se održati u Padel centru, na Velesajmu 17-18.06.2023.

Također, u zagrebačkom klubu Aquarius 17.06.2023. organiziramo klupski event gdje dovodimo gluhog DJ-a iz Londona, pokretača kolektiva Deaf Rave, Troi Lee. O ovom DJ-u su pisali Mixmag, BBC, Guardian i brojni drugi utjecajni mediji.

Uz njega će također nastupiti gluhi DJ iz Slovačke DJ Dragon Hoang, kao i čujući DJ iz Zagreba Lovro Baletić.

Cijelu ovu ideju inkluzivnosti gluhih u Hrvatskoj na ovakav način su prepoznali Insite i Aquarius klub kao važne događaje gdje će po prvi put u Hrvatskoj biti održan međunarodni turnir u padelu gluhih osoba i po prvi put jedan event elektronske glazbe gluhih DJ-eva. U suradnji s njima oba događaja će biti jako medijski popraćena.

Ovim putem Vas pozivamo da i Vi budete dio ove priče u vidu donacije kako za uspješno organiziranje navedenih događaja, tako i budućnost našeg kluba.

Matilda Filipović

predsjednica

Rewards

Platnena torba

Donatori na poklon dobivaju platnenu torbu s grbom Deaf Padel Zagreb

reward_image
Sportska boca

Donatori na poklon dobivaju sportsku bocu s logom Deaf Padel Zagreb

reward_image
Majica Deaf Rave event

Donatori na poklon dobivaju 1 majicu Deaf Rave eventa.

reward_image
Sportski dres

Donatori na poklon dobivaju sportski dres s logom Deaf Padel Zagreb

reward_image
Paket

Donatori na poklon dobivaju 1 majicu Deaf Rave, sportsku bocu, platnenu torbu i sportsku majicu DPZ

reward_image

Organizer

Predsjednica kluba Deaf Padel Zagreb

Predsjednica kluba Deaf Padel Zagreb

Donors

 • Anonymous
 • Donated on Jun 13, 2023
Amount Hidden
€50.00
 • Anonymous
 • Donated on Jun 06, 2023
Amount Hidden

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

28 donors
 • Anonymous
 • Donated on Jun 13, 2023
Amount Hidden
€50.00
 • Anonymous
 • Donated on Jun 06, 2023
Amount Hidden
 • AMRA HRNJEZ
 • Donated on Jun 01, 2023
 • sve najbolje i puno uspjeha za DPZ

€40.00
 • Ljiljana Martinović
 • Donated on Jun 01, 2023
Amount Hidden
 • Denis Alvarez
 • Donated on May 25, 2023
Amount Hidden
 • Nathalie De Cocker
 • Donated on May 25, 2023
€15.00
 • Vincent Louis
 • Donated on May 23, 2023
 • Good Luck to your project

€20.00
 • Merlin Süvari
 • Donated on May 23, 2023
Amount Hidden
 • Anonymous
 • Donated on May 23, 2023
€100.00
Show more donors

Followers

3 followers
Angelique Ckionis
Clara
Jelena Bolšedonova
€565.00
raised of €10,000.00 goal
5% Funded
28 Donors

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook