Sprijinim împreună Programul de Afterschool Social „Șura dă Aripi!”

Fundraising campaign by Alexandru Ionita
 • €410.00
  raised of €20,000.00 goal goal
2% Funded
31 Donors
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

#ȘuraDăAripi este un program de afterschool social pentru 15 copii de la clasa I și până la clasa a VI-a, care merg la școala din cartierul Gușterița din Sibiu. Programul are loc la Șura Culturală Gușterița, unde copiii vin pentru a-și face temele, pentru a avea parte de o masă caldă și de diferite activități sub atenta supraveghere și dragoste a unui psihopedagog.

„Șura dă aripi” este cel mai ambițios proiect al Șurii Culturale, care a reușit să strângă fonduri pentru demararea programului și 4 luni de funcționare prin Maratonul International Sibiu. Startul a fost dat în septembrie 2022, însă este nevoie de sprijin pe termen lung pentru ca acești copii să aibă parte, timp de o jumătate de zi, de un mediu cald, luminos și educativ. Ziarul Turnul Sfatului din Sibiu a fost printre cei care au salutat inițiativa atât de necesară acestui cartier, iar echipa redacției a decis chiar să adopte la distanță primul copil și să îi plătească activitățile necesare pentru perioada primului an școlar - fiind un exemplu concret prin care oricine poate susține proiectul.

Și voi puteți susține financiar proiectul nostru direct prin această platformă sau prin sponsorizări la unul din următoarele conturi bancare:

a) către Parohia Ortodoxă Sibiu-Gușterița I:

CIF: 6585044

Cont lei - RO80BTRLRONCRT0585118901

Cont euro - RO30BTRLEURCRT0585118901

b) către Asociația Dia.Logos:

CIF: 35724057

Cont lei - RO51BTRLRONCRT0332170001

Cont euro - RO98BTRLEURCRT0332170001


Despre Gușterița:

Gușterița este un cartier al Sibiului plin de istorie, tradiție, culoare și multă natură. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de unde poate fi admirat Sibiul cu ale sale bijuterii arhitecturale, dar și crestele minunaților Făgăraș.

Foto: Primăria Sibiu

Dacă istoric și arhitectural este bogat și unic, din punct de vedere social Gușterița este cartierul unde locuiesc multe familii foarte sărace. Constrânși de lipsuri, copiii tind să abandoneze școala, uită să mai viseze, nemafiind capabili să rupă acest lanț al sărăciei. Gușterița are nevoie să se transforme și nu poate să facă acest lucru, dacă educația nu ajunge la ei. Pentru acești copii, dar și pentru toți locuitorii Gușteriței, „Șura Culturală” prin programele sociale pe care le dezvoltă este un loc de creștere, de coeziune, un loc de învățare, dar și un loc de recreere, de creație și drag de frumos și artă.

Despre Șura Culturală Gușterița:

Ideea Șurii Culturale aparține Părintelui Alexandru Ioniță, unul dintre cei doi preoți parohi ai Parohiei Ortodoxe Gușterița, care a început în anul 2019 consolidarea clădirii existente a șurii, prin forțe proprii.

Acestui efort s-a alăturat la început și Asociația Dono, scopul fiind crearea unui centru educațional, cultural și social pentru copiii din comunitatea Gușterița, prin transformarea (construcția si renovarea) șurii din curtea Parohiei Gușterița într-un spațiu potrivit activităților educaționale, culturale și sociale gratuite pentru copiii comunității.

Șura Culturală este formată la parter dintr-o sală multifuncțională pentru cursuri gratuite de muzică, teatru, limbi străine, ateliere creative, vizionări de filme educaționale, iar la mansardă va fi amenajat un spațiu dedicat organizării de ateliere gratuite de pictură și lucru manual pentru copiii cartierului, lipsiți de astfel de oportunități.

Șura Culturală este și un loc de întâlnire al comunității din Gușterița, acolo unde în ultima duminică a lunii, după slujbă, membrii comunității se adună pentru a se cunoaște mai bine și pentru a discuta despre dorințele, bucuriile, dar și nevoile proprii.


Nevoia de a exista în Gușterița un loc în care să se desfășoare activități educaționale gratuite pentru copiii comunității - o comunitate săracă, cu familii aflate în situații dificile și neglijată de autorități - era stringentă. Neavând posibilități materiale și locuind într-un cartier marginaș al Sibiului, copiii acestor familii nu au acces la activități educaționale și culturale care să-i ajute să-și descopere talentul, să le dezvolte anumite deprinderi sănătoase care să le faciliteze ulterior integrarea în colectivități, să-i sensibilizeze artistic, să-i ajute să viseze la un viitor mai bun, să le dezvolte încrederea în propriile calități.

Schimbările pe care le va aduce proiectul „Șura Dă Aripi” în comunitate:

 • creșterea nivelului cultural și educațional în rândul copiilor proveniți din numeroasele familii defavorizate;
 • dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitatea din Gușterița atât a copiilor, cât și a familiilor lor;
 • dezvoltarea spiritului civic al copiilor prin implicarea ulterioară voluntară în activitățile centrului;
 • promovarea voluntariatului prin implicarea membrilor comunității în susținerea atelierelor propriu-zise.


(În fotografie: Mihaela Bunea și Carmen Borțan, de la Asociația Dono, și Pr. Alexandru Ioniță)


Organizer

 • Alexandru Ionita
 •  
 • Presedintele Asociatiei Dia Logos
 •  
 • Sibiu, RO

Donors

€10.00
€10.00
€10.00
Dec 19

Prima generație la „Șura dă Aripi!”

Update posted by Alexandru Ionita at 11:32 am
rrrr

Am început programul de Afterschool social #ȘuraDăAripi cu ajutorul întregii comunități sibiene. Grupul copiilor beneficiari provin din familii sărace de romi din cartier. Mulțumim tuturor celor care au sprijinit proiectul nostru la Maratonul International Sibiu și va invităm sa ne sprijiniți in continuare pentru a susține programul pe o perioadă

See update
0
Jul 01

Lucrările continuă. Mulțumim pentru donații. Susțineți-ne în continuare!

Update posted by Alexandru Ionita at 09:02 am

La Șura Culturală Gușterița lucrările continuă, datorită voluntarilor noștri. Ne dorim să avansăm cât mai mult pentru a finaliza în timp util construcția și să ne concentrăm pe următoarea etapă - dotarea spațiului.Suntem bucuroși pentru fiecare donație primită până acum.Urmează să achiziționăm și să instalăm ferestrele și ușile. De aceea,

See update
0

Donors & Comments

31 donors
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
Show more donors

Followers

2 followers
Cristiana Groza
Laura Ghibu Ventimiglia
€410.00
raised of €20,000.00 goal
2% Funded
31 Donors

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook