Construim împreună Șura Culturală Gușterița

Fundraising campaign by Alexandru Ionita
 • €400.00
  raised of €20,000.00 goal
2% Funded
30 Donors
Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.
Show more
Show less

Gușterița este un cartier al Sibiului plin de istorie, tradiție, culoare și multă natură. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de unde poate fi admirat Sibiul cu ale sale bijuterii arhitecturale, dar și crestele minunaților Făgăraș. Dacă istoric și arhitectural este bogat și unic, atunci din punct de vedere social Gușterița este cartierul unde locuiesc multe familii cu copii peste limitele sărăciei. Constrânși de lipsuri, copiii tind să abandoneze studiile, uită să mai viseze, nemafiind capabili să rupă acest lanț al sărăciei. Gușterița are nevoie să se transforme și nu poate să facă acest lucru, dacă educația nu se transformă. Pentru acești copii, dar și pentru toți locuitorii Gușteriței „Șura Culturală” are șansa să devină singurul loc de recreere, creație și drag de frumos și artă. Ajutați-ne să construim Șura Culturală ca să schimbăm Gușterița.

Asociația Dia.Logos împreună cu Asociația Dono își propun crearea unui centru educațional, cultural și social pentru copiii din comunitatea Gușterița (municipiul Sibiu), prin transformarea (construcția si renovarea) șurii din curtea Parohiei Gușterița într-un spațiu potrivit activităților educaționale, culturale și sociale gratuite pentru copiii comunității.

Șura Culturală va fi formată la parter dintr-o sală multifuncțională pentru cursuri gratuite de muzică, teatru, limbi străine, ateliere creative, vizionări de filme educaționale, iar la mansardă va fi un spațiu dedicat organizării de ateliere gratuite de pictură și lucru manual pentru copiii cartierului, lipsiți de astfel de oportunități.

Șura va fi și un loc de întâlnire al comunității din Gușterița.

Nevoia de a exista în Gușterița un loc în care să se desfășoare activități educaționale gratuite pentru copiii comunității, o comunitate săracă, cu familii aflate în situații dificile și neglijată de autorități este stringentă. Neavând posibilități materiale și locuind într-un cartier marginaș al Sibiului, copiii acestor familii nu au acces la activități educaționale și culturale care să-i ajute să-și descopere talentul, să le dezvolte anumite deprinderi sănătoase care să le faciliteze ulterior integrarea în colectivități, să-i sensibilizeze artistic, să-i ajute să viseze la un viitor mai bun, să le dezvolte încrederea în propriile calități.

Ideea Șurii Culturale aparține Părintelui Ioniță Alexandru, unul dintre cei doi preoți parohi ai Parohiei Ortodoxe Gușterița, care a început în 2019 consolidarea clădirii existente a șurii, prin forțe proprii.

Crezând în potențialul proiectului și în impactul pe care l-ar avea un asemenea centru în comunitate, ne-am alăturat și noi.

Schimbările pe care le va aduce proiectul în comunitate:

 • creșterea nivelului cultural și educațional în rândul copiilor proveniți din numeroasele familii defavorizate
 • dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitatea din Gușterița atât a copiilor cât și a familiilor lor
 • dezvoltarea spiritului civic al copiilor prin implicarea ulterioară voluntară în activitățile centrului
 • promovarea voluntariatului prin implicarea membrilor comunității în susținerea atelierelor propriu-zise

(Mihaela Bunea și Carmen Borțan, Asociația Dono)

Rewards

Numele donatorului va fi menționat pe un panou la intrarea în Șura Culturală Gușterița

Organizer

 • Alexandru Ionita
 •  
 • Presedintele Asociatiei Dia Logos
 •  
 • Sibiu, RO

Donors

€10.00
€10.00
€10.00
Jul 01

Lucrările continuă. Mulțumim pentru donații. Susțineți-ne în continuare!

Update posted by Alexandru Ionita at 09:02 am

La Șura Culturală Gușterița lucrările continuă, datorită voluntarilor noștri. Ne dorim să avansăm cât mai mult pentru a finaliza în timp util construcția și să ne concentrăm pe următoarea etapă - dotarea spațiului.Suntem bucuroși pentru fiecare donație primită până acum.Urmează să achiziționăm și să instalăm ferestrele și ușile. De aceea,

See update
0

Donors & Comments

30 donors
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
€10.00
Show more donors

Followers

2 followers
Cristiana Groza
Laura Ghibu Ventimiglia
€400.00
raised of €20,000.00 goal
2% Funded
30 Donors

Help this ongoing fundraising campaign by making a donation and spreading the word.

Not Ready to Donate?

Did you know a 10 second Facebook share raises an average of €25?

Share on Facebook