Updates on ČUDOVITE ŽIVALI POTREBUJEJO POMOČ

Update posted by Nika Leben On Feb 08, 2021

Minil je teden, odkar se je začela naša akcija »Čudovite živali potrebujejo pomoč«. Veseli in ganjeni smo, da ste se nanjo že odzvali v tako lepem številu. Zahvaljujemo se vam za vsa darovana sredstva. Omogočila nam bodo, da bomo za živali in njihovo dobro počutje še naprej lahko predano skrbeli.

Magistra biologije Nika Leben, ki se strokovno posveča preučevanju vedenja živali, je srčna skrbnica zavetišča eksotičnih živali na Bledu. Njena ljubezen so že več kot 15 let. Skupaj z njimi je bivala že v Kranju, na Dolenjskem, v Kopru in sedaj že nekaj let na Bledu. Živali, s katerimi živi in diha vsak dan, čutijo njeno ljubezen in se nanjo odzivajo. Nika jih rada pocrklja, v redno skrb zanje šteje tudi vsakodnevno ročno rokovanje z njimi. Pravi, da živali točno vedo, kdo skrbi zanje.

Izobraževalna vloga zavetišča zavetišča za eksotične živali na Bledu je izredno pomembna. Tu so živali z zanimivimi zgodbami. Kako in kje so jih našli, zakaj njihovi nekdanji lastniki niso mogli več skrbeti zanje in še bi lahko naštevali. Ob predstavljanju teh zgodb se ljudje zavejo, da je treba za eksotične živali pravilno in predano skrbeti. Marsikdo si omisli kuščarja ali kakšno drugo eksotično žival, brez misli na to, kako velika bo odrasla žival. Te živali pa so pomembne tudi zaradi premagovanja različnih strahov, ki lahko obvladujejo naša življenja. »Premagati strah pred kačo je lahko ena izmed najbolj navdihujočih izkušenj, pomembna za samozavest tudi na drugih področjih našega življenja«, poudarja Nika Leben.

Naša zgodba, zgodba Čudovitih živali se nadaljuje, kljub težkim časom. Tudi z vašo dosedanjo pomočjo, za katero smo vam iz srca hvaležni.

Zbrana sredstva bomo namenili za:

- dva večja akvaterarija, ki ju potrebujeta tako krokodil Karli kot anakonda Anabel, načrte zanju že rišemo

- več dodatnih manjših terarijev, saj so živali sedaj združene v skupnih bivališčih in

- hrano ter oskrbo živali.

Zahvaljujem se vam za podporo naši akciji zbiranja pomoči za živali.Add a Comment