Ajută-l pe Darius

Fundraising campaign by Andrei Razvan Paduroiu
 • €200.00
  raised of €5,000.00 goal goal
4% Funded
2 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities

Show more
Show less

Pe Alina Mazilu am descoperit-o prin intermediul revistei DoR (Facebook Page ) într-un articol scris de Oana Sandu în numărul 38 al publicației. Fotografiile facute de Ioana Moldovan ne-au pus față în față cu viața grea din satele din Puiești, o comună de lângă Bârlad, unde locuiesc familii vulnerabile, în situații pe care le putem descrie ca fiind cel puțin dificile.


În acea parte a țării, de peste zece ani, Alina este asistentă medicală comunitară și are în grijă 400 de familii în care sărăcia, violența domestică și boala reprezintă realitatea de zi cu zi.


Dintre acestea, în momentul de față, ne concentrăm atenția către Batu Vasilica, o mamă cu doi copii, Darius Cătălin (11 ani) și Emanuel (19 ani).

Băiatul cel mic, Darius, a fost diagnosticat cu tetrapareza spastică cu deficit neuromotor sever, o formă de paralizie cerebrală, și are nevoie de ajutorul nostru.


Mama lui, Vasilica , încearcă din răsputeri să facă față tratamentului costisitor care îi va oferi lui Darius o viață mai bună. Din păcate, momentan a fost nevoită să oprească tratamentul și recuperarile medicale din cauza lipsei banilor.


Vasilica se împrumută de la o lună la alta pentru ca ea și cei doi copii ai ei să poată supravetui. Venitul lunar al casei alcatuit din: alocație (300 RON), pensie de handicap (500 RON), indemnizația unei persoane cu handicap (1300 RON) + câștigurile venite din munca cu ziua a fratelui mai mare al lui Darius, Emanuel.


Până acum, recuperarile medicale au fost făcute în Bucuresti și în alte orase din țară.


Suma necesară pentru a reîncepe imediat tratamentul pe primul an este de 5000 EUR, dar orice surplus este mai mult decât bine venit.

Care este echivalentul a 5000 EUR?

De exemplu 5000 de persoane care doresc să ajute cu 1 EUR sau
2500 de persoane care vor să susțina cauza cu 2 EUR sau poate doar
1000 de persoane care vor dona 5 EUR.

Exercițiul poate continua, dar mai presus de aritmetică este faptul că alegi să te implici după posibilități iar asta contează mult pentru Vasilica, Emanuel și Darius.


Povestea Vasilicăi


Violenta la care a fost supusă de către tatăl copiilor a forțat-o să părăsească Bucureștiul împreuna cu cei doi copii și să-și găsească adapost în satul Ruși, comuna Puiești din județul Vaslui.

A reușit să clădească două camere din ajutorul unor oameni cu suflet mare pe un lot de pământ oferit de U.A.T. Din economiile proprii și ceva donații a putut să mobileze modest chiar și o cameră. Neajunsurile zilnice o împing mai mereu să se împrumute de pe o luna pe alta pentru a supraviețui.

Cont bancar nu are... dar am recurs la ajutorul Alinei pentru a colecta suma de bani necesara astfel încat la sfârșitul campaniei toate donațiile for fi direcționate către Vasilica.

Atașat puteți vizualiza o parte din investigațiile medicale conduse până în prezent.

Va mulțumim din suflet că sunteți alături de noi.

Documentație medicală

Organizer

 • Andrei Razvan Paduroiu
 •  
 • Campaign Owner
 •  
 • Aarhus, DK

Donors

 • Valentin Abaluta
 • Donated on Sep 03, 2020
€100.00
€100.00

No updates for this campaign just yet

Donors & Comments

2 donors
 • Valentin Abaluta
 • Donated on Sep 03, 2020
€100.00
€100.00

Followers

0 followers
No Followers Just Yet...
€200.00
raised of €5,000.00 goal
4% Funded
2 Donors

No more donations are being accepted at this time. Please contact the campaign owner if you would like to discuss further funding opportunities