Συγκέντρωση χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα του αγώνα μου
Fundraising campaign by
Vasileios Tsaraktsidis
-
€767.00Donated So Far
Campaign Story
*Το IBAN μου (Τράπεζα Πειραιώς) σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε τεχνικό πρόβλημα με τη δωρεά μέσω της πλατφόρμας: GR5601723530005353094349859
Καλησπέρα ονομάζομαι Βασίλης Τσαρακτσίδης,σκοπός αυτού του διαδικτυακού fundraiser,είναι η συγκέντρωση του ποσού των 6.000 ευρώ για τα δικαστικά εξοδα του νομικού αγώνα που έχω ενάντια σ όσους έκαναν εκφοβισμό εις βάρος μου τον 1+ χρονο.
Το 2020 αποφάσισα να ξαναδώσω πανελλήνιες 4 χρόνια μετά την πρώτη φορά για να δώσω στον εαυτό μου μια δεύτερη ευκαιρία να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει και αγαπά να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.
Ευτυχώς κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου και να περάσω στην σχολή ψηφιακών τεχνών και κινηματογράφου στα Ψαχνα Εύβοιας που ανήκει στο ΕΚΠΑ.
Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά ,είχα γνωριστεί με τους συμφοιτητές μου μέσω της ομαδικής του τμήματος μιας και τα μαθήματα ήταν εξ αποστάσεως (με 6 μάλιστα άτομα είχα έρθει ποιο κοντά και φτιάξαμε και δίκη μας ομαδική,αλλά 4 αγόρια και 2 κορίτσια ),παρακολουθούσα τα μαθήματα ηλεκτρονικά με μεγάλο ενδιαφέρον.
Τελευταία μέρα του Νοεμβρίου με αυτούς τους 6 συμφοιτητές αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ομαδική με πρωτοετείς απ όλα τα τμήματα των Ψαχνών(με όσους είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να μπουν σ αυτή την ομαδική από ένα ποστ που είχε ανεβεί στα ανομολόγητα του πανεπιστημίου).
Φτιάχνετε αυτή η ομαδική ,στην αρχή το πράγμα κυλάει ήρεμα υπάρχουν πλακίτσες μεταξύ σχολών,κάποια στιγμή μπήκαν στην ομαδική άτομα που πουλούσαν τσαμπουκά που κορόιδευαν η απειλούσαν η εμένα η κάποιους απ τους 6 συμφοιτητές που φτιάξαμε την ομαδική,του τύπου θα τα πούμε από κοντά εμείς η κοροϊδίες για την φωτογραφία προφίλ που είχαν,σε κάποια φάση εγώ που δεν μου άρεσε καθόλου όπως είχε εξελιχθεί το πράγμα,βγάζω τους πάντες απ αυτή την ομαδική εκτός από μένα και τους 6 συμφοιτητές.
Αυτοί που έβγαλα μέσα στο επόμενο τέταρτο φτιάξανε ομαδικές όπου έβριζαν χυδαία εμένα και την οικογένεια μου,περνάν το πρόσωπο μου και το κολλάγανε σε ειρωνικές εικόνες,απειλές για τ ότι όταν πατήσεις στην σχολή θα ‘μαστε με μαχαίρια και τέτοια,εγώ να τα χω χάσει να μην ξέρω πως να το διαχειριστώ,δεν απαντάω σε κανένα μήνυμα,ούτε μπήκα στα μαθήματα 2-3 μέρες(τα πρώτα που χα χάσει τότε από την μέρα που ξεκίνησε η σχολή),έγραφα μόνο στην ομαδική με τους 6 συμφοιτητές τους οποίος θεωρούσα ως και τους μόνους μου φίλους πλέον απ το περιβάλλον των Ψαχνων(μάλιστα σκεφτόμουν ότι το μόνο θετικό απ τ ότι διέλυσα την μικτή ομαδική πρωτοετών ήταν ότι μετά άφησαν αυτούς σε ησυχία μιας και όλα τα πυρά συγκεντρώθηκαν σε μένα).
Περνάνε κάποιες 5-6 μέρες εγώ αρχίζω να νιώθω πλέον καλύτερα κάπως,είχα αρχίσει και να παρακολουθώ πάλι τα μαθήματα της σχολής,μια από εκείνες τις μέρες ξαφνικά με πετάνε απ την ομαδική των 6 συμφοιτητών μου λέει μια κοπέλα απ τους 6 μην ανησυχείς σου χούμε έκπληξη κάνε υπομονή λίγο,μετά από 2-3 μέρες μου στέλνουν ένα λινκ για YouTube πάρτι να μπω,μπαίνω και όλες αυτές τις μέρες είχαν φτιάξει ένα τραγούδι για μένα όπου είχαν πάρει κάποια απ τα ηχητικά των άλλων που με έβριζαν τα βάλανε μέσα και φτιάξανε και τραγούδι με δικό τους (των 6 εννοώ)στίχο και φωνή στο οποίο λέγανε νομίζεις ότι αυτό φτιάχτηκε για πλάκα αλλά όντως δεν σε θελουμε,μην έρθεις στην σχολή όλοι σε θέλουν νεκρό,θα φας ξύλο,είσαι πουσταρα,εγώ είχα ένα ατύχημα στα 12 μου με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο περνώντας από διάβαση κάτι το οποίο τους το χα πει,και έτσι υπήρχε και στίχος όπου ευχοντουσαν να με είχε λιώσει τότε το αυτοκίνητο,μάλιστα κατά την ώρα που γινόταν αυτή η κοινή προβολή με μένα και αυτούς τους 6 ένας έκανε screen record (χωρις να το ξέρω τότε )γιατί ευελπιστούσε να βάλω τα κλάματα και να το έχει αρχείο (να σημειώσω εδώ ότι το τραγούδι ήταν στο YouTube αλλά ήταν κλειστό,δηλαδή κάποιο για να μπει έπρεπε να έχει το λινκ δεν στο βγάζει με YouTube search) εγώ τότε κυριολεκτικά έχασα την γη κάτω απ τα πόδια μου γιατί ένιωσα ότι με προδίδουν οι φίλοι που νόμιζα ότι είχα εκεί,βυθίστηκα παρά πολύ μέσα μου(όλα αυτά από τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και μετά)οι γονείς μου καταλαβαίνοντας ότι κάτι δεν πάει καλά μου προτείνουν αρχές του χρόνου αν θα ήθελα να πάω να με δει κάποιο ψυχίατρος,με ρώτησαν πριν τι συμβαίνει σεβάστηκαν τ ότι δεν ήθελα να τους πω και έτσι μου πρότειναν τον γιατρό,στον γιατρό λέγοντας τα πάντα αναλυτικά μου σύστησε ότι πρέπει να πάρω αντικαταθληπτικα γιατί είχε ξεσπάσει ίδιο ψυχαναγκαστική διαταραχή άγχους και να αντιμετωπιστεί σε συνδυασμό με συνέδριες .
Απ το ξέσπασμα του ελληνικού me too κατάλαβα ότι δεν πρέπει να αφήσω έτσι αυτή την ιστορία,ήρθα σε επαφή με μητέρα φίλου μου (την κ.Σαριπανίδου) που έχει δικηγορικό γραφείο αποφασίζοντας να κινηθώ νομικά,και για τους συμφοιτητές που φτιάξανε το τραγούδι αλλά και για τους άλλους που με βρίζανε και με απειλούσαν,το έκανα γιατί κατάλαβα μέσα από την ιστορία του ελληνικού me too ότι όλοι αυτοί αυτό που κάναν σε μένα θα το κανουν και σ αλλά άτομα με την πρώτη ευκαιρία εκτός αν καταλάβουν ότι οι πράξεις έχουν και συνέπειες.(Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνηγόρους μου, την κ. Σοφία Σαριπανίδου και τον κ.Χαμπιμπ , οι οποίοι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ, γνωρίζοντας ότι είμαι φοιτητής και δεν εργάζομαι καθώς και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας μου, από την πρώτη στιγμή δεν αξίωσαν κάτι οικονομικά και με εκπροσωπούν αφιλοκερδώς, παρα το φόρτο του γραφείου τους και τις δύσκολες ποινικες υποθέσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα,γι αυτό η ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπο τους δεν θα είναι ποτε αρκετή.
Οι 6 συμφοιτητές μέχρι να προχωρήσει η μήνυση δεν γνώριζαν ότι έχω κινηθεί δικαστικά όλο αυτό τον καιρό δεν σταμάτησαν να μ ενοχλούν κατά καιρούς αν βρίσκαν αφορμή,το τραγούδι στο YouTube πλέον το είχαν κάνει από ιδιωτικό,ελεύθερο και αρκούσε ένα search για να το δει κανεις,είχε φτάσει κάπου στις 900 προβολές,τον Ιούλιο ένας απ τους 6 μου γράψε θα κάνουμε δεύτερο τραγούδι για σένα και θα ναι πιο σκληρό και αλλά παρόμοια περιστατικά,την Ανάσταση μετά από απουσία πολλών μηνών απ την ομαδική του τμήματος έγραψα απλά ένα χρόνια πολλά και αμέσως ένας απ τους 6 με κορόιδεψε σεξιστικά,το αποκορύφωμα ήταν αρχές Αυγούστου την περίοδο των πυρκαγιών όταν η μια απ τις 2 κοπέλες μου έστειλε μήνυμα όπου με χαρακτήριζε ξεφτίλα που δεχόμουν μπουλινγκ από μικρότερους και μου ευχοταν να καώ στις φωτιές,αρχές Οκτωβρίου έκανα νέα μήνυση γι αυτό το μήνυμα(ένα τεράστιο ευχαριστώ στον δικηγόρο της υπόθεσης κ.Χαμπιμπ για την εξαιρετική δουλειά που έκανε)
Και επίσης ένας ακόμα λόγος που κινήθηκα νομικά ,είναι να σας φέρω ένα παράδειγμα,όταν έγινε το περιστατικό με τις ομαδικές που με βρίζανε,πριν ακόμα φτιαχτεί το τραγούδι απ τους συμφοιτητές κάποιες άλλες ομαδικές των Ψαχνών από φοιτητές σχολίαζαν το γεγονός μιας και είχε μαθευτεί,και μια κοπέλα αναφερόμενη τότε σε μένα λέει ρε παιδιά το παιδί έχει σίγουρα πρόβλημα,γι αυτό γιατί ζούμε σε μια κοινωνία που όταν κάποιοι βρίζουν την οικογένεια κάποιου και τον απειλούν για μαχαιρώματα το πρόβλημα το έχει αυτός που τους έβγαλε από μια ομαδική χωρίς να τους πει το παραμικρό προσβλητικό πράγμα όχι αυτοί.
Να πω και ότι την σχολή την άφησα μιας και μέχρι να αρχίζω να συνέρχομαι είχε τελειώσει η εξεταστική του πρώτου εξαμήνου δεν έδωσα κανένα μάθημα και έλεγα θα πάω από Οκτώβριο με την νέα γενιά αλλά τελικά έκανα 10% και πέρασα θεατρικών σπουδών Πάτρα και αποφάσισα να πάω εκεί ,βέβαια τα κατάλοιπα αυτής της ιστορίας δεν έλεγαν να τελειώσουν,ψυχολογικά ήμουν πλέον πολύ επιφυλακτικός στο να γνωρίσω νέα άτομα και μου προκαλούσε τεράστιο άγχος στ ότι ήμουν σ ένα περιβάλλον που δεν ξέρω κανέναν,αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχω λιποθυμικό επεισόδιο σε εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου στις 14 Οκτωβρίου (τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 11) με πήρανε με φορείο όπου πήγα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα για τις απαραίτητες εξετάσεις ,φυσικά βγήκαν καθαρές μιας και όλο αυτό οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους βέβαια μου έδωσαν αναρρωτική άδεια.
Τον Νοέμβριο του 2021 μην αντέχοντας άλλο αυτό το βάρος αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την ιστορία μου μέσω του podcast της LIFO μικροπράγματα(αν δεν ήταν ο κ.Δημοκιδης να μου δώσει το βήμα να επικοινωνήσω την ιστορία μου δεν ξέρω πως θα ήταν τα πράγματα σήμερα)ακολούθησαν μετά το podcast και συνεντεύξεις επ αυτού σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όπως το Open και το Alpha (μαζί με τον δικηγόρο την υπόθεσης κ.Χαμπιμπ).
Αρχές Ιανουαρίου είδα ένα πρωί γραμμένο σε εξωτερικό τοίχου του πατρικού μου στην Ροδόπη το μήνυμα ‘Όλοι σε θέλουν νεκρό’στιχος απ το τραγούδι που είχαν φτιάξει προς εμένα οι συμφοιτητές(αποσπάσματα απ το τραγούδι που περιλάμβαναν τον στίχο είχαν παιχτεί και στις τρεις συνεντεύξεις που είχα δώσει τον Νοέμβριο)κίνηση η οποία με οδήγησε να κάνω νέα μήνυση κατά αγνώστων γι αυτό το περιστατικό.
Organizer
- Vasileios Tsaraktsidis
Donors
- Kiki Tsiligeridou
- Donated on Apr 10, 2022
- - -Καρυωτη Ειρηνη
- Donated on Apr 08, 2022
- Marianna Georgaki
- Donated on Apr 07, 2022
Καλή επιτυχία στον αγώνα σου!
No updates for this campaign just yet
Donors & Comments
- Kiki Tsiligeridou
- Donated on Apr 10, 2022
- - -Καρυωτη Ειρηνη
- Donated on Apr 08, 2022
- Marianna Georgaki
- Donated on Apr 07, 2022
Καλή επιτυχία στον αγώνα σου!
- Athina Petsatodi
- Donated on Apr 06, 2022
- Anonymous
- Donated on Apr 06, 2022
Καλή επιτυχία στον αγώνα σου!
- Anonymous
- Donated on Apr 06, 2022
- Ghggvb Jhgfv
- Donated on Apr 06, 2022
Σε θαυμάζω παρά πολύ ♥️ Μπράβο σου !!
- Anonymous
- Donated on Apr 06, 2022
- Anonymous
- Donated on Apr 06, 2022
- Anonymous
- Donated on Apr 06, 2022